Revolut egyenleg feltöltése bankkártyával

Revolut egyenleg feltöltése bankkártyával

A Revolut deviza egyenlegeket fel tudod tölteni más bankod kártyájával is!

Fontos, hogy a saját neveddel ellátott bankkártyáddal töltheted fel a Revolut egyenlegedet. Igaz a rendszer engedélyezheti más személy kártyájával is az egyenlegfeltöltést, de ez a Revolut szabályzatát sérti és ne legyen meglepő, ha egyszer a Revolut felfüggesztené, átmenetileg zárolná a fiókot…Mennyibe kerül az egyenleg feltöltése bankkártyával?

Ha normál, debit bankkártyával töltöd fel az egyenlegedet, akkor ezért díjat nem számít fel a Revolut és a bankod sem, mivel ez egy normál kártyás tranzakciónak minősül, mintha csak egy boltban vásárolnál.

Viszont egyes kártyatípusokért a Revolut vagy a bankod is díjat számolhat fel. A Revolut ezt jelezni fogja. Ilyenek a hitelkártyák, az üzleti/céges számlákhoz tartozó kártyák és fintech cégek kártyái. Nem biztos, hogy díjba fog kerülni, de a Revolut előre jelezni fogja.

Valamint 2023-tól már az a korábbi trükk sem működik, hogy Google Pay vagy Apple Pay mögé beállított kártyával történik a feltöltés, ezt is a Revolut érzékeli és díjat terheli meg. (ugye lehet Google Pay vagy Apple Pay-el is feltölteni az egyenleget, ha mögé egy normál, debit kártya van beállítva, akkor ennek sem lesz díja a feltöltésnél).

Miért éri meg a bankkártyás Revolut egyenlegfeltöltést választani?

Elsősorban azért, mert így ingyen, díj nélkül lehet pénzt feltölteni a Revolut egyenlegre. Ha normál, debit bankkártyát használsz, akkor a Revolut ezért nem számít fel díjat és a bankod sem, mert ezt egy sima kártyás fizetésnek/tranzakciónak számít.
Tovább az összeg rögtön ott lesz a Revolut egyenlegeden.

Forint esetén a legtöbbeknek mindenképp a bankkártyás feltöltés éri meg, mivel a Revolut a forint egyenlegéhez nemzetközi számlaszámot ad, így a hazai, magyar bankoknál ha a Revolut számládra szeretnél forintot beutalni, akkor nemzetközi utalást kell választanod, ami szinte biztos, hogy sokba fog kerülni. Ezenkívül az átutalási idő is napokba telhet (mivel nem belföldi utalás, így nem fog másodpercek alatt megérkezni az utalás összege)

A bankkártyás Revolut egyenleg feltöltés lépései

Először is a feltöltéshez használt bankkártya limitét nézd meg, ez főleg akkor szükséges, ha egy nagyobb összeget töltenél fel, de akár 100 000 ft felett is már limit lehet beállítva. Lépj be a bankkártyád netbankjába és változass a limiten.

Ezenkívül a hitelesítés is legyen jól beállítva, ha már fizettél a bankkártyáddal online, akkor tudod, hogy hitelesíteni kell legtöbb esetben a fizetéskor, ha ez rendben van, akkor a Revolut egyenleg feltöltésénél sem kell, hogy gond legyen.

Tehát az app-ban válaszd ki a megfelelő deviza egyenlegedet és nyomj a ‘Hozzáadás’ gombra:

Revolut egyenleg bankkártyás feltöltés hozzáadás gomb

Ezután válaszd ki a Betéti vagy hitelkártya opciót, de Google Pay vagy Apple Pay is használható:

Revolut bankkártya hozzáadása feltöltéshez

Megadod utána a bankkártya adatait és mented. Ezután ez a kártya következő alkalommal már ott lesz és nem kell ismét megadnod az adatokat. A kártyát törölheted később, módosíthatod és más bankkártyákat is hozzá tudsz adni…Mennyi a feltöltési limit?

Ez minden felhasználónál más lehet. Van akinél 1 millió forint feltöltése után kiírja a Revolut, hogy a napi limit elfogyott, de van akinél ennél több összeg is feltölthető bankkártyával egy napon belül.

A napi limitet nem lehet megnézni. Összefüggésben lehet azzal, hogy mióta vagy Revolut ügyfél, mekkora összegeket töltöttél fel korábban, fizettél és váltottál. Idővel minél többet használod a Revolut-t, ez a limit növekedhet.

De arra számítsd, hogy nem biztos, hogy rövid időn belül, 1-2 nap alatt sok millió forintot fel fogsz tudni tölteni a Revolut egyenlegedre bankkártyás befizetéssel.

Több bankkártyát is hozzá lehet adni?

Igen, több bankkártyát is lehet használni a Revolut egyenlegek feltöltéséhez. Fontos, hogy a bankkártya mindig a Revolut fiók felhasználó tulajdona legyen, az ő neve legyen rajta a kártyán.

Hogyan lehet kitörölni egyenleg feltöltéséhez használt bankkártyát?

Általában akkor szeretné a felhasználó kitörölni a mentett bankkártyát, ha az lejárt mondjuk, de bármilyen más okból is ki lehet törölni a Revolut fiókból.

Lépései:

  1. Bármelyik deviza egyenlegednél nyomj a hozzáadás gombra (mintha elkezdenél összeget feltölteni az egyenlegedre.)
  2. Utána a hozzáadás módjánál a Módosítás gombra nyomj rá.
  3. A ‘Kapcsolt bankkártyák’ rész alatt a törlendő bankkártya mellett az i betűs ikonra nyomj rá.
  4. Majd utána új ablakban a ‘Törlés’ gombra nyomj rá és még egyszer erősítsd meg a törlést.

Videó

Ha szeretnéd videón megnézni, akkor itt megtekintheted:
Iratkozz fel a YouTube csatornára is! 🙂

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.