Revolut megtakarítás és kamat fizetése: Rugalmas számlák

Revolut megtakarítás és kamat fizetése

Magyarországi Revolut ügyfeleinek jelenleg még nem elérhető a megtakarítás, rugalmas számlák szolgáltatás, így kamatot nem lehet szerezni a le nem kötött összegekre.

Mely országokban lehet a Revolut-on kamatoztani a tárolt összegeket?

A következő országban adózó Revolut ügyfeleknek elérhető a Megtakarítás, rugalmas számlák szolgáltatás:

Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Németország, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia és Svédország.

Milyen pénznemekben lehet megtakarítani?

Jelenleg euró (EUR), amerikai dollár (USD) és angol font (GBP) devizában lehet megtakarítási egyenlegeket létrehozni és kamatot kapni.

Mekkora a kamat mértéke és mikor történik a jóváírása?

A kamatok nagysága devizanemenként és a Revolut csomagodtól is eltér és ez időközönként változik is.

Jelenleg (2023.10.21.) a következő a nettó éves kamat egy Revolut Metal csomagban:

Euró (EUR): 3,81%
Amerikai dollár (USD): 5,05%
Angol font (GBP): 5,15%

A kamatok jóváírása naponta történik meg, ezt láthatod az adott rugalmas számlán belül:

Revolut megtakarítás kamat napi kifizetése

Revolut megtakarítás, rugalmas számla létrehozásának menete és használata

Ha abban az országban van adóilletőséged (és az van megadva a Revolut profilodban), ahol a Revolut rugalmas számla szolgáltatás elérhető, akkor elsőnek megtakarítás számlát kell létrehoznod:

Nyomj a ‘3 pontra’Továbbiak’ gombra és válaszd ki az ‘Új számla hozzáadása’ pontot vagy lépj be a ‘Számlák’ pontba és ott nyomj alul az +Új hozzáadása gombra:

Ezután itt válaszd ki a ‘Megtakarítások’ opciót és utána menj végig a folyamaton és az adott devizában hozd létre a rugalmas számládat:

Revolut megtakarítás létrehozása

Ha létrehoztad a rugalmas számládat, akkor azt meg fogod találni a számláid között.

A rugalmas számládra nagyon egyszerűen tudsz betenni és kivenni összeget.

A ‘Hozzáadás’ gombbal az aktív megfelelő deviza egyenlegedről ide tudsz áthelyezni pénzt, míg a ‘Pénzkivétel’ gombra nyomva a rugalmas számládról az aktív deviza egyenlegedre tudsz kiutalni összeget. Ez a folyamat rögtön megvalósul:

A rugalmas számlákon tárolt összegek úgy viselkednek mint a zsebekben (régebben széfek) tárolt összegek. Onnan bankkártyás tranzakciók nem vonnak le összeget és nem tudsz kiutalni máshova addig, amíg innen ki nem veszed az összeget az aktív deviza egyenlegedre.

Kell adózni a kamatok után?

Ez attól függ, hogy mely országban adózol és ott mik a szabályok az ilyen bevételekre. A Revolut-ban le tudod tölteni a szükséges dokumentumot és az esetleges adóbevallásnál fel tudod azt használni. A Revolut nem intézi helyetted a kamatok bevétele utáni adatszolgáltatást az adóhatóság felé.

További fontos információk a Revolut részéről

A Revolut ezeket az információkat tünteti fel még a rugalmas számlákkal kapcsolatban:

Kérjük, vedd figyelembe, hogy az éves kamat naponta változik, és kedvezőtlen irányba is elmozdulhat. Értéke pénznemenként és előfizetési csomagonként eltérő. További információkért körültekintően tanulmányozd a Kockázatvállalási tájékoztatót.

A kereskedési és befektetési szolgáltatásokat a Revolut Securities Europe UAB biztosítja. A Revolut Securities Europe UAB nem nyújt befektetési tanácsadást. Neked mint egyéni befektetőnek saját magadnak kell meghoznod a döntéseidet. Ha bizonytalan vagy abban, hogy egy adott befektetés megfelelő-e vagy számodra alkalmas-e, kérj független szakmai tanácsot.

A befektetések értéke növekedhet és csökkenhet is, és megtörténhet, hogy az eredetileg befektetett összegnél kevesebbre teszel szert, vagy akár minden befektetett pénzed elveszíted. A múltbeli teljesítmény és az előrejelzések nem megbízható mutatói a jövőbeli eredményeknek. A devizaárfolyamok ingadozása kedvezőtlenül befolyásolhatja az eredeti befektetéssel szerzett teljes hozamot. További információkat a Kockázatvállalási tájékoztatóban és a kereskedéssel kapcsolatos gyakori kérdésekben találsz.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.