Revolut <18 számla (Junior számla)

Revolut Junior számla

Frissítés: A Revolut Junior neve megváltozott, <18 (Revolut 18 év alatti számla) elnevezéssel találod most már meg a Revolut app-ban.

Revolut fiókot és bankszámlát 18 év felett lehet létrehozni.

Viszont ezalatt is kínál lehetőséget a Revolut, 6 és 17 év közötti (18. éves szülinapig) fiatalnak is lehet saját, de a szülő által létrehozott és felügyelt Revolut számlája, valamint bankkártyája is.

A Revolut a <18 szolgáltatásával, támogatást és segítséget szeretne nyújtani, hogy a gyermekek már kiskoruktól kezdve tudatosan bánjanak a pénzzel. Ez egy olyan eszköz, amely kiegészülve a szülői, gondviselői tanácsokkal, helyes pénzügyi döntéshozatalra neveli a gyerekeket. 

A Revolut <18 számlának nincs külön díja, de egy szülő megadott gyermek számára tud létrehozni.

Érdemes átfutni a Revolut általános szerződési feltételek oldalát is a Revolut <18 számlával kapcsolatban, minden információ megtalálható benne.A Revolut Junior, vagyis a <18 számla főbb tulajdonságai: 

 • Csak és kizárólag szülő vagy törvényes gondviselő hozhatja létre (A legalább 16 évesek maguk is létrehozhatják az ingyenes számlájukat, amelyet aztán szülőjük vagy gondviselőjük jóváhagyhat…) 
 • A számlához igényelhető Junior kártya.
 • Egyelőre egy pénznemben tartható rajta pénz (a szülő Revolut számlájának alap pénzneme lesz hozzárendelve) – ezt jelenleg nem is lehet módosítani.
 • Számlaszám nem jár, harmadik személy így nem tud pénzt utalni a gyerek számlájára, csak a hozzá kapcsolódó szülő/gondviselő tudja feltölteni az egyenleget.
 • Jelenleg Európában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban elérhető a szolgáltatás (ez a hírek szerint folyamatosan bővülni fog).
 • Bármikor felfüggeszthető, megszüntethető.

Hogyan lehet devizát váltani a <18 számlán? Limitek:

A gyermek csak a kártyás fizetéskor tud váltani, tehát arra nincs lehetőség, hogy több devizaegyenleg legyen és bármikor lehessen váltani. Alapból egy deviza egyenleg van a <18 számlán, a szülő alap devizájában.

Ez hátrány akkor, ha például hétvégén fizet és más devizában, ebben az esetben az 1%-os váltási díj fel lesz számítva.

Revolut <18 számlával hónapfordulóként díjmentesen 92 500 forint értékben lehet más devizát váltani (ez ugye csak a bankkártyás fizetéskor történik meg, amikor másik devizában fizet a gyerek/fiatal a kártyájával).

Naponta csak 400 000 forint költhető el a Revolut <18-kártyákkal, és naponta csak 15 tranzakció indítható.

Továbbá a szülő is csak a saját fiókja alap devizanemében tud pénzt feltölteni a gyerek <18 számlájára. Ha magyar forint ez a deviza, akkor nincs arra lehetőség, hogy a szülő vált eurót a saját egyenlegére és eurót szeretne feltölteni a gyerek Revolut számlájára, csak forintot fog tudni küldeni.

Készpénzfelvétel ATM-ből

Hónapfordulóként a Revolut <18 kártyával díjmentesen 15 000 forint készpénz vehető fel, efelett 2% díjat számol fel a Revolut. A Revolut-n kívül az ATM is felszámíthat díjat, amit általában az ATM előre ki szokott írni.

Naponta csak 45 000 forint vehető fel a bankautomatákból. Emellett naponta csak 3 készpénzfelvétel történhet bankautomatából, hetente pedig összesen 6.

Mennyi Revolut <18 számla hozható létre?

Ez függ a szülő Revolut csomagjától. Az ingyenes Standard csomagban 1 gyermek részére lehet létrehozni <18 számlát. Revolut Plus és Premium csomagban 2 gyermek részére.A Metal és Ultra csomagban maximum 5 gyermek részére.

Van felső limit a beutalható és tárolható összeg kapcsán?

Igen, gyerekenként évente maximum 1 800 000 forint küldhető a Revolut <18-számlákra, és egyszerre maximum 1 500 000 forint tartható rajtuk.

Revolut <18 számla létrehozása

Revolut <18 számlát, csak és kizárólag szülő vagy a gyermek gondviselője hozhatja létre. A legalább 16 éves fiatalok maguk is létrehozhatják az ingyenes számlájukat. Ehhez a Revolut <18 mobil app-ot kell letölteni és regisztrálni, utána a szülőnek vagy a gondviselőnek kell jóváhagynia.

A számlanyitáshoz az előbbi feleknek rendelkezniük kell Revolut applikációval és számlával, ugyanis anélkül nem nyitható és kezelhető <18 számla. 

