Revolut virtuális bankkártya

Revolut virtuális bankkártya

A Revolut az ügyfeleknek biztosít ingyenes virtuális bankkártyákat.

A Revolut applikációban a ‘Bankkártyák’ menüpontban tudsz virtuális kártyát igényelni a ‘+ Új hozzáadása’ gombra nyomva.

Majd válaszd ki ‘Virtuális kártya’ opciót:

Virtuális kártya igénylése

A virtuális bankkártya igényléséhez nem kell fizikai Revolut bankkártyát is igényelned.

Virtuális bankkártyát akkor érdemes használnod, ha mondjuk olyan weboldalon/webshopon fizetnél, amit még nem ismersz vagy bizonytalan vagy az oldallal kapcsolatban, esetleg előfizetnél valamit és félsz attól, hogy az előfizetést nem fogod tudni könnyen lemondani.

Minden Revolut csomagban maximum 20 aktív virtuális kártyát lehet tartani és 30 naponta 2 virtuális kártya hozható létre (tehát egyszerre 10 virtuális kártyát például nem tudsz létrehozni). A Revolut itt ír erről.

Kétféle virtuális kártya közül választhatsz:

Többször használatos: MasterCard vagy Visa típusú ugyanazzal a kártyaadatokkal rendelkező virtuális kártya:

Revolut virtuális kártya többször használatos

Ezzel a virtuális kártyával fizethetsz például havi előfizetésekre (pl.: Netflix, HBO Go, tárhelyekre, szoftverekre stb…). A kártyához havi költési limitet is be tudsz állítani. Az, hogy Visa vagy Mastercard típusú, ez tapasztalatok szerint változó, de igazából szerintem lényegtelen, mert mind a két típusú bankkártyát el szokták fogadni weboldalakon, üzletekben.

Egyszer használatos: Visa típusú virtuális kártya, amelynek adatai változnak:

Revolut egyszer használatos virtuális kártya

Ez egy olyan virtuális bankkártya, amelynek kártya adatai minden fizetés után megváltozik. Szóval ezzel például ne fizess olyan szolgáltatásokra, amelyeknél havonta van díjlevonás a kártyáról és biztosan szeretnéd is fizetni.

Egy napon belül 5 alkalommal lehet egyszer használatos kártyát használni a Revolutnál, ennyiszer fogsz új kártyaadatokat kapni. A kártyaadatoknál nem biztos, hogy minden adat újra fog generálódni. Lehet, hogy a kártyaszám marad és a lejárati dátum és a CVC kód lesz új vagy fordítva…

Ebből a kártyából egy hozható létre és természetesen Google Wallet vagy Apple Pay-be nem lehet beállítani, mert minden fizetéskor változik a kártya adata.

Arra figyelj oda, hogy elsőnek legyél tudatos vásárló és ne dőlj be az internetes csalásoknak, például nagyon olcsó termékek ajánlatainak. Sokszor lehet azzal találkozni, hogy egy népszerű, márkás terméket a valós árához képest jóval olcsóbban, tized áron kaphatod meg és végül a kártya adataidat megadva egy előfizetéses szolgáltatásra fogsz feliratkozni (a terméket persze soha nem fogod megkapni). Ebben az esetben az egyszer használatos virtuális kártya sem fog megmenteni, mert az előfizetéses szolgáltatás miatt többször is le fogják tudni vonni az összeget a jövőben (és le is fogják). Ebben az esetben vedd fel a kapcsolatot a Revolut ügyfélszolgálatával és jelentsd az esetet, hogy meg tudják szüntetni a további terheléseket…

Lehet fizetni Revolut virtuális kártyával egy üzletben?

A többször használatos virtuális bankkártyákat Google Wallet-ben és Apple Pay-ben is hozzá lehet adni, így üzletekben tudsz fizetni a telefonoddal vagy okosóráddal értintéssel. De előfordulhat olyan, hogy a kártyaterminál mégis fizikai kártyát kér, ebben az esetben akkor nem fogod tudni használni.

Virtuális kártya befagyasztása

A ‘Bankkártyák’ menüpontban válaszd ki a megfelelő virtuális kártyát és nyomj a ‘Befagyasztás’ gombra. Ezzel átmenetileg befagyasztod a virtuális kártyádat, így azt fizetéshez nem lehet használni, nem tudja más sem megterhelni.

A ‘Feloldás’ gombra nyomva tudod ismét aktívvá tenni a kártyát. Viszont, ha visszaéltek a virtuális kártyád adataival, akkor mindenképp az ‘Inaktiválás’ válaszd és hozz létre egy másik virtuális kártyát.

A befagyasztásnak és feloldásnak nincs korlátozott száma és nem kerül semmibe, pillanatok alatt lehet ezt alkalmazni.

Fel lehet venni készpénzt virtuális bankkártyával?

Nem. A Revolut virtuális kártyával ez nem elérhető. Fizikai kártya kell mindenképpen a készpénzfelvételhez.

Ha pénzvisszatérítést kapok virtuális kártyámra, de az már nem létezik, akkor is megkapom a visszatérítést?

Igen. Ha már nem is létezik a virtuális bankkártyád, bármelyikkel is vásároltál korábban, akkor is vissza fog kerülni a visszatérítés összege a megfelelő deviza egyenlegedre.

