Revolut számla

Revolut számla

Megmutatom ebben a cikkben, hogy miként tudsz ingyen Revolut fiókot és bankszámlát létrehozni, akár több deviza számlát is.

Revolut számlanyitás

A Revolut Bank számládat, fiókodat kizárólag online tudod elkezdeni és létrehozni. Okostelefon megléte és egy működő telefonszámra is szükséged van.

A regisztráció folyamatát itt nem írom le, mert ebben a cikkemben ezt megtalálod, ha még nem regisztráltál a Revolut-ra.

Devizaszámla hozzáadása/létrehozása

A Revolut-ban gyorsan létre tudsz hozni egy deviza egyenleget. A ‘Számlák’ pontba lépj be és alul az ‘+ Új hozzáadása’ gombra nyomj rá. Majd válaszd a ‘Devizaszámla’ pontot.

deviza egyenleg kiválasztása

Majd utána válaszd ki a megfelelő devizanemet és létre is jött az új deviza egyenledet.

Hol találod meg a deviza egyenlegek számlaszámát?

Válaszd ki a megfelelő deviza egyenlegedet és nyomj a ‘Részletek’ pontra:

deviza egyenleg bankszámla adatainak megtekintése

Ezután látni fogod a deviza egyenleged bankszámla adatait.

Revolut bankszámlaszámról tudnivalók

Ha elvégezted a teljes regisztrációt, akkor egyszerűen tudsz létrehozni különböző deviza egyenlegeket és ezekhez mind kapni fogsz bankszámlaszámot, amelyre tudsz utalást fogadni.

A legtöbb deviza egyenleghez nem fogsz kapni helyi bankszámlaadatokat, hanem nemzetközi, litván bankszámlaadatot fogsz látni. De van olyan deviza, mint például az angol font, román lej, amelynél helyi és nemzetközi bankszámla adat is elérhető.

Ez azért fontos, mert ha utalnak neked egy devizában, akkor az nemzetközi átutalásnak számíthat, aminek magasabb díja lehet a küldő banknál és tovább is tarthat az összeg megérkezése a Revolut számládra.

A Revolut fiókodban a deviza egyenlegek között tudsz váltani bármikor. Ennek a díja attól is függ, hogy milyen csomagban vagy és hétvégén vagy hétköznap váltanál. Ehhez kapcsolódóan tekints meg ezt a hasznos cikkemet is:
Revolut árfolyam »Több deviza esetén is ugyanaz a bankszámlaszám

Az megfigyelhető a Revolut fiókodban, hogy több deviza esetén is ugyanazt a litván (LT-vel kezdődő) bankszámlaszámot látod, például ha forintot, eurót vagy dollár egyenlegedet nézed.

Ez teljesen rendben van, mert ha a számlaszámodra eurót utal valaki, akkor a Revolut rendszere automatikusan az euró egyenlegedre fogja feltölteni az összeget, ha forintot utalnak, akkor meg a forint deviza egyenlegedet fogja feltölteni.

Revolut forint számla

Helyi bankszámlaszámot nem kapsz forint esetén, hanem a nemzetközi litván számlaszámot. Ez azért fontos, mert így Magyarországon egy magyar banknál nemzetközi utalást kell választani, ha forintot utalnának a Revolut forint deviza számládra.

Ennek magasabb díja lehet és hosszabb utalási idővel járhat.

Ha a fizetésedet például a Revolut forint egyenlegedre kérnéd, akkor nem biztos, hogy emiatt ezt a munkáltatód meg fogja tudni oldani, mert az utalási díj neki többe kerülhet és akár bonyolultabb is lehet ezt megoldani.

Ehelyett talán a Wise szolgáltatása adhat megoldást, amely helyi, magyar forint számlaszámot ad az ügyfeleinek (igaz a bank székhelye nem Magyarországon van, így még ez okozhat egyes céges utalási rendszerében bonyodalmat a fizetés kiutalásánál, így ezt mindig beszéld meg a munkáltatóddal)

De ha családtag, ismerős, olyan személy utalna neked, aki így megbízik benned, akkor Revolut fiókodban létre tudsz hozni egy fizetési hivatkozást, amit a küldő fél megnyitva, bankkártyás fizetéssel tud neked pénzt küldeni. Ebben a cikkemben írtam ennek menetéről.

A beérkező forint utalás egy másik banktól érkezhet, ezért erre nagyon figyelj!