Ha még szülőként vagy gondviselőként nem hoztál létre Revolut számlát, akkor ide kattintva megteheted. Valamint van egy külön cikkem is a Revolut regisztráció menetéről.

A Revolut alkalmazáson belül itt tudod elkezdeni a számla létrehozását:

Revolut Junior számla

Revolut Junior számla gyermek adatai

Revolut <18 / Junior kártya rendelése

A Revolut <18 kártya, a számlanyitást követően, az app-ból rendelhető, választható színben. A kártya egyébként ingyenes, de csomagtól függően kézbesítési költséget számíthatnak fel utána. (ezt minden esetben jelzik) 

<18 kártya pénzfeltöltés 

A Revolut <18 kártyára hasonlóan a saját Revolut kártyádhoz, egyszerűen és díjmentesen feltölthető a megadott pénzösszeg. (A kártyára csak a szülő vagy törvényes gyám tölthet fel pénzt.)

 1. Nyisd meg a gyermeked profilját az app-ban 
 2. Kattints a ‘Pénz hozzáadása’ gombra 
 3. Add meg a kártyára feltölteni kívánt összeget 

(Ha pedig ismétlődő pénzfeltöltést szeretnél beállítani, válaszd a ‘Heti zsebpénz’ lehetőséget.)

<18 kártya szabályozása

A Junior kártyával végezhető fizetési lehetőségeket az appban lehet engedélyezni (Kártya→ PIN-kód és biztonság), illetve letiltani:

 • Bankautomatás készpénzfelvétel
 • Érintéses fizetés/Lehúzásos fizetés 
 • Havi költési limit, szabályozható egyenleg 
 • Online tranzakció

A Revolut nagyban csökkentette a <18 szolgáltatás kockázatát a következőkkel: 

 • Gyermek nem hozhatja létre a számlát. (azonosítási kötelezettségek miatt nem kijátszható a rendszer).
 • Minden a szülők/gondviselők felelőssége, hiszen ők kontrollálják a gyermek pénzköltési lehetőségeit a <18 kártyán keresztül.
 • A <18 kártyát nem lehet használni a legtöbb olyan helyen, ahol felnőtteknek való termékeket értékesítenek.
 • A szülő értesítést kap minden tranzakcióról, amit a gyermek végzett a kártyával.

Revolut <18 kártya Google Wallet-be vagy Apple Pay-be nem állítható be, így nem lehet okostelefonnal érintéssel fizetni, csak a fizikai kártyával lehet.

Revolut <18 app

Mivel a <18 pénzügyi szolgáltatást a gyermekek nem vehetik igénybe, így nem is kezelhetik azt. A Revolut fejlesztett számukra egy külön appot a következő névvel: Revolut <18

A gyermekek ezen keresztül láthatják, mekkora az aktuális egyenlegük és, hogy a létrehozott ‘Célok’ eléréséhez mekkora pénzösszeget kell még gyűjtsenek. Továbbá a kiadásokat is mutatja az app, így követhetik, hogy mire mekkora összeget fordítottak. 

A Revolut <18 kártya használatához, a gyermekeknek nincs feltétlen szükségünk okostelefonra, vagy tabletre, mert a fizikai kártya megrendelést követően rendelkezésre áll. Tehát a technológia nem kizáró ok a szolgáltatás igénybevételére. 

Revolut Junior – <18 vélemények

Amikor ezt írom (2023. augusztus), a Revolut <18 applikáció értékelése:

 • Google Play Store-ban: 8872 értékelés alapján 4,6 (5-ös skála)
 • App Store-ban: 973 értékelés alapján 4,8 (5-ös skála)

Ha csak az app értékelésekből indulok ki, mindenképp pozitívak a visszajelzések, de számomra a fő ok, amiért ajánlani tudom a szolgáltatást, az a rendszerének és használatának logikus szabályozása, kialakítása. 

Minden felelősség a szülőt terheli, így ha  ő jól állítja be a használati feltételeket, limiteket, a gyermek csak azok szerint tudja felhasználni a kártyán lévő összeget. 

Mi a teendő, ha betölti a gyerek a 18 éves kort?

19 éves kor betöltésével szűnik meg véglegesen a <18 számla. Tehát a 18 év betöltése után még van egy év átváltani normál Revolut fiókra.

Saját tapasztalatom nincs, de több visszajelzés alapján arra nincs lehetőség, hogy át lehessen egyszerűen konvertálni a <18 fiókot egy felnőtt, teljeskörű Revolut fiókká.

A visszajelzések szerint le kell zárni elsőnek a <18 számlát és utána lehet létrehozni egy Revolut számlát.

GYIK

A Revolut Junior számla ingyenes?

Igen, minden Revolut csomagban van lehetőség ingyen <18 számlát (Junior számla) létrehozni. Az ingyenes Standard csomagban egy, míg további fizetős csomagokban több Junior számlát is létre tud hozni a szülő vagy törvényes gondviselő.

Bankkártyát is kap a gyerek a Junior számla mellé?

Igen, egy külön Revolut bankkártyát kap a gyerek is. Tovább információt itt a cikkemben találsz.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.