Videó

Ha szeretnéd videón megnézni, akkor itt megtekintheted:
Iratkozz fel a YouTube csatornára is! 🙂

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

“Revolut virtuális bankkártya” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Hello,

  Először is köszönöm az infókat, sokat segítettek nekem. Azonban van itt egy ellentmondás, amit nem értek az egyszer használatos virtuális kártyákkal kapcsolatban.
  Azt mondod a videóban, hogy a virtuális kártya (2:05-nél) nem fog megvédeni olyan csalástól, ahol mondjuk egy terméket rendelsz meg, de mivel csalásról van szó így egy előfizetéses szolgáltatásra iratkozol fel. Viszont korábban azt említetted, hogy az egyszer használatos virtuális kártyának az adatai a vásárlás után megváltoznak. Ha ez így van, akkor a következő alkalommal (pl.: következő hónapban) amikor újra megterhelnék a kártyámat, már nem tudják, hisz annak adatai megváltoztak, vagy már nem is létezik.

  Ezzel kapcsolatban kérhetnék egy kis magyarázatot. Mert nekem olyan virtuális kártyára lenne szükségem (ezért is választottam a Revolut-ot) ahol csak egy vásárlás erejéig él az adott kártya, de most elbizonytalanodtam. Köszönöm a segítséget előre is!

  Válasz
  • Szia! Az ismétlődő, havi vagy más rendszerességű előfizetésekre már legtöbb helyen, főleg ami legális, nem is fogadják el az egyszer használatos kártyákat. A csalásoknál is csak annál áll ez fenn, ahol egy előfizetéses szolgáltatásra iratkozol fel végül (ami érdekes, hogy ezt még oda is szokták írni, csak az emberek már nem olvassák el), így ott is meg fog valósulni az előfizetés levonása. Előfordulhat, hogy nem mindig, de visszajelzések szerint le tudták több esetben vonni az összeget.

   Ha visszaélés és átverés történt, akkor azt már lehet jelenteni a Revolut fiókban, a tranzakciónál van erre pont. Tapasztalatok szerint a Revolut korrektül szokott eljárni ezekben.

   Egyszer használatos virtuális kártyával olyan helyen érdemes fizetni, ahol többet nem fogsz vásárolni vagy bizonytalan vagy a webshopban.
   Vannak nagyobb webshopok, szolgáltatók, ahol meg már nem is engedik az egyszer használatos kártyát használni, de ez nem is gond, ismert webshopoknál/szolgáltatóknál nem is kell, oda például jók a normál virtuális kártyák.

   De a legfontosabb az, hogy ezeket el lehet kerülni nagyon sok esetben… ha nem ismert egy webshop, akkor meg kell nézni jobban, hogy milyen elérhetőségeik vannak, visszajelzések, fenn van-e árösszehasonlító oldalakon, Google-ben rá lehet keresni a nevére stb…

   A túl olcsó, hogy igaz legyen kategóriájú, főleg közösségi média oldalakon hirdetett népszerű termékeket meg nem kell megvenni, nem fog a csomag megérkezni és ha jól tudom, ezeknél volt legtöbb esetben az is, hogy előfizetéses szolgáltatásra iratkoztak fel, ami jelezve is volt…

   Válasz
 2. Szia. Koszonom az informaciot.
  En generaltam egy egyszer hasznalatos virtualis kartyat, majd egy platformon erre a kartyaszamra kertem a kifizetest. Nem erkezett be. A kerdesem az lenne, hogy fake a platform vagy ilyen kartyara nem lehet kerni penzt? Nem bankszamlaszamot kert hanem maga a kartya szamat. Mivel feltem egy fizikai kartyam szamat megadni ahol penzem van ezt tartottam a legbiztonsagosabb dontesnek.
  Elore is koszonom a valaszod!

  Válasz
  • Szia! Az egyszer használatos kártyára nem valószínű, hogy fog érkezni valami, mert annak adatai változnak, meg van már sok olyan webshop, ahol egyszer használatos virtuális kártyával nem lehet fizetni stb… (viszont, ha valahol ilyen kártyával fizettél és később visszatérítést kapnál a vásárláshoz használt kártyára, akkor meg fog érkezni a visszatérítés).
   Normál virtuális kártyát tudsz létrehozni, annak beállításában meg tudod adni a kártyás vásárlási limitet, írj be egy nagyon alacsony összeget, így ha megterhelnék, akkor nem tudják…

   Persze kérdés az is, hogy milyen platform ez… de létezik olyan, hogy bankkártyára lehet utalni. A Revolut egyenlegről is lehet így kiutalni megadott bankkártyaszámra (nevet kell megadni, a kártyaszámot, de a lejárati dátumot és a biztonsági CVC/CVV kódot értelemszerűen nem kell megadni).
   Vagy, ha egy webshopban kártyával fizetünk vagy egy üzletben és mondjuk visszatérítést kapunk, akkor a fizetéshez használt kártyára tudnak visszautalni, ebben az esetben sem adjuk meg a kártya adatait mondjuk egy ügyintézőnek, hanem a fizetési rendszerek tudják ezt kezelni vagy az üzletben a kártyaterminálba behelyezzük a kártyát stb… vagy egy webshop fiókunkban mi tudjuk hozzáadni a bankkártyánkat, mi írjuk be az adatokat és akkor esetleg arra tudnak visszautalni…
   Szóval ezek szoktak lenni a tapasztalatom alapján és persze kérdés az is, hogy milyen a weboldal/platform, milyen adatokat kér be a kártyáról stb… ehhez több infó kellene még…

   Válasz
 3. Szia
  Hogyan tudok egyszer használatos kártyára pénzt feltölteni, vagy egyáltalán van e erre szükség ha vásárolni szeretnék vele?

  Válasz
  • A virtuális kártyákhoz nem tartozik külön egyenleg. Ugyanúgy a fő deviza egyenlegeket terhelik meg használatukkor. Kártyára nem tudunk pénzt feltölteni, hanem a kártyához tartozó egyenlegekre tudunk pénzt feltölteni.

   Válasz
 4. Szia! Szeretném megkérdezni, hogy a virtuális kártyán lévő összeget bankszámlára át lehet utalni megfelelő IBAN számlaszám megadása után?

  Válasz

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.