Revolut kártya használata, típusai, tudnivalók

Revolut kártya

A Revolut fizikai bankkártyát és virtuális kártyákat is kínál, ezeket akár ingyenesen is.

Nem kötelező fizikai kártyát igényelned, ingyenesen virtuális bankkártyákat is létre tudsz hozni, de erről még később írok.

Revolut kártya igénylése

Elsőnek is regisztrálnod kell a Revolut-ra, végig kell menni a regisztrációs folyamaton és ha aktív lesz a fiókod, akkor ott tudsz igényelni fizikai Revolut kártyát és/vagy létre tudsz hozni rögtön virtuális bankkártyákat is:

 1. Nyisd meg a Revolut alkalmazást, és válaszd a „Bankkártyák” menüpontot (a kártya ikon a jobb felső sarokban).
 2. Érintsd meg az „Új hozzáadása” gombot alul.
 3. Válaszd a ‘Fizikai kártya’ pontot az opciók közül, és döntsd el a kártya típusát.
 4. Állíts be a bankkártya PIN-kódot.
 5. Add meg a szállítási címed, majd küldd el a kártya rendelését.
Revolut kártya létrehozása

Külön cikkemben megtalálod a Revolut regisztráció menetét itt.

További fontos, hogy ha a Revolut-ra szeretnél regisztrálni, akkor azt csak online tudod megtenni! Ezenkívül szükséged lesz egy okostelefonra, amelyen tudod használni a Revolut app-ot. Asztali gép/laptop böngészőben is be tudsz lépni a Revolut fiókodba, de teljeskörűen nem fogsz minden funkciót ott elérni.

Ezenkívül egy telefonszámra is szükséged van, mert ez kell a regisztrációhoz és a későbbiekben is szükség lehet még rá, így egy aktív, általad használt telefonszámmal regisztrálj be.

A Revolut számláról sok információt ebben a cikkemben találsz.

Milyen Revolut bankkártyák elérhetőek?

Fizikai bankkártyák

Az ingyenes Standard csomagban a fizikai bankkártya ingyenes, de felszámol kézbesítési díjat (kb. 2400 ft). Ezenkívül nem lesz a bankkártyának éves díja.

Revolut fizikai kártya
Revolut Metal csomagban rendelhető fizikai kártya

Virtuális kártyák

Többféle virtuális kártya is elérhető ingyen, bármelyik Revolut csomagban.

A Revolut virtuális kártyákról ebben a cikkben is bővebben írtam, de itt is összefoglalom a fontos tudnivalókat.

Kétféle virtuális kártyát kínál a Revolut:

Többször használható virtuális kártya:

Revolut virtuális kártya

MasterCard vagy Visa típusú ugyanazzal a kártyaadatokkal rendelkező virtuális bankkártya.

Ezzel a virtuális kártyával fizethetsz például havi előfizetésekre (pl.: Netflix, HBO Go, tárhelyekre, szoftverekre stb…). A kártyához havi költési limitet is be tudsz állítani.

Az, hogy Visa vagy Mastercard típusú, ez tapasztalatok szerint változó, de igazából szerintem lényegtelen, mert mind a két típusú bankkártyát el szokták fogadni weboldalakon, üzletekben.

Minden Revolut csomagban maximum 20 aktív virtuális kártyát lehet tartani és 30 naponta 2 virtuális kártya hozható létre (tehát egyszerre 10 virtuális kártyát például nem tudsz létrehozni).

Én például minden havi, éves előfizetésemhez külön virtuális kártyát hoztam létre, mindegyiket elneveztem a szolgáltatás nevével. Így mindig meg tudom nézni, hogy összesen mennyi előfizetésem is van, mindegyik kártyánál látom külön a tranzakciókat. Igazán hasznos így átlátni a rendszeres kiadások egy részét, nem lesz elfelejtve egy előfizetés sem.

Egyszer használatos virtuális kártya:

Revolut egyszer használatos virtuális kártya

Visa típusú virtuális kártya, amelynek adatai változnak minden tranzakció után.

Ez egy olyan virtuális bankkártya, amelynek kártya adatai minden fizetés után megváltozik. Szóval ezzel például ne fizess olyan szolgáltatásokra, amelyeknél havonta van díjlevonás a kártyáról és biztosan szeretnéd is fizetni.

Ebből a kártyából egy hozható létre és természetesen Google Wallet vagy Apple Pay-be nem lehet beállítani, mert minden fizetéskor változik a kártya adata.

Arra figyelj oda, hogy elsőnek legyél tudatos vásárló és ne dőlj be az internetes csalásoknak, például nagyon olcsó termékek ajánlatainak. Sokszor lehet azzal találkozni, hogy egy népszerű, márkás terméket a valós árához képest jóval olcsóbban, tized áron kaphatod meg és végül a kártya adataidat megadva egy előfizetéses szolgáltatásra fogsz feliratkozni (a terméket persze soha nem fogod megkapni).

Ebben az esetben az egyszer használatos virtuális kártya sem fog megmenteni, mert az előfizetéses szolgáltatás miatt többször is le fogják tudni vonni az összeget a jövőben (és le is fogják). Ebben az esetben vedd fel a kapcsolatot a Revolut ügyfélszolgálatával és jelentsd az esetet, hogy meg tudják szüntetni a további terheléseket…Revolut kártyás fizetéskor melyik deviza egyenlegről vonja le az összeget?

Gyakran felmerülő kérdés az, hogy miként is vált, honnan is vonja le a Revolut a kártyás fizetéskor az összeget? Vagy milyen szabályokat alkalmaz?

A Revolut ezen az oldalán angol nyelven ad infót erről, de én ezt itt most összefoglalom neked:

Ha például 100 eurót fizetsz a Revolut fizikai vagy virtuális bankkártyájával, akkor elsőnek az euró egyenlegedről próbálja levonni az összeget. Ha van a Revolut euró egyenlegeden minimum 100 euró, akkor onnan levonja és sikeres a fizetés.

Viszont, ha nincs ekkora összeg az euró egyenlegeden vagy egyszerűen nincs is euró egyenleged létrehozva, akkor utána a Revolut fiókod alap deviza egyenlegéről vonja le. Ez a Revolut fiók regisztrációnál megadott lakcímed alapján kaptad meg, ha magyar címmel regisztráltál, akkor forint az alap devizád a fiókodban (ugye ha ingyenes fiókod van, akkor a havi ingyenes átváltási limited forintban van megadva – 350 ezer ft, ha valamilyen előfizetésed van havonta, akkor azt is forintban fizeted stb…).
Szóval ha van 100 eurónak megfelelő forintod a forint egyenlegeden, akkor át fogja váltani a Revolut az aktuális árfolyamon euróra, ugye itt hétvégén jelenleg egy 1%-os váltási felárt is fel fog számítani.

De ha a forint egyenlegeden sincs 100 eurónak megfelelő összeg, akkor utána arról a deviza egyenlegedről fogja megpróbálni levonni, ahol van 100 eurónak megfelelő deviza…

Ha ezzel sem jár sikerrel, akkor vissza lesz utasítva a fizetés.

Fontos azt tudni, hogy nem tudja a Revolut megosztani a fizetett összeget különböző deviza egyenlegek között…
Például a Wise tudja ezt és ha a Wise fiókodban csak 80 euród van, akkor onnan levonja a 80 eurót és a maradék 20 eurót meg abból a deviza egyenlegedből fogja átváltani, amelynél a legjobban megéri az átváltás.

Milyen típusú bankkártyát kapsz a Revolut-tól?

Ez országonként eltérhet, de Magyarországon Visa és MasterCard típusú kártyát szoktak adni. Elmúlt években változott, az ingyenes Standard csomagban Visa típusú kártyát adnak, míg a Premium, Metal csomaghoz MasterCard kártyát. Ezt mindig látod a kártya rendeléskor, hogy milyen kártyák közül választhatsz.

A Visa és MasterCard kártyák között nagyobb különbség nincs, ezt globálisan a legtöbb helyen elfogadják fizetésnél.

