Revolut készpénzfelvétel

Revolut készpénzfelvétel

Ha készpénzt szeretnél felvenni a Revolut egyenlegedről, akkor csak más bankok által üzemeltett bankautomatából tudsz felvenni. A Revolut-nak nincs saját ATM-je/bankautomatája.

A Revolut csomagodtól függően havonta/30 naponként egy bizonyos összegig díj nélkül tudsz felvenni készpénzt, de az ATM külön felszámolhat ezért díjat!

Revolut Standard csomag: 75 000 Ft vagy maximum 5 készpénzfelvétel / hó
Revolut Plus csomag: 75 000 Ft / hó
Revolut Premium csomag: 150 000 Ft / hó
Revolut Metal csomag: 300 000 Ft / hó
Revolut Ultra csomag: 750 000 Ft / hó

Efelett készpénzfelvétel esetén a Revolut 2%-os díjat számít fel. Ha nincs a Revolut egyenlegeden az a deviza, amiben készpénzt szeretnél felvenni, akkor a Revolut váltani fog, aminek csomagtól függően lehet díja, hétvégén minden esetben minimum 1% a váltási díj.Revolut bankkártya PIN kódját hol találom meg?

Készpénzfelvételnél szükséged lesz a bankkártya PIN kódjára.

A Revolut kártya PIN kódját az app-ban te adod meg, amikor a kártyádat megrendeled, tehát ezt nem fogják postán kiküldeni stb…

Ha elfelejtenéd a kártya PIN kódját, akkor azt bármikor a Revolut applikációban meg tudod nézni:

 1. Menj a ‘Bankkártyák’ menübe.
 2. Válaszd ki a fizikai kártyádat.
 3. A kártya képe alatt menj a ‘Beállítások’ pontra.
 4. És ezután válaszd ki a ‘PIN-kód megjelenítése’ opciót.

Hol tudom megnézni, hogy mennyi készpénzt vehetek még fel díj nélkül?

A havi készpénzfelvétel kvótát, hogy mennyit tudsz még ingyen felvenni, az Revolut applikációban itt tudod megnézni:
Menj a bal felül sarokban található profil nevedre (kör alakú kis ikon), majd ezután válaszd ki a ‘A csomag’ pontot. Itt a ‘Készpénzfelvétel ATM-ből’ részt válaszd ki és láthatod, hogy mennyit vehetsz még fel, valamint itt megtalálható a limit megújulásának dátuma és időpontja is.

Hol tudsz külföldön, egyes országokban akár ingyen is felvenni készpénzt?

Ahogy korábban is írtam, a Revolut igaz nem számít fel díjat bizonyos összegig a készpénzfelvételnél, de a bankautomaták díjat külön kérhetnek, mivel egy másik bank kártyájával veszel fel készpénzt.

A bankautomaták ki szokták írni előre, hogy mennyibe is fog kerülni a készpénzfelvétel, így ezt figyeld a készpénzfelvétel véglegesítése előtt.

Vissszajelzések szerint a mindenhol megtalálható eurós ATM-ek (pl.: EuroNet) nem igen érik meg, érdemes helyi bankok bankautomatáival próbálkozni.

Vannak olyan országok, ahol találhatóak olyan bankautomaták, amelyek külön díjat nem számítanak fel vagy egy bizonyos összegig ingyenesek és vannak országok, ahol nem igen található ilyen ingyenes ATM.

A következőkben megtalálhatod az egyes országokat és fórumokról, Facebook csoportokból, saját tapasztalatokból odaírom, hogy esetleg mely bankok ATM-jeinél tudsz ingyen felvenni készpénzt.

Ezenkívül ezen a Revolut fórumon is megnézheted a legutóbbi kommenteket, itt sok tapasztalat van megosztva a készpénzfelvételekről különböző országokban.

