Revolut közös számla

revolut közös számla

Hol tudod megnyitni a Revolut közös számlát?

Ha szeretnél közös számlát létrehozni, akkor a Revolut app-ban a ‘Számlák’ pontba lépj be és alul az ‘+ Új hozzáadása’ gombra nyomj rá. Majd válaszd a ‘Közös Számla’ pontot:

Revolut közös számla menüpont

Fontos feltételek és tudnivalók:

  • Kettő személy, Revolut felhasználó használhat egy közös számlát.
  • Mindkettő személynek kell lennie saját Revolut fiókjának.
  • Nem csak közeli hozzátartozóval, hanem akár baráttal, ismerőssel, lakótárssal is lehet közös számlát nyitni.
  • Mindkét félnek azonos országban kell lennie Revolut felhasználónak.
  • Csak az egyik személynek kell létrehoznia a közös számlát és ő fogja tudni meghívni a másik személyt, aki el tudja fogadni a meghívást és így tagja is lesz a közös számlának.
  • A két személy saját, magán Revolut egyenlege és kártyái nem csatlakoznak a közös számlához.
  • A közös számlának saját IBAN bankszámlaszáma lesz és mindkét tagja tud fizikai bankkártyát (ennek díja van, 2500 ft) és/vagy ingyenesen virtuális kártyát igényelni.
  • Jelenleg a közös számlához rendelt fizikai bankkártyának minden esetben van díja, annak a felhasználónak is, akinek egyébként valamilyen fizetős Revolut csomagja van.

Hogyan tölthető fel a Revolut közös számla?

Vagy mindkét tagja a közös számlának a saját, személyes Revolut egyenlegéről küld be devizát, ez rögtön be is kerül a közös számlára.

Vagy bankkártyával fel tudja tölteni a közös számlát mindkét tag. Itt is fontos, hogy csak a közös számla adott tagja a saját nevére szóló bankkártyájával tudja feltölteni.

Viszont ezt az összeget a közös számláról ki tudja venni a másik tag és át tudja tenni a saját, személyes Revolut egyenlegére.

Ha az egyik tagnak például nincs másik banknál bankkártyája és ezért nem tudja feltölteni a saját Revolut egyenlegét, akkor ezzel a módszerrel akár ez megoldható.

Vagy a közös számlához tartozó IBAN bankszámlaszámra be lehet utalni.

A közös számla felületén a ‘Hozzáadás’ gombra kell rányomni és kiválasztani a pénz feltöltés módját:

Revolut közös számla felülete

További funkciók, beállítások

A ‘Továbbiak’ gombra nyomva láthatóak további funkciók és beállítási lehetőségek:

Revolut közös számla további beállítások

A ‘Kivétel’ pontot választva ki tudsz venni a közös számláról összeget a saját egyenlegedre. A kivétel után a tranzakciót kiválasztva a listából, megjegyzést is hozzá tudsz adni, például miért vettél ki a közös számláról.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.