Olyan visszajelzések vannak, hogy egyes helyeken a készpénzfelvétel során MasterCard kártyával díj nélkül, míg Visa kártyával már díjat számol fel az ATM. Vagy vannak olyan fesztiválok, ahol érintéses fizetéshez csak MasterCard kártya használható (vagy ugye külön szerzel fesztiválhoz tartozó feltöltő kártyát).

De egyébként online, helyi üzletekben ha elfogadják a Visa kártyát, akkor a MasterCard-t is és fordítva…

Revolut hitelkártya is igényelhető?

Nem. A Revolut jelenleg nem nyújt az ügyfelei számára hitelkártyát egyik csomagjában sem.

Főleg autókölcsönzés miatt keresik sokan a Revolut hitelkártyát, de ez nem elérhető jelenleg. Továbbá, több autókölcsönző igaz a hitelkártyát preferálja, de érdemes utánakérdezni, sokszor a debit kártyát is végül elfogadják a kaució zárolására, ebben az esetben ugye a kaució összegét zárolják a debit kártyádhoz tartozó számláról. A Revolut debit bankkártyával így ezt ki tudod fizetni, erre használható.

Több Revolut kártya is rendelhető egy fiókhoz?

Igen, több fizikai bankkártya is rendelhető.

Viszont gyakori kérdés szokott az lenni, hogy egy személynek van Revolut számlája és két kártyát rendelne hozzá, hogy a párja/felesége/férje is tudja használni, ilyet lehet-e?

A Revolut szabályzata szerint nem. Nincs a Revolut-nál közös bankszámla, társszámla stb… Aki regisztrál a szolgáltatásra, számlát nyit és elvégzi a személyazonosság hitelesítését, az használhatja kizárólag a fiókját, a hozzá tartozó kártyát.

Ha más személy is szeretné használni, akkor neki is egy új Revolut regisztrációt el kell végeznie, azonosítania kell magát stb…

Ez ugyanígy van a kereskedelmi bankoknál is.

Persze kérdés, hogy ki is tudja azt ellenőrizni, hogy te kinek a kártyájával fizetsz, főleg, ha már érintés nélkül, okostelefont a terminálhoz érintve lehet fizetni, a fizikai kártyának nálad sem kell lennie, sőt virtuális kártyával is lehet fizetni így…

Ha együtt szeretnétek használni egy számlát, akkor is inkább érdemes lehet két Revolut fiókot, mindenkinek saját magának létrehoznia. Egymás közt a Revolut-n ingyen tudtok pénzt küldeni, pár másodperc, könnyen követhető. Tudtok csoportos zsebet (széf) létrehozni, kiadásokat egymást közt el tudjátok osztani stb…

Valamint közös számlát is létre tudtok hozni, de ehhez is külön-külön egy személyes Revolut fiókkal kell rendelkeznetek. Ebben a cikkben a közös számláról további feltételeket és információkat is találsz.

Mennyit lehet egyszerre kifizetni Revolut kártyával? Van limit?

Nem lehet találni olyan információt és a Revolut sem közli, hogy mi lenne az a maximum összeg, amit egyszerre a Revolut bankkártyával ki lehetne fizetni. Tehát nincs limit és ha van a megfelelő deviza összeg a Revolut egyenlegeden, akkor azt bankkártyáddal ki fogod tudni fizetni.

Érintéses fizetés limit, maximum 150 euróig – Mit is jelent ez?

Ha a Revolut fizikai kártyád beállításaiba belemész, akkor ott látható egy ‘Érintéses fizetés’ limit opció. Itt maximum 150 euró látszik, nem adható meg magasabb összeg.

Fontos tudni, hogy ez nem az értintéses fizetésnek a limitje. Érintéses fizetést több, mint 150 euró is kifizethető, igazából ugyanígy nincs limitálva, mintha hagyományos módon fizetnél a bankkártyáddal egy üzletben vagy online adnád meg a bankkártya adataidat.

Ez csak egy EU-s biztonsági előírás, hogy legfeljebb 150 euró összeg fizethető ki érintéses módszerrel, anélkül, hogy PIN kódot vagy telefonos biztonsági feloldást kérne fizetéskor.

