Így tör be a Revolut Spanyolországba!

Így tör be a Revolut Spanyolországba!

Ha Spanyolországban élsz vagy oda fogsz költözni, akkor ez a cikk adhat pár új infót a Revolutról, mert Spanyolországban kicsit másképpen működik, több szolgáltatás is elérhető, mint mondjuk Magyarországon.

De ha csak érdekel az, hogy másik országban milyen különbségek vannak a Revolut-nál, miként fejlődik ott, akkor is ajánlom ezt a cikket.Revolut ügyfelek dinamikus növekedése Spanyolországban

Jelenleg több mint 2 millió spanyol ügyfele van a Revolutnak.

2023 március és június között az új bankszámlák 12,8%-át a Revolutnál nyitották és őket csak a spanyol BBVA bank előzte meg, ami egy elég jó eredmény lett a Revolutnak, több nagyobb hazai spanyol bankot is így maguