Revolut fizetési hivatkozás létrehozása

Revolut fizetési hivatkozás létrehozása

Tudnak úgy utalni mások a Revolut számládra, hogy azt bankkártyás fizetéssel végzik el. Ez főleg olyan devizáknál lehet hasznos, mint a magyar forint utalás.

Mivel a Revolut nemzetközi forint számlaszámot ad a felhasználóinak, így egy hazai, magyar bankból nem belföldi utalásként, hanem nemzetközi utalást kell elvégezni, ami magasabb díjjal jár valószínűleg és több nap is lehet az utalási idő.Tehát, ha valaki utalna neked a Revolut számládra és nem megoldható az, hogy az utaló a Revolut fiókjából küldje el neked az összeget (mert mondjuk nincs is Revolut fiókja), akkor létre tudsz hozni egy fizetési hivatkozás, kapsz egy linket, amire kattintva az utaló, egyszerűen bankkártyájával fizetve el tudja neked juttatni az összeget. Ez a küldőnek sem fog pénzbe kerülni, mert egy bankkártyás tranzakciót végez el. Továbbá rögtön meg fog érkezni az összeg az egyenlegedre.

Fontos: Ha túl sokszor használja ki ezt valaki, tehát ugyanaz a felhasználó túl sokszor fizet így neked vagy fordítva, akkor a Revolut idővel ezt a funkciót tilthatja (valószínűleg az esetleges pénzmosás ellen védekezve így). Tehát ezután ugyanaz a felhasználó utalhat neked vagy neki is létre kell hoznia Revolut fiókot, amiből utána tudni fog neked pénzt küldeni vagy te fogsz tudni küldeni neki.

Fizetési hivatkozás létrehozásának menete

Lépj be a Revolut app-ba, majd alul nyomj az ‘Átutalások’ pontra és utána jobb felül az ‘+ Új’ gombra:

Utaláshoz számla, címzett hozzáadása

Majd ezután itt válaszd alul a ‘Fizetési hivatkozás létrehozása’:

Revolut fizetési hivatkozás menüpont

Itt ha a ‘Pénz kérése’ opciót választod, akkor tudnak neked mások egy megadott összeget kifizetni bankkártyával. Ezután add meg a devizanemet és az összeget, valamint jegyzetet is adj hozzá, például mi is a fizetés tárgya, ezt a megadott szöveget az utaló/fizető fél látni fogja majd:

Fizetési hivatkozás adatainak megadása

Ezután a ‘Kérés’ gombra nyomva megjelenik a hivatkozás linkje, amire ha rányomsz, akkor bezáródik az ablak és másolva lesz a link, ezután be tudod illeszteni báhova a linket. Vagy menj a ‘Fizetési hivatkozás megosztása’ gombra és utána emailben, chaten és más platformokon meg tudod osztani a fizetési hivatkozás linkjét. Ezenkívül az is látható, hogy a fizetési hivatkozás meddig lesz elérhető:

Amikor az utaló/pénzt küldő fél megnyitja a linket, akkor egy ilyen felület fog megjelenni:

Itt látható a megjegyzésnél az, amit jegyzetként megadtál. Ha a ‘Kártyás fizetés’ gombra megyünk, akkor utána meg lehet adni a fizetéshez használandó bankkártya adatai:

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.