Revolut utalás

Revolut utalás

Ha a Revolut deviza egyenlegeidről szeretnél kiutalni, akkor többféle módszer közül tudsz választani. Az utalási díj függ a Revolut csomagodtól és hogy hova, milyen módszerrel utalsz.

Az utalást, pénz küldését minden esetben itt tudod elkezdeni:

Az app-ban alul az ‘Átutalások’ menüpontot válaszd ki:

Revolut utalás számláról

Ezután látni fogod azt a felületet, ahol megjelennek azok a partnerek, bankszámlaszámok, ahova már utaltál/küldtél pénzt. Ha nincs ebben a listában benne, ahova utalni szeretnél, akkor jobb felül nyomj az +Új gombra:

Utaláshoz számla, címzett hozzáadása

Ezután válaszd ki, hogy miként szeretnél utalni és add meg az adatokat:

Új utalási módszer kiválasztása

Amikor megadtad a másik fél adatait, akkor utána tudod megadni, hogy mekkora összeget küldenél és hogy mi a közlemény.

Forint utalás magyar bankszámlára Revolut egyenlegről

A kiutalás díj miatt fontos tudni azt, hogy miként regisztráltál a Revolut-ra. Ha magyar címmel és így a HUF / forint a fiókod alap devizája, a havi átváltási és/vagy készpénzfelvételi limited is forintban van megadva, akkor a lokális deviza utalás ingyenes Standard csomagban (más csomagokban lehetnek kedvezmények, a Revolut app mindig előre fogja mutatni a díjakat).

Tehát a Revolut forint egyenlegedről ingyen tudsz kiutalni egy magyar forint bankszámlára. Az utalási idő 1-3 munkanap, de lehet tapasztalni ennél rövidebb utalási időt is, ez függ a fogadó banktól is.Ezenkívül bankkártyára is tudsz utalni, ami rögtön meg is érkezik. Itt a bankkártyához tartozó bankszámlára fog beérkezni az összeg. Saját és más bankkártya számára is tudsz utalni. Biztonságos, mert ha más bankkártyájára utalsz, akkor ott a kártyaszámot és a kártyára írt nevet kell megadni, mást nem. Ez az utalási mód egyik csomagban sem ingyenes, 0,7% a díja Az applikációban, ahogy mindig, itt is mutatni fogja a plusz díjat a Revolut.

A beérkező forint utalás egy másik banktól érkezhet, ezért erre nagyon figyelj!

Ha a Revolut forint egyenlegről utalsz egy magyarországi bankszámlára, akkor a fogadó azt láthatja a legtöbb esetben, hogy Citibanktól érkezik az utalás, egy magyar belföldi bankszámlaszámról. Az látható lesz, hogy kitől és hogy Revolutról érkezett. (A Revolut egy közvetítő bankon keresztül oldja meg valószínűleg a forint utalásokat, ezzel meggyorsítva az utalás idejét)

Viszont többször megtörténik az, hogy akár erre a Citibankos bankszámlára utalnak vissza valamilyen okból. Ez viszont nem fog megérkezni a Revolut felhasználójához!

A Citibank csak egy közvetítő bank és egy gyűjtő bankszámláról küldi tovább a Revolut-os utalást. Így a rendszer valamiért engedi azt, hogy erre a gyűjtő számlaszámra be lehessen utalni, de mivel ez nem a küldő Revolut felhasználó bankszámlaszáma, így nem fog megérkezni az összeg! Nem fog elveszni, de hetekbe is telhet, mire az összeg visszakerül a küldőhöz.

Minden Revolut felhasználónak a nemzetközi, litván bankszámlaszáma van a forint egyenlegéhez.

Euró deviza utalása magyar bankszámlára Revolut egyenlegről

Ha egy magyar banknál vezetett deviza számlára utalnál (a deviza számlaszám IBAN számlaszáma HU-val kezdődik) eurót vagy dollárt, akkor:

Euró esetén ingyenes az utalás, a Revolut nem fog felszámolni díjat. Egyébként minden SEPA országba az euró utalás ingyenes a Revolut-nál.

Ismétlődő és időzített/ütemezett utalás beállítása

Be tudod azt is álltani, hogy egy megadott számlára, megadott összeg időzítve egy adott napon érkezzen meg vagy be tudsz állítani automatikus ismétlődést is. Tehát minden hónap 2. napján automatikusan el lesz utalva az összeg egy adott számlára.

Kezdj el egy átutalást, add meg vagy válaszd ki a címzetett és amikor az összeget kell megadnod és a közleményt, akkor a Folytatás/Küldés gomb mellett balra a naptár ikonra nyomj rá:

Revolut utalás időzítése

Majd itt meg tudod adni a dátumot, hogy mikor utalja el az összeget. Ha azt szeretnéd, hogy ez ismétlődjön is, akkor az ‘Ismétlődés’ rész alatt válaszd ki a gyakoriságot:

Revolut kiutalás ütemezése

Videó

Ha szeretnéd videón megnézni, akkor itt megtekintheted:
Iratkozz fel a YouTube csatornára is! ????

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

“Revolut utalás” bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. Szia!
  Egy német bankszámláról szeretnék – nem átutalni – levenni összeget, de nem tudom hogyan tegyem.
  A német számlám is a sajátom (euros) és saját magamtól szeretnék a revolut saját kártyámra rárakni összeget. (nem utalni) kártyás fizetésként.
  Hogyan tegyem?

  Válasz
 2. Kedves Zsolt !

  Azt esetleg tudod idézem” Így a rendszer valamiért engedi azt, hogy erre a gyűjtő számlaszámra be lehessen utalni, de mivel ez nem a küldő Revolut felhasználó bankszámlaszáma, így nem fog megérkezni az összeg! Nem fog elveszni, de hetekbe is telhet, mire az összeg visszakerül a küldőhöz. ” ilyen esetben mindeképpen vissza küldésre kerül az összeg, vagy külön kérvényezni kell a vissza hívást? A válaszod előre is köszönöm!

  Válasz
  • Én ebben az esetben biztosan írnék a Revolut ügyfélszolgálatának is és jelezném ezt, úgy a biztosabb. 🙂

   Válasz
 3. Kedves Zsolt!
  CHF utalást fogok kapni Revolutra havi egy alkalommal és tovább utalnám egy magyar banknál vezetett CHF számlára. Hogyan megy ez?
  Válaszodat előre is köszönöm.

  Válasz
  • Kedves Péter!
   Fontos, hogy ez a beérkező utalás nem lehet vállalkozásból származó bevétel, ahhoz Revolut Pro vagy Revolut Business számlát kell nyitni. Erről itt van több infó: https://revinfo.hu/revolut-pro-vallalkozoi-szamla/

   Ha saját fizetésed érkezik vagy mástól összeg rendszeresen, akkor azzal nincs gond, viszont számítani lehet arra idővel, hogy a Revolut be fog kérni forrásigazolást a beérkező összegre.

   Revolut fiókodban megnyitod a CHF egyenleget és ahhoz kapsz litván nemzetközi számlaszámot (helyi svájci bankszámlaadatok nincsenek), tehát ha SWIFT átutalást tudnak intézni, akkor megkapod az összeget.
   Ha ingyenes, Standard csomagban vagy, akkor lesz díja a kiutalásnak. A díját pontosan az utalás előtt lehet látni, de ha minden igaz, akkor 2000 ft a svájci frank utalásának egy magyarországi bankszámlára (de biztosra nem tudom mondani).

   Válasz
 4. Kedves Zsolt! Péteken estétől (22.23-kor próbáltam először) mostanáig többször próbáltam bankkártyára történő utalással saját Revolutomról saját egyéb bankkártyámra forintot átteni, de sikertelenek a tranzakciók. Korábban már többször, több összeget helyeztem így át, nem értem, most miért nem sikerül?

  Válasz
  • A Revolut ügyfélszolgálatot kell ezzel kapcsolatban megkérdezni, hogy miért nem sikerül. Nekik írd meg azt, hogy mit látsz, a Revolut appban írja ki a sikertelen tranzakciót és ha igen, mit ír stb…

   Válasz
 5. Kedves Zsolt!
  Üzleti bankkártya esetében is van lehetőség, bankkártyás feltöltésre mint a magánszemélyeknél?
  Ha igen, tudsz adni egy linket a módjáról?
  István

  Válasz
  • Kedves István! Igen, üzleti/céges bankkártyával is fel lehet tölteni a Revolut egyenleget. Ugyanúgy kell, mint bármilyen más bankkártyás feltöltést, de erről itt találsz információt: https://revinfo.hu/revolut-egyenleg-feltoltese-bankkartyaval/
   Ami fontos viszont, hogy a Revolut díjat számíthat fel ezért. Csak a lakossági debit bankkártyás feltöltés garantáltan díjmentes. Hitelkártyás, céges kártyás feltöltésért számíthat fel díjat, amit előre látni fogsz az appban. Nem biztos, hogy fel fog számítani ezért, mert van olyan visszajelzés, hogy például egyes hitelkártyáknál nem számít fel díjat. Plusz kérdés az is, hogy a céges bankkártya bankja nem számít-e fel ilyen tranzakcióra díjat (szoktak gyakran), ez a kártya bankszámla csomagjánál tudod megnézni.

   Válasz
 6. Kedves Zsolt !
  A revolut számlámon jellemzően euro van. Az OTP-nél lévő lakossági folyószámlamra(nem deviza) utalhatok-e ? Van-e díja, vagy limit, hogy ingyenesen mennyit utalhatok, illetve gondolom, hogy a folyószámlán forintban fog megjelenni az összeg. Ilyenkor az átváltás napi középárfolyamon történik ?
  Előre is köszönöm a választ
  Olga

  Válasz
  • Kedves Olga! Mindenképpen elsőnek a Revolut euró egyenlegedről kell átváltanod forintot, ezután a Revolut forint egyenlegedről tudsz kiutalni az OTP forint számládra. Ebben az esetben fog a Revolut váltani devizát.A Revolut nem napi középárfolyamon vált, hanem folyamatosan változik az árfolyam. Ebben a cikkben találsz erről még több információt: https://revinfo.hu/revolut-arfolyam/

   Válasz
 7. Kedves Zsolt!
  Revolutról szeretnék USD-t utalni Lightyear számlára.
  Engedi ezt a Revolut? Az IBAN utaláskor a normál, 24 számjegyű számlaszám elé milyen kódnak kell kerülnie?
  Köszönöm.

  Válasz
  • Szia! Igen, lehetséges. Ha a Lightyear dollár bankszámla adatait megnézzük, ahova utalni lehet, egy Wise USA bankszámla, tehát a Revolutban az Egyesült Államokat kell kiválasztani, mint ország, ahova utalnál dollárt. Utána megadod a többi bankszámla adatot és elvégzed az utalást. Fontos, hogy közleményben a referencia kódodat meg kell adni!

   Válasz
 8. Kedves Zsolt!

  Egy osztrák cégnek szeretnék kb. 590 €-t utalni. (A fedezete a Revolut szla.-n meg van.)
  Az összeget (€-ban) liechtenseini IBAN számlára kell küldeni, de az utalást csak FR-ben tudom megadni.
  Hogyan oldható meg, (ha igen) hogy liechtenseini IBAN számlára €-t küldjek?

  Válasz
  • Szia! Az átutalásnál amikor a banki címzettet megadod, akkor a címzett számlájának országa résznél megadod, hogy Liechtensein, majd alatta a Pénzemnél rányomsz és kiválasztod, hogy euró. Nekem így simán működik.

   Üdv:
   Zsolt

   Válasz
  • Kedves Péter!

   A Revolutról az euró kiutalás SEPA országok bankszámláira díjmentes. Ha PayPal is ad egy bankszámlát az eurós beutaláshoz, akkor oda eurót be lehet utalni. Magyarországi PayPal felhasználók viszont nem tudnak eurót beutalni. Mindent ír Pénz hozzáadása felületen, elsőnek a saját bankszámlát fel kell venni a PayPal fiókban, amiről beutalnál a PayPal-ra (itt már csak magyarországi forintos bankszámlát lehet hozzáadni) és utána onnan be tudsz utalni egy magyar gyűjtő bankszámlára forintban, közleménybe a PayPal által megadott átutalási azonosítót megadva.
   Ha más országban vagy felhasználó, pl. Németországban, akkor ott be tudsz eurót utalni a PayPal fiókodba, ott egy DE IBAN-os bankszámlaszámot ad a PayPal, ott egyszerűen eurót be lehet utalni a Revolutról…
   De látni fogod a lehetőségedet, ha belépsz a PayPal fiókodba Pénztárca menüpont, majd ‘Pénzátutalás’ és kiválasztod a ‘Pénz hozzáadása egyenlegéhez’ pontot.

   Válasz
 9. Kedves Zsolt!

  Lányomnak szerettem volna utalni Angliába revolutos számlára egy nagyobb összeget, de nem engedett csak napi 1 000 000Ft-ot. Nekem ez ingyenes volt, de neki 44 fontos díjat számítottak fel, minden utalásnál.

  Standard csomagom van, és sehol nem találtam infót arról, hogy utalásnál mennyi a napi limit, és milyen díjak terhelik a fogadó külföldi számlát.
  Esetleg tudsz valami információval szolgálni ezzel kapcsolatban?
  Nagyon köszönöm!
  Üdv.:
  Emese

  Válasz
  • Kedves Emese!
   Ha neked Revolut számlád van és a lányodnak is, akkor két Revolut felhasználó egymásnak díjmentesen, rögtön tud pénzt küldeni, bármilyen devizában. A lányod Revolut felhasználónevére van szükség (Revolut fiókjában, bal felül kör alakú profil ikonra kell nyomni és utána a név alatt @ kezdéssel látható a felhasználóneve). Egy kis összeget érdemes átküldeni először (csak a helyes felhasználónév meggyőződése végett), ha még így nem volt pénzküldés, akkor értesítés fog megjelenni, amit egyszer kell a lányodnak engedélyeznie a beérkező pénzküldést tőled és utána már többször nem.
   Ha forintban küldsz pénzt, akkor a lányodnak is legyen forint deviza egyenlege a Revolut fiókjában.
   A limitet nem értem, valamint azt sem, hogy miért terhel meg 44 fontos díjat a lányodnál… itt valami más lehetett az utalásnál beállítva, több infó is hiányzik a számomra stb… de ha mind a két félnek van Revolut fiókja, akkor az előbbiekben leírtak a legegyszerűbbek, ott nincs korlát, díj stb…

   Válasz

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.