Tehát, ha például 200 euróért vásárolt valamit egy üzletben és a Revolut fizikai kártyádat érinted, akkor a kártyaterminál kérni fogja a fizikai kártyád PIN kódját, megadod és utána kész a tranzakció. Ha okostelefonoddal vagy okosóráddal fizetsz érintéssel, akkor készüléked fog kérni egy képernyőfeloldást vagy más biztonsági feloldást.Revolut kártya aktiválása

Revolut kártya aktiválás

Amikor postán megérkezett a Revolut kártyád, akkor elsőnek aktiválnod kell.

Ezt úgy tudod megtenni, ha egy üzletben úgy fizetsz a kártyáddal, hogy azt a terminálba belehelyezed és a kártya PIN kódját megadod. Tehát elsőnek ne érintéses módszerrel fizess, mert akkor nem fogja elfogadni a kártyádat a terminál.

Ezenkívül egy ATM-et is kereshetsz és ott is a kártya behelyezéssel és a PIN kód megadásával tudod aktiválni a Revolut kártyádat.

A kártya PIN kódját az app-ban te adod meg, amikor a kártyádat megrendeled, tehát ezt nem fogják postán kiküldeni stb…

Ha elfelejtenéd a kártya PIN kódját, akkor azt bármikor a Revolut applikációban meg tudod nézni itt:

 1. Menj a ‘Bankkártyák’ menübe.
 2. Válaszd ki a fizikai kártyádat.
 3. A kártya képe alatt menj a ‘Beállítások’ pontra.
 4. És ezután válaszd ki a ‘PIN-kód megjelenítése’ opciót.

Ha a helyes PIN kód megadásával sem tudnád aktiválni a kártyádat több helyen, akkor a bankkártya hibás lehet. Ebben az esetben írj a Revolut appban az ügyfélszolgálatnak és kérj új kártyát.Revolut kártya gyors letiltás/befagyasztás és feloldás

Ha elvesztenéd a Revolut kártyádat vagy csak nem találod, akkor az applikációba belépve pillanatok alatt inaktívvá tudod tenni a kártyádat, majd ha visszakerült hozzád, akkor ismét ugyanilyen gyorsan aktiválhatod. És ez díjmentes (de egy esetleges kártyapótlásnak lesz díja).

Persze, ha elvesztetted és más találta meg vagy felmerülne az, hogy más is láthatta a bankkártyádon szereplő adatokat, akkor tiltás után semmisítsd meg a kártyát és rendelj egy újat.

Így tudod inaktívvá tenni a kártyádat:

Lépj be az appba, majd válaszd fent a ‘Bankkártyák’ menüpontot, ezután válaszd ki a kártyát. Utána a megjelenő opcióknál válaszd a ‘Befagyasztás’ pontot, ekkor inaktívvá válik a bankkártya.

Ha ismét akarod használni, akkor ugyanezen a részen megjelenik a ‘Feloldás’ pont, erre tappolva/nyomva ismét feloldódik és lehet használni a bankkártyát.

Ha elveszett vagy ellopták a bankkártyádat, akkor a kártya befagyasztása után a megjelenő ‘Csere’ opcióra menj ás válaszd ki a megfelelő opciót, hogy mi is történt a kártyáddal.

Fizikai kártya helyalapú biztonság kikapcsolása

Elő szokott olyan fordulni, hogy külföldön a kártyás fizetés visszautasításra kerül. Ez egy biztonsági funkció miatt történhet meg, amit ki lehet kapcsolni a Revolut app-ban.

A ‘Bankkártyák’ menüpontban válaszd ki a fizikai kártyádat, majd menj a ‘Beállítások’ pontra és görgess le a ‘Helyalapú biztonság’ részhez. Ott tud aktiválni és inaktiválni ezt.

Ha külföldre utaznál, akkor előtte ezt kapcsold ki, mert ha olyan helyen fogsz majd fizetni, ahol nincs internetelérésed, akkor nem fogsz tudni az app-ba belépni és kikapcsolni ezt.

