Revolut árfolyam – Deviza váltása

Revolut árfolyam

Revolut milyen árfolyamon vált?

A Revolut saját, egyedi árfolyamon vált, ami mindig igazodik a piaci közép árfolyamhoz.

Tudok váltani középárfolyamon a Revolut-n?

Nem tudsz, ahogy más bankoknál és váltóknál sem tudsz, mindig valamennyivel többért fogsz venni devizát vagy a középárfolyamnál kevesebbért eladni.

Ennek mértéke a fontos, hogy mennyivel tér el a középárfolyamtól a váltás vagy milyen plusz díjak jönnek erre…

A Revolut nagyon jó árfolyamon tud váltani, a kereskedelmi bankoknál legtöbbször jobb árfolyamon tudsz váltani.Hol tudom megnézni a Revolut euro árfolyamot vagy más deviza árfolyamokat?

Például ezen az oldalon tudod megnézni a Revolut deviza árfolyamát:

Revolut aktuális árfolyam aloldal

De ha már van Revolut fiókod, akkor a Revolut app-ban nézd meg inkább. Beírod a deviza összegét és látni fogod, hogy éppen mennyibe is kerül, ez az összeg 1-2 másodpercenként változik, mivel az adott piaci árfolyamhoz igazodik:

Revolut árfolyam

Hétvégente (péntek éjféltől vasárnap éjfélig) a deviza kereskedési piac zárva tart, így akkor nem fognak mozogni az devizák árfolyamai.

Milyen díjai vannak a devizaváltásnak a Revolutnál?

Bármelyik csomagban vagy, hétvégén mindig lesz egy 1%-os díja a váltásnak.

Ha ingyenes Standard vagy Plus fizetős csomagban vagy, akkor havonta/hónapfordulóként 350 000 ft-ig vagy ezzel megegyező deviza értékig tudsz díj nélkül váltani, efelett 0,5 %-os díja van hétköznaponként a váltásnak, hétvégén ugyanúgy 1% a váltás díja. Viszont, ha túllépted a havi ingyenes keretedet, akkor a hétvégén 1,5% lesz a devizaváltás díja a Standard és a Plus csomagban.

Deviza váltás folyamata

Ha váltani szeretnél, akkor elsőnek válaszd ki, hogy melyik deviza egyenlegedről szeretnél átváltani, majd nyomj az ‘Átváltás’ gombra:

Revolut deviza váltás

Ezután írd be, hogy mennyit szeretnél átváltani vagy megadhatod azt is, hogy mennyi átváltandó deviza összeget szeretnél kapni:

Deviza váltás folyamata

Alapesetben a ‘Piaci áras megbízás’ van, ami azt jelenti, hogy az aktuális árfolyamon tudsz váltani. Amikor beírod az összeget, akkor láthatod azt, hogy pár másodpercenként változik az összeg, ez az árfolyam aktuális mozgása miatt van.

De akár tudsz ‘Stop megbízás’ és ‘Limitáras megbízás közül is választani, ha egy megadott bizonyos árfolyamon szeretnél váltani. Ebben az esetben beállítod a megfelelő megbízást, megadod az árfolyamot és ha az teljesül a megbízás szerint, akkor a Revolut automatikusan el fogja végezni az átváltást.

Ha valamilyen díja lenne az átváltásnak, például elérted a havi ingyenes limitet (mert olyan Revolut csomagban vagy) vagy hétvége van, amikor minden esetben van díja a devizaváltásnak, akkor ezt a díjat látni fogod, ha nincs ott semmi, akkor nincs díja az átváltásnak:

Deviza váltás djía

Ha mindent megadtál, akkor nyomj a ‘Megbízás áttekintése’ gombra és ezután a megjelenő oldalon alul még egyszer rá kell nyomnod a gombra, ezután fog megvalósulni a deviza váltás megbízás.

Videó

Ha szeretnéd videón megnézni, akkor itt megtekintheted:
Iratkozz fel a YouTube csatornára is! 🙂

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

“Revolut árfolyam – Deviza váltása” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Üdvözlöm!
  Jelenleg Ausztriában dolgozom és a fizetésem a magyar bankom devizaszámlájára érkezik euróban.
  Kérdésem a következő lenne. Tudom-e úgy használni a prémium csomagot, hogy az eurót, kártyás fizetésként juttatom el a Revolutra és onnan forintra váltva visszautalom a magyar forint számlámra?
  Jelenleg ha a bankomnál váltok, éves szinten 250-270 000,- ft költséget takar. A prémium díját és a deviza bankkártya díját levonva is megtakaríthatnék több mint 200 000,- ft-ot.
  Várom válaszát!
  Üdvözlettel,
  Mohácsi Zoltán

  Válasz
  • Kedves Zoltán!

   Ha a magyar bankszámlád eurós devizaszámlájához van bankkártya, akkor azzal fel tudod tölteni a Revolut eurós egyenlegedet. Ott átváltod, majd kiutalod a forintot egy másik forint bankszámlaszámodra. Egyébként az egy egyszerűbb dolog lenne, ahogy sokan csinálják (Ausztriában dolgozók is), hogy rögtön a Revolut euró egyenlegükre érkezik a fizetés, a munkáltatójuknak azt a bankszámlaszámot adják meg… Majd a Revolut eurós egyenlegedről díjmentesen tudsz eurót átutalni másik eurós számládra (akár a magyar bankszámládra is), de válthatsz forintra, azt is ki tudod utalni vagy a Revolut kártyáddal fizetsz a mindennapokban stb…

   Válasz

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.