Bankszámláról utalás Revolut számlára

Bankszámláról utalás Revolut számlára

Ha regisztrálsz a Revolut-ra és utána létrehozol deviza egyenlegeket, akkor ahhoz rögtön bankszámla adatokat is fogsz kapni.

Hol találod a Revolut deviza bankszámla adatokat?

Válaszd ki a megfelelő deviza számládat és nyomj a ‘Részletek’ pontra. Ezután látni fogod a deviza egyenleghez tartozó számlaadatokat:

Revolut deviza számla részletek pont kiválasztása

Azon ne lepődj meg, hogy több deviza esetén ugyanazt a bankszámla adatot fogod kapni. Például forint, euró, dollár és más devizaegyenlegeknél is ugyanazt az IBAN bankszámla számot fogod látni.

Ezzel viszont nincs gond, mert amilyen deviza érkezik a bankszámlára a Revolut automatikusan arra a deviza egyenlegre fogja feltölteni.Revolut forint egyenleghez nemzetközi bankszámlaszámot kapsz!

A forint deviza esetén is nemzetközi bankszámlaszámot kapsz a Revolut-nál! Ezért arra figyelj, hogy amikor egy magyar bankból utalsz vagy utalnak a Revolut forint számládra, akkor az nemzetközi utalásnak számít és ennek magasabb díja is lehet. Továbbá az utalási idő is nem pár másodperc, hanem egy vagy több munkanap is lehet a nemzetközi utalás miatt.

A Revolut semmilyen díjat nem számít fel a beérkező utalásokra.

Ezenkívül a saját bankkártyáddal is fel tudod tölteni ingyen a Revolut deviza egyenlegedet, a forint egyenlegedet is (céges-, hitel- és egyes külföldi kártyák esetén lehet díja). Ez kártyás tranzakciónak számít, így a kártyád bankjának ezért díjat nem kellene felszámítania és rögtön meg is történik a Revolut egyenleged feltöltése.

De ha családtag, ismerős, olyan személy utalna neked, aki így megbízik benned, akkor Revolut fiókodban létre tudsz hozni egy fizetési hivatkozást, amit a küldő fél megnyitva, bankkártyás fizetéssel tud neked pénzt küldeni, de ez korlátozottan elérhető. Ebben a cikkemben írtam ennek menetéről.

A beérkező forint utalás egy másik banktól érkezhet, ezért erre nagyon figyelj!

Ha a Revolut forint egyenlegről utalsz egy magyarországi bankszámlára, akkor a fogadó azt láthatja a legtöbb esetben, hogy Citibanktól érkezik az utalás, egy magyar belföldi bankszámlaszámról. Az látható lesz, hogy kitől és hogy Revolutról érkezett. (A Revolut egy közvetítő bankon keresztül oldja meg valószínűleg a forint utalásokat, ezzel meggyorsítva az utalás idejét)

Viszont többször megtörténik az, hogy akár erre a Citibankos bankszámlára utalnak vissza valamilyen okból. Ez viszont nem fog megérkezni a Revolut felhasználójához!

A Citibank csak egy közvetítő bank és egy gyűjtő bankszámláról küldi tovább a Revolut-os utalást. Így a rendszer valamiért engedi azt, hogy erre a gyűjtő számlaszámra be lehessen utalni, de mivel ez nem a küldő Revolut felhasználó bankszámlaszáma, így nem fog megérkezni az összeg! Nem fog elveszni, de hetekbe is telhet, mire az összeg visszakerül a küldőhöz.

Minden Revolut felhasználónak a nemzetközi, litván bankszámlaszáma van a forint egyenlegéhez.

Videó

Ha szeretnéd videón megnézni, akkor itt megtekintheted:
Iratkozz fel a YouTube csatornára is! 🙂

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

“Bankszámláról utalás Revolut számlára” bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. Hello én azt szeretném kérdezni hogy ha meghívsz embereket a fiókodba és regisztrálnak a hivatkozásoddal hogyan teljesítsék azt a részt hogy pénzt töltsenek a számlájukra hogy a meg hívó megkapja a jutalmat érte melyik az a bank amelyiket elfogadják?

  Válasz
  • Szia! A Revolut felhasználói saját egyedi bankszámlaszámot kapnak, így nem kell közleménybe beírni semmit az azonosításhoz (nincs gyűjtő bankszámlaszám). Régen volt a Revolut forint bankszámlaszámnál ez, de az már megszűnt és már nemzetközi litván forint bankszámlaszám van. Így nincs magyar belföldi forint bankszámlaszám a Revolut-nál. Ha saját egyenlegedet szeretnéd feltölteni, például forinttal, akkor érdemes a bankkártyás feltöltést választani, mert az ingyenes (lakossági debit bankkártya esetén): https://revinfo.hu/revolut-egyenleg-feltoltese-bankkartyaval/

   Válasz
 2. Lehetséges-e, hogy a egy termék árának visszautalását a Revolut kartyámra kérjem? Ha igen, akkor hol találoma bank pontos nevét és címét?
  Köszönöm.