Ha a Revolut forint egyenlegről utalsz egy magyarországi bankszámlára, akkor a fogadó azt láthatja a legtöbb esetben, hogy Citibanktól érkezik az utalás, egy magyar belföldi bankszámlaszámról. Az látható lesz, hogy kitől és hogy Revolutról érkezett. (A Revolut egy közvetítő bankon keresztül oldja meg valószínűleg a forint utalásokat, ezzel meggyorsítva az utalás idejét)

Viszont többször megtörténik az, hogy akár erre a Citibankos bankszámlára utalnak vissza valamilyen okból. Ez viszont nem fog megérkezni a Revolut felhasználójához!

A Citibank csak egy közvetítő bank és egy gyűjtő bankszámláról küldi tovább a Revolut-os utalást. Így a rendszer valamiért engedi azt, hogy erre a gyűjtő számlaszámra be lehessen utalni, de mivel ez nem a küldő Revolut felhasználó bankszámlaszáma, így nem fog megérkezni az összeg! Nem fog elveszni, de hetekbe is telhet, mire az összeg visszakerül a küldőhöz.

Minden Revolut felhasználónak a nemzetközi, litván bankszámlaszáma van a forint egyenlegéhez.

Revolut euró számla

Euró deviza számla ugyanúgy ingyen létrehozható és nincs díja. Itt is litván nemzetközi bankszámlaszámot fogsz kapni, ahova sok euró devizát használó országból ingyen be lehet utalni, de persze a küldő banktól függ.

Helyi eurós bankszámlaszámot nem fogsz tudni szerezni. Ha például Németországban élsz, ott is a Revolut fiókodhoz ugyanúgy litván eurós bankszámlaszámot fogsz kapni.

Például ebben az esetben érdemes az N26 szolgáltatását használnod és Németországból regisztrálva német IBAN kódos bankszámlaszámot kapsz, amit a német betéti biztosítás véd 100 ezer euróig. (jelenleg magyarországi lakcímmel nem lehet regisztrálni az N26-ra)

Revolut dollár számla

A dollár deviza számla is gyorsan létrehozható. Lokális USA dollár számlaszámot nem fogsz kapni, a litván nemzetközi számlaszám lesz itt is elérhető.

Ha egy USA, lokális dollár deviza számlára van szükséged, akkor a Wise szolgáltatását válaszd inkább, ott ezt meg fogod kapni.

A Revolut egyenlegedről dollárt ingyen tudsz kiutalni mondjuk egy magyar banknál vezetett dollár számlára. A Standard csomagnál a hónap első dollár utalása ingyenes, de utána is egy minimális díja van. De fizetős csomagoknál ingyenes mindegyik utalás. Utalás előtt a Revolut ki fogja írni az esetleges díjat.Revolut számla megszüntetése

Ha egy deviza számlát szeretnél megszüntetni külön, tehát mondjuk egy lengyel zlotyi deviza egyenleget, akkor arra így külön nincs lehetőséged. El tudod rejteni viszont. Válaszd ki a deviza egyenleget, a 3 pontra menj rá, majd az Elrejtés opciót válaszd ki.

Ha az egész Revolut fiókodat meg szeretnéd szüntetni és törölni akarod, akkor az applikációban a bal felső részen található profilra/kör ikonra menj rá, majd válasz a ‘Számla’ opciót és ezután a listából a ‘Számla lezárása’ pontra menj rá és kövesd a lépéseket.

Viszont gondold át, hogy biztosan törölni akarod-e a fiókodat, mert ha az ingyenes, Standard csomagban vagy, akkor nincs díja a fiók fenntartásának.

De ha megszünteted és később úgy gondolnád, hogy mégis szükséged lenne a Revolut-ra, akkor nehézségekbe ütközhetsz egy újabb regisztráció során, ha a rendszer a korábbi fiókod alapján adat azonosságokat talál (pl. telefonszám, email cím…) és lehet, hogy az ügyfélszolgálattal kell felvenned a kapcsolatot, ami meghosszabbíthatja a regisztráció folyamatát.

Hogyan tudom kivenni az alacsony összeget az egyenlegemről a számla megszüntetése előtt?

Ahhoz, hogy meg tudd szüntetni a Revolut fiókodat, minden deviza egyenlegedet, széfedet le kell nulláznod.

Előfordulhat az, hogy például 0,35 forint marad az egyenlegeden, ezt kártyás fizetéssel nem tudod elkölteni. Érdemes lehet ezt átküldeni egy Revolut ismerősödnek, de ha nincs erre lehetőséged, akkor egyszerűen adományozd el a Revolut-n. Keresd meg a ‘Jótékonyság’ részt és abba belelépve ki tudsz választani egy támogatni kíván célt és oda ezt a kis összeget küld el.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.