Ezek nem 100%-ban biztosak és nem is tudom garantálni a naprakész információkat! Időközben is változhatnak a feltételek, díjat szabhat ki egy bank stb… ezeket nem minden esetben tudom lekövetni, de próbálom frissíteni a listát. Betűrendben találod meg az országokat:Ausztria:

Erste Sparkasse: ingyenes készpénzfelvétel (online visszajelzések/kommentek alapján)

BAWAG: ingyenes készpénzfelvétel (online visszajelzések/kommentek alapján)

Volksbank: ingyenes készpénzfelvétel (online visszajelzések/kommentek alapján)

Csehország:

Intesa Sanpaolo VÚB (CIB Bank): ingyenes készpénzfelvétel (online visszajelzések/kommentek alapján)

Horvátország:

Privredna Banka Zagreb (rövidítve: PBZ): ingyenes készpénzfelvétel (online visszajelzések/kommentek alapján)

HPB bankautomata: egyes visszajelzések szerint ingyenes, mások szerint meg 5 euró a díja a készpénzfelvételnek (online visszajelzések/kommentek alapján)

Magyarország:

Forint deviza készpénzfelvétel:
OTP Bank: nincs díj a készpénzfelvételnél, a lehetséges limit nem ismert. (online visszajelzések/kommentek alapján)

Ezenkívül több magyarországi bank ATM-nél is ingyenes a forint készpénzfelvétel.

Erste Bank: 2023. április 30-tól idegen kártyával (tehát ilyen a Revolut kártya is) az Erste Bank ATM-ből a felvétel díja 1200 ft és naponta maximum 150 000 ft vehető fel.

Euró deviza készpénzfelvétel:
OTP Bank: Vannak euró készpénzt kiadó bankautomatái, ezek külön bankautomaták. Ezen az oldalon tudod megkeresni, hogy merre is találhatóak. Jelöld be az ATM-t, majd a ‘Részletes keresés’ pontra menj és válaszd ki az ‘ATM pénznem’ alatt az eurót. Ezután keress rá.
Egy teljes útmutató cikket itt találsz erről.

Montenegró:

Erste Bank: ingyenes készpénzfelvétel (online visszajelzések/kommentek alapján)

Németország:

Sparkasse Bank: ingyenes készpénzfelvétel, a lehetséges limit nem ismert. (saját tapasztalat, kipróbált)

Románia:

BCR (Banca Comerciala Romana): ingyenes készpénzfelvétel (online visszajelzések/kommentek alapján)

BRD Bank: ingyenes készpénzfelvétel (online visszajelzések/kommentek alapján)

Raiffeisen: ingyenes készpénzfelvétel (online visszajelzések/kommentek alapján)

Spanyolország:

Bankinter: ingyenes készpénzfelvétel (online visszajelzések/kommentek alapján)

Deutsche Bank: ingyenes – elég kevés található ilyen ATM-ből (online visszajelzések/kommentek alapján)

CaixaBank: 2,5 euró – fizikai kártya érintéssel működött – virtuális kártya Google Walletben beállítva érintéssel is működött! (saját tapasztalat, kipróbált)

Sabadell: 1,8 euró – fizikai kártya érintéssel működött – virtuális kártyával nem működött (saját tapasztalat, kipróbált)

BBVA: 2,7 euró – fizikai kártya érintéssel működött – virtuális kártyával nem működött (elindul a folyamat, megadható az is, hogy mennyit szeretnél felvenni, de a legvégén azt írta ki, hogy valami probléma miatt nem lehet…) – (saját tapasztalat, kipróbált)

Santander: 7 euró – Itt az érintéses felvételt nem teszteltem, igaz ez kimagaslóan a legtöbbet számolja fel a többi bankhoz képest. (saját tapasztalat, kipróbált)

Törökország:

Halkbank és Zirat Bankasi bankautomatákból ingyenes a készpénzfelvétel, lehetséges limit nem ismert. (online visszajelzések/kommentek alapján)

Videó

Ha szeretnéd videón megnézni, akkor itt megtekintheted:
Iratkozz fel a YouTube csatornára is! 🙂

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

“Revolut készpénzfelvétel” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Sajnos nem díjmentes a kp felvétel!
  Hiába írják ezt mégis 5000 Ft után 1200 Ft lett volna tranzakció költsége , hát köszi …

