Revolut Standard csomag (Ingyenes)

Revolut Standard csomag bemutatása

Mikor érdemes ezt a csomagot választanod (szerintem)?
Ha nem használod gyakran a Revolut kártyádat és nem váltasz havonta rendszeresen sokat, inkább évi 1-2 külföldi nyaraláshoz kell csak a devizaváltás miatt.
Regisztrálj itt erre a csomagra»

Mennyibe kerül a Revolut Standard csomag?

Ingyenes, nincs havi díja ennek a csomagnak.

A Revolut Standard csomag díjak oldalát itt tudod megnézni.

Mi a különbség a fizetős csomagokkal szemben?

A fizetős csomagokhoz képest a Revolut Standard csomagnak nincs havi vagy éves díja.

Viszont több funkció, szolgáltatás és havi kvóták ezért különböznek a fizetős csomagoktól. Lentebb láthatod a táblázatban a legfontosabb funkciókat, melyek elérhetőek és melyek nem.

Havonta mennyit lehet díj nélkül váltani?

A Standard, ingyenes csomagnak (ahogy a Revolut Plus csomagnak is) van egy havi limit a díjmentes váltásnál. Ha magyarországi címmel regisztráltál Revolut fiókod, akkor a limitet forintban fogod megkapni, ami hónapfordulóként, 30 naponta 350 000 Ft vagy ezzel megegyező más deviza.

Tehát 350 000 Ft-t tudsz úgy átváltani hétköznapokon, hogy ezért a Revolut váltási díjat nem számol fel. Ha túllépsz a 350 000 ft-n, akkor 1%-os díjat kell fizetned.

Hétvégente minden Revolut csomag esetén (mindegyik fizetős csomagnál is), 1%-ot kell fizetni a váltáskor.

Viszont, ha túllépted a havi ingyenes keretedet, akkor a hétvégén 2% lesz a devizaváltás díja a Standard csomagban.

Váltásnak számít az is, ha nem a Revolut applikáción belül végzel el devizaváltást, hanem mondjuk hétvégén a Revolut kártyáddal fizetsz euróban, de nincs a fizetendő összeg a Revolut eurós egyenlegeden és így a forint egyenlegedről vált a Revolut, ekkora plusz 1% díjat is le fog vonni.

Hol tudod megnézni, hogy nálad mikor van a hónapforduló?

Ahogy írtam korábban, havonta/30 naponta vannak limitek/kvóták, váltásnál és készpénzfelvételnél, amikor díjat nem számol fel a Revolut egy bizonyos összegig.

DE, ezek a hónapfordulók mindenkinél egyedi, a regisztráció időpontjához van beállítva. Ezt mindig meg tudod nézni az app-ban, hogy mikor van a hónapfordulód és adott hónapban mennyiért tudsz még váltani díj nélkül vagy díjmentesen készpénzt felvenni.

Itt tudod megnézni:

 1. Lépj be a Revolut applikációba és menj/nyomj a bal felül található kör alakú profil ikonra.
 2. Ezután válaszd ki a ‘A csomagod’ pontot.
 3. Válaszd ki a ‘Készpénzfelvétel ATM-ből’ vagy ‘Devizaváltás’ opciót és utána fogod látni a hónapforduló napját és időpontját is (‘Limit megújulásának dátuma: ‘).

Regisztrálj itt és rendeld meg az ingyenes Revolut kártyádat! (nincs éves díja a kártyának)

Standard csomag további díjai

Felsorolom a legfontosabb szolgáltatások, funkciók díjait:

Készpénz felvétele ATM-ből havonta/30 naponta:

75 000 ft vagy maximum 5 készpénzfelvétel. Efelett a Revolut 2% díjat számít fel. Ezenkívül figyelj arra is, hogy az ATM is számolhat fel külön díjat, amit ki szokott írni előre. Vannak országok, ahol találhatóak olyan bank ATM-ek, amelyeknél nem számít fel díjat (korlátlan vagy egy bizonyos összegig).

Revolut felhasználók közötti utalás díja:

Ingyenes. A Revolut felhasználók egymásnak ingyen tudnak küldeni különböző devizát.

Lokális utalások díja:

Ha például magyarországi lakcímmel regisztráltál a Revolut-ra, akkor forint az alap devizád a fiókodban, ebben jelennek meg a kvóták és mondjuk fizetős csomagot is forintban fizeted ki. Ebben az esetben a Revolut forint egyenlegedről ingyen tudsz kiutalni egy magyarországi bank forint számlájára. A Revolut jelenleg nem számítja fel a magyar állami tranzakciós illetéket, így tényleg teljesen ingyenes a forint utalás a Revolut forint egyenlegedről.

Euró deviza utalás díja:

A Revolut euró egyenlegedről SEPA országokban található euró deviza bankszámlákra ingyenes az euró utalás és a Revolut pár másodperc alatt ki is utalja az összeget, ha a fogadó bank ezt gyorsan fel is tudja dolgozni, akkor másodperceken belül az összeg meg is érkezhet, de ez függ a fogadó banktól.

Ha nem SEPA országokba utalsz, akkor havonta az első euró utalás ingyenes és utána 150 ft lesz a díja utalásonként.

SWIFT utalás díja:

Ha dollár devizát utalsz a Revolut egyenlegedről SWIFT típusú utalással, akkor 1000 Ft, ha olyan más devizába utalsz egy adott ország bankszámlájára, ahol nem a hivatalos deviza a pénznem, akkor annak 2000 ft lesz a díja (pl. németországi bankszámlára svájci frankot utalsz).

Magyar bankszámlára dollár és euró beutalásának a díja:

Például ha egy tőzsdei kereskedő magyar bankszámlájára utalnál be eurót (pl.: Interactive Brokers), annak nincs díja. Ha dollárt utalnál be ugyanígy egy magyar bankszámlára, akkor a havonta az első utalás díjmentes, utána 0,37 dollár a díja.

Miket tartalmaz a Revolut Standard csomag?

Díjmentes készpénzfelvétel:75 000 Ft / havi limit vagy maximum 5 felvétel (felette 2%-os díj)
Ingyenes szállítási díj a bankkártyára:Nem, kártya kézbesítési költség van (kb. 2300 ft)
Díjmentes devizaátváltás (hétfőtől péntekig díjmentes):Havonta 350 000 ft-ig – hétvégén 1%-os díj felszámítása devizaváltások után
Nonstop elsőbbségi ügyfélszolgálat:Nem
Vásárlási védelem (lopás elleni biztosítás és baleset-biztosítás akár 365 napra is):Nem
Visszatérítési védelem (a vásárlás után 90 napig):Nem
Külföldi egészségbiztosítás (téli sportokra érvényes biztosítás a csomagban):Nem
Revolut Junior számla létrehozása:1 gyermek részére
Revolut Junior exkluzív funkciók:Nem
Kriptokereskedelmi díj:1,49 %

Regisztrálj itt és rendeld meg az ingyenes Revolut kártyádat! (nincs éves díja a kártyának)

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

“Revolut Standard csomag (Ingyenes)” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Az lenne a kérdésem, hogy van-e időkorlát a fizikai kártya aktiválására? Rendeltünk ugyanis egyet több mint 1 éve, de nem aktiváltuk mert csak virtuális kártyát használtunk. Most szerettük volna aktiválni készpénzfelvét miatt, de a Revolut appban nem látható ez a kártya. Próbáltuk hozzáadni a kártyaadatok megadásával, de erre azt írta ki, hogy a kártya fel van függesztve. Talán úgy érzékelte a Revolut hogy a kártya elveszett mert nem lett aktiválva? Mi a teendő? Rendeljünk új kártyát? Kanadai címre lehet?

  Válasz
  • Kedves Dóra! Lépj be a kártyák menüpontba, majd +Új hozzáadása gombra nyomj alul és utána alul a Fizikai és virtuális kártya pontok alatt lesz egy olyan rész, hogy ‘Már van Revolut-kártyád?…”, arra a linkre nyomj, majd add meg a fizikai kártyád adatait, amit kér a Revolut. Elvileg ezzel lehet újraaktiválni a kártyát. Ha végül nem menne ez, akkor a chates ügyfélszolgálatot tudod még keresni és írj nekik.

   Válasz
 2. Jónapot kívánok!

  Érdeklődöm, hogy a revolut ,bankkártya az OTP bankkártyám kiváltására alkalmas-e ?

  Tehát betennék havonta 2-300.000Ft-ot,és innen utalnám a szolgáltatók számláira a vÍz-gáz-villany díjat , valamint a lakás közös költségét.

  Valamint bankkártyás vásárlásokat intéznék virtuálisan, és a fizikai bankkártyával boltokban,néha.
  Ha lehet automatikus,csoportos beszedési megbízásokat adni, azt is igénybe venném.Ha mindez díjmentesen történne , örülnék neki.

  Válasz
  • Kedves Márton! Csoportos beszedési megbízás nincs jelenleg a Revolut-n, a forint számlánál.
   Érdemes egy magyar kereskedelmi banknál forint számlát tartani, ha Magyarországon dolgozol, fizetésedet forintban kapod stb… A Revolut forint egyenlegedet is a legolcsóbban bankkártyás befizetéssel lehet feltölteni, mivel nincs belföldi forint számlaszám a Revolutnál, hanem nemzetközi, litván bankszámlaszám van, amire utalni drága egy magyar bankból (mert nem belföldi, hanem nemzetközi utalást kell elvégezni) és több nap is mire megérkezik az összeg a Revolut forint egyenlegedre, munkáltatók sem igen szoktak ide utalni fizetést ezek miatt stb…
   Nézz körül a magyar bankok között, ha az OTP drága lenne vagy váltani szeretnél… elvileg a Gránit bank eléggé olcsó, díjmentes feltételeket kínál a lakossági számláihoz.
   Ezenkívül szerintem egy pénzintézetnél, banknál nem szabad pénzt tartani, én minimum kettő banknál/pénzintézetnél használnék számlákat és tartanék vagyont, megtakarítást stb…

   További hasznos cikkeket ehhez kapcsolódóan itt találsz:
   https://revinfo.hu/revolut-utalas/
   https://revinfo.hu/revolut-egyenleg-feltoltese-bankkartyaval/
   https://revinfo.hu/revolut-kartya/
   https://revinfo.hu/revolut-virtualis-kartya/

   Válasz
 3. Jó napot kívánok!

  Érdeklődni szeretnék, ha a Revolut kártyára x összeget teszek, de azt a nyaralás során nem költöm el, a visszautalás a Revolut-ról a bankszámlámra ingyenes?

  Válaszát köszönöm!

  Válasz
  • Kedves Adri! Magyarországi Revolut felhasználók forintot díjmentesen tudnak kiutalni a Revolut számláról magyar bankszámlára. Az ideje pár órától kezdve több napig is eltarthat. Ebben a cikkben találsz még több infót ehhez: https://revinfo.hu/revolut-utalas/

   Válasz
 4. Jó napot!

  Nemrég kezdtem el a Revolutot használni. Új meghívottként, 1 hónapig Plus csomagban vagyok. Van-e valami teendőm az ingyenes időszak végén, ha Standard csomagot szeretnék? Az ingyenes hó végén automatikusan levonják az 1600 Ft-ot, vagy nyilatkoznom kell a továbbiakról, hogy maradok-e Plus, vagy kérem a Standardot?

  Előre is köszönöm a választ!

  Válasz
  • Szia! Automatikusan meg lesz újítva, szinte biztos (persze a promóció lehet más, nem tudom, hogy mit írt a feltételeknél). Neked kell lemondanod az appban, ezt vagy megteheted már most, vagy majd pár nappal előtte, valamint szerintem ha levonják, akkor utána is 14 napon belül díjmentesen visszaléphetsz a Standard csomagban. Az app-ban bal felül menj a kör alakú ikonra, profilodra, ‘Csomag’ menüpontot válaszd, majd utána ‘A csomagod alatt’ van a jelenlegi csomagod típusa, arra nyomj rá, majd alul ‘Csomagváltás gombra’ menj és utána alul lesz az, hogy Alacsonyabb szintre váltás a Standard csom…’, erre menj rá és utána menj végig a folyamaton.

   Válasz

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.