Revolut kártya hozzáadása a telefonodhoz, NFC érintésmentes fizetés

Ha az okostelefonod, esetleg az okosórád rendelkezik NFC technológiával, akkor üzletekben a bankkártyád helyett, a telefonodat is hozzá tudod érinteni a terminálhoz és így tudsz fizetni. De akár virtuális bankkártyát is be tudsz állítani, így fizikai kártyára sincs szükséged.

Persze feltételnek kell lennie annak is, hogy az adott üzlet rendelkezzen olyan kártyaolvasó terminállal, ami tudja kezelni az érintésmentes fizetést is.

Google Wallet (Google Pay)

Frissítés: A Google Pay neve megváltozott, mostantól: Google Wallet!

2020 vége óta már Magyarországon is elérhető a Google érintésmentes fizetési alkalmazása, a Google Wallet. Az érintésmentes fizetési funkció a Revolut, TransferWise és a Monese felhasználók számára is biztosított.

Revolut kártya Google Wallet

Hol lehet fizetni Google Wallet-el?

A Google Wallet-el az interneten és minden olyan offline értékesítési helyen lehet fizetni, ahol azt a terminál lehetővé teszi (érdemes megkérdezni, ha nem egyértelmű). Fontos, hogy ebben az esetben nincs szükség internetkapcsolatra. 

Revolut kártya felvétele a Google Wallet-be: 

A kártya felvétele rendkívül egyszerű, csak kövesd az alábbi 2 lépést: 

 1. A Revolut alkalmazásban menj a ‘Bankkártyák’ menüpontba, válaszd ki a megfelelő kártyádat, majd alul nyomj rá a ‘Add to G Pay’ gombra.
 2. A kártya hozzáadásához kövesd a képernyőn látható lépéseket, majd kattints a “Rendben” gombra. 

Apple Pay

Revolut kártya már az Apple Pay szolgáltatásba is felvehető. A már régóta közkedvelt érintés és pénztárca mentes fizetés, sok esetben meggyorsíthatja a fizetést. 

A szolgáltatás jelenleg több, mint 30 országban érhető el, köztük Magyarországon is, de a Revolut egyre több országban biztosítja ezt a fizetési lehetőséget. 

A szolgáltatás az alábbi Apple eszközökkel működik: 

 • iPhone SE és újabb modellek
 • iPad 3 és annál újabb modellek 
 • Touch ID-val rendelkező Mac-modellek 
 • Minden Apple Watch modell

Revolut kártya Apple Pay

Hol lehet fizetni Apple Payjel? 

Az Apple Payjel az interneten és minden olyan offline értékesítési helyen lehet fizetni, ahol azt a terminál lehetővé teszi (érdemes megkérdezni, ha nem egyértelmű) vagy figyeljük az Apple Pay, PayPass jelzéseket. Fontos, hogy ebben az esetben nincs szükség internetkapcsolatra. 

Revolut kártya felvétele az Apple Paybe: 

A kártya felvétele rendkívül egyszerű, csak kövesd az alábbi 2 lépést: 

 1. A Revolut alkalmazásban menj a ‘Bankkártyák’ menüpontba, válaszd ki a megfelelő kártyádat.
 2. Majd alul nyomj rá a ‘Add to Apple Pay’ gombra.

Az Apple Pay alkalmazásban is megadhatóak a Revolut kártyád adatai, azonban ott az Apple levonhat egy teszt tranzakciós összeget, ellenőrzés céljából, amit legkésőbb 15 napon belül visszautalnak. 

Revolut kártya hátrányai

A Revolut Visa vagy MasterCard típusú bankkártyát ad. Ez attól függ, hogy melyik Revolut csomag előfizetője vagy, fizikai vagy virtuális kártyát igényelsz. De a Revolut applikációban a kártya megrendelése/létrehozása előtt látod a kártya típusát.

A Revolut kártyának igazából nem igen lehet hátrányait felsorolni, mert a Visa vagy MasterCard által kibocsátott kártyákat a világon nagyon sok helyen elfogadják és a legtöbb kereskedelmi bank is ilyen bankkártyákat ad az ügyfeleinek.

Tehát, ahol a világon elfogadják a Revolut kártyád típusát, ott fogsz tudni nagy valószínűséggel fizetni.

Ugyanígy az interneten is tudsz fizetni a Revolut kártyáddal, a legtöbb webshop/weboldal elfogadja a MasterCard és Visa típusú bankkártyákat.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

“Revolut kártya használata, típusai, tudnivalók” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Meghivás által regisztralnék a revolutra, igy a felteltelek miatt rendelnék fizikai kartyat is. Elso kerdesem hogy hány év a fizikai kartya ervenyessegi ideje? A másik kerdesem ha az elso ingyenes fizikai kartya ervenyessegi ideje lejar akkor lemondhato hogy csak virtualis kartyam legyen?

  Válasz
  • Szia!
   Nem tudom pontosan, hogy hány évig jó a kártya, de kb. 5 évig… Mivel lejáratkor ingyenesen kapsz újat, így szerintem sok értelme nincs lemondani… ha nem használnád, akkor a revolut appban be tudod fagyasztani a fizikai kártyát és fel is tudod oldani bármikor…

   Válasz
 2. Üdv!
  Érdeklődni szeretnék, hogy fizikai kártya cserésje kb. mennyi időt vesz igénybe? Egy csalásgyanus esemény miatt cserélni szeretném a kártyát, viszont napokon belül szükségem lenne a számla fizikai kártyával való használhatóságára.
  Köszönöm a válasz!
  Zsófia

  Válasz
  • Ha Standard (ingyenes) csomagban vagy, akkor a kártya normál, postai levél kézbesítésben érkezik, ami 1-4 hét is lehet. Van lehetőséged gyors kézbesítésre, aminek plusz díja van, ezt az app mutatja a rendeléskor, ekkor csomagszállító szolgálat hozza ki (Magyarországon GLS), követőkódot is fogsz kapni, a GLS is küldi az infót, általában 3 munkanapon belül kihozzák.
   Egyébként fizikai kártyát csak készpénzfelvételhez érdemes használni vagy ha egy üzletben az érintéses fizetést nem fogadja el a kártyaterminál. Online fizetésekhez virtuális kártyákat érdemes használni, így azok biztonságosabbak is lehetnek és gyorsan befagyaszthatóak, megszüntethetőek. Ha az okostelefonod rendelkezik NFC technológiával és tudsz telefonnal üzletekben fizetni, akkor Google Wallet vagy Apple Pay appban Revolut virtuális kártyát hozzá tudsz adni, ott sem a fizikai kártyát kell hozzáadni. Virtuális kártyákról ebben a cikkben találsz további infókat: https://revinfo.hu/revolut-virtualis-kartya/

   Válasz
 3. Kint dolgoztam Maltán egy évet és csináltam egy revolutot hogy arra utálják a fizetésemet, most hogy haza jöttem Magyarba és készülök kimenni Német orszàgba dolgozni, fogom tudni a revolutomra kérni majd a fizetesemet? Vagy kell majd egy újat csinálnom németbe?

  Válasz
  • A Revolut appban, a fiókodban a lakcímet megváltoztatod (bal felső sarokban profilkép » Fiók » Személyes adatok), ha Németországban fogsz élni, valamint ha lesz adóazonosító jeled (németül: Identifikationsnummer), akkor azt is megadod. Ezután a Revolut fiókod németországi lesz, tehát a németországi Revolut feltételek fognak rád vonatkozni. Nem tudom most így, hogy van-e különbség Máltához képest… a fizetős Revolut csomagok havidíjai lehetnek mások, csomagokhoz más előnyöket kapsz stb…
   Vannak országok, ahova nem lehet így átállítani a címet, hanem be kell zárni a Revolut fiókot, mindent kiutalni onnan és újat kell nyitni az új országban. Ha jól tudom, akkor Málta és Németország nincs ebben benne, de ki fogja neked írni az appban, ha valamiért a lakcímnél az országot nem tudod átváltani és az ott leírt lépések alapján kell majd eljárnod.

   Válasz

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.