  Válasz
  • Kedves Ildikó! Ez a visszaküldőn múlik, hogy hova tud utalni és visszatéríteni. Bankkártyára nem hiszem, inkább a bankszámládra tudják visszautalni. Menj arra a deviza egyenlegedre, amilyen devizában kapnád a visszatérítést és ott a zászló ikonra vagy a Részletek gombra nyomj rá és utána fogod látni a bankszámla adatokat. Ha EU-ban vagy Revolut felhasználó, akkor a Revolut Bank UAB-hez tartozol, aminek ezek az adatai:
   Név: Revolut Bank UAB
   Cím: Konstitucijos ave. 21B, Vilnius, LT-08130, Litvánia

   Válasz
  • Azért, mert nem ad a Revolut belföldi forint számlaszámot, hanem nemzetközi, litván számlaszámot ad. Erre költségesebb az utalás, mert nemzetközi utalásnak számít, valószínűleg olyan cégeknél, ahol tömegesen történik a fizetések kiutalása, ott a rendszer csak belföldi forint számlákra tud utalni és a munkavállalónak sem biztos, hogy megéri, mert jellemzően több munkanap is lehet az, mire megérkezik a Revolut egyenlegre a forint beutalás. Érdemes akár Wise-t használni vagy nyitni egy magyar banknál bankszámlát. Az én véleményem, hogy továbbra sem érdemes csak a Revolut számlát tartani, mindenképpen szükséges egy kereskedelmi banknál is számlát nyitni, a Revolut mint kiegészítő szolgáltatás legyen, de sok mindenhez Magyarországon szükséges egy belföldi forint számlaszám stb…

   Válasz
  • A visszajelzések szerint ez eléggé változó. A Revolut elvileg számít fel díjat a hitelkártyás feltöltésre (valahol 1-2% között van, de kiírja előre az app a díját, ha felszámol) és a hitelkártya bankja is felszámíthat díjat, azt a banknál kell megnézni. És vannak olyan esetek, amikor nem számít fel egyik fél sem, mert valahogy nem érzékeli a rendszer stb… szóval ez ilyen próba/teszt feltöltéssel deríthető ki inkább…

   Válasz
 3. Ha a Revolut számlámról utalok magyar bankszámlára, akkor annak van költsége? Nemzetközi utalásnak számít, vagy belföldinek?

  Válasz
  • A Revolut IBAN bankszámlaszámot (LT-vel kezdődő litván bankszámlaszám) ad az amerikai és a kanadai dollár egyenleghez is. Ha tudnak Kanadából IBAN bankszámlaszámra utalni, akkor igen, valószínűleg menni fogi. Ez a küldő kanadai bankon múlik.

   Válasz
 4. A Revolut alkalmazáson keresztül akarok hozzáadni FORINTOT a Revolut számlámra, de hiába van a Wise számlámon forint is, azt mondja, hogy „A JELEK SZERINT A BANKSZÁMLÁD PÉNZNEME EUR, ENNEK ELLENÉRE HUF PÉNZNEMBEN ADSZ HOZZÁ PÉNZT?”

  A választási lehetőség
  IGEN, FOLYTATOM
  NEM EBBEN A PÉNZNEMBEN TÖLTÖM FEL EUR

  Mi a megoldás?

  Köszönöm szépen a választ

  Válasz
  • Szia! Igen, folytatom. Erre kell nyomnod és akkor a Revolut forint egyenlegedre forint lesz feltöltve, amit a Wise forint egyenlegedről vesz le a kártyás tranzakció.

   Válasz
 5. Szia.Tudnál segíteni?Hogy tudok magyar bsnkszámláról Revolutosra utalni?Filyton azt irja ki a számlaszám nem megfelelő.

  Válasz
  • Szia! A Revolut a forint egyenlegéhez nem ad belföldi forint bankszámlaszámot, hanem egy litván nemzetközi bankszámla jár. Ha egy magyar banból utalnál, akkor nem belföldi, hanem nemzetközi utalást kell elvégezni. Valószínűleg sima belföldi utalást szeretnél, oda viszont csak belföldi forint bankszámlaszám adható meg. A nemzetközi utalás viszont magas díjjal jár és több munkanapba is telhet, mire a Revolut forint egyenlegeden lesz az összeg. Érdemes ezért inkább saját bankkártyáddal feltölteni a Revolut forint egyenlegedet, erről ebben a cikkben találsz több infót: https://revinfo.hu/revolut-egyenleg-feltoltese-bankkartyaval/

   Válasz
 6. Szia. Revolutra szeretnék utalni OTP-s Euro számlámról 1000 Eurót. Nincs hozzá bankkártyám, csak a forint számlámhoz. Az oka, hogy utána külföldi oldalon euroban vásároljak Revoluttal. Hogyan csináljam? Sima nemzetközi utalás? Nincs infóm arról, hogy ez mennyibe kerülne. Vagy Otp-n belül az Eurót átváltom a forint számlámra (ennek is van költsége), azt ingyen feltöltöm a forint kártyámmal Revolutra, ott pedig átváltom Euróra, majd fizetek. Van erre tapasztalat, meglátás, ötlet? Köszönöm

  Válasz
  • Szia! Az OTP eurós számláról a kiutalás díját az OTP-nél tudod megnézni, a Revolut beérkező eurós utalásra nem fog plusz díjat felszámolni. Ha meg van a kiutalás díja, akkor össze tudod vetni azzal, hogy mennyibe kerülne OTP-n átváltani az összeget forintra, onnan OTP bankkártyával feltölteni és Revoluttal ismét euróra visszaváltani… ezt mondjuk nehéz megmondani, közben az árfolyam is változhat és lesz veszteség az oda és vissza váltáskor…
   A legjobb megoldás persze az lenne, ha az eurós számládhoz lenne bankkártyád és azzal díjmentesen tudnád feltölteni a Revolut eurós egyenlegét. Kérdezz utána, hogy mennyibe kerül a kártya (éves díja), de ha ez ilyen egyszeri feltöltés lenne, akkor lehet, hogy marad az eurós sepa utalás és lenyeled a díját az utalásnak…

   Válasz

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.