  Válasz
  • Szia! Én nem tudom, hogy ezt hol írják. 🙂
   Itt a cikkben is elolvashatod, hogy mikor díjmentes, mely Revolut csomagokban mik a havi limitek és ezenkívül egy ATM üzemeltetője számíthat fel külön díjat, ami a Revolut-tól független. Jelenleg Magyarországon az Erste bank ATM-ek pont 1200 ft díjat számítanak fel készpénzfelvételre (talán te is pont egy ilyen ATM-ben próbálkoztál?). De a legtöbb magyarországi bank ATM-ből díjmentesen lehet felvenni készpénzt.

   Válasz
 2. Több kérdésem is lenne deviza hátterű készpénzfelvétellel kapcsolatban. A számlámon van HUF, EUR, és USD is.
  1. Ha EUR-t használó országban készpénzt veszek fel egy ATM-ből akkor azt az EUR-ban tartott összegből vonja le a rendszer automatikusan?
  2. Ha nem EUR-t használó országban (pl. Norvégia) veszek föl ATM-ből készpénzt, akkor azt melyik devizából vonja le?
  3. Hogyan tudok leggazdaságosabban a számlán tartott USD-ből készpénzhez jutni itthon (nem az USA-ban)?
  Köszönettel:
  Gábor

  Válasz
  • Kedves Gábor! Az ATM-től is függ, hogy az milyen devizát ad ki. Ha eurót ad ki az ATM (ilyen ATM van Magyarországon is), akkor a Revolut kártyával a pénzfelvétel automatikusan az euró egyenlegből fog történni. Ha Norvégiában egy olyan ATM-ből veszel fel készpénzt, ami norvég koronát ad ki és a Revolut norvég korona egyenlegeden van annyi összeg, amennyit felvennél, akkor onnan fogja levonni. Ha nincs, akkor az aktuális árfolyamon fog váltani a Revolut. Először a Revolut fiókod devizájából, ha magyarországi lakos vagy, akkor ez a forint (ugye ebben látod a limiteket, ha fizetsz havonta egy Revolut csomagért, az is forintban van) egyenlegedről próbál váltani norvég koronát. Ha azon sincs, akkor megy egy másik deviza egyenlegedre stb… itt van még infó a készpénzfelvételről: https://revinfo.hu/revolut-keszpenzfelvetel/
   3. Nincs dollár készpénzt kiadó ATM Magyarországon, de Európában is elég ritka… nincs információm, hogy pontosan hol van ilyen ATM.

   Válasz
 3. Saját tapasztalatok
  Szlovákia: VÚB automatából ingyenes (2023 május)
  Csehország: Raiffeisen, Komercni Banka ingyenes (2023 június)
  Ausztria: Raiffeisen fizetős (2023 július)

  Válasz
 4. Magyarországon havonta max.150.000 Ft-ot (legfeljebb 2 tranzakció során) lehet felvenni ingyenesen magyarorszagi bármely bank ATM-jéből a hazai bankok által vezetett bankszámlákról. A REVOLUT számláról további ingyenes kézpénz felvét lehetséges?

  Válasz
  • Szia! A Revolut-ra ez nem érvényes, nem Magyarországon bejegyzett bank, nem tartozik az MNB felügyelete alá, így az ilyen díjmentes ATM felvétel vagy a forint utalásokra kiszabott tranzakciós adó/illeték sincs.
   A Revolut csomagoktól függ, hogy a Revolut részéről mekkora összeget lehet díjmentesen felvenni, ezt a cikkben megtalálod, a díjmentes limit felett meg 2% a díj.
   Ezenkívül az ATM számíthat fel külön díjat. Jelenleg Magyarországon az Erste bank ATM-eket érdemes kerülni, mert ott van egy fix 1200 forintos díj. OTP ATM-eknél például díjmentes és a többi bank ATM-eknél is, de mindig érdemes figyelni azt, hogy nem ír-e ki valami díjat… időközben, a jövőben ez változhat, akkor a cikket frissíteni fogom.

   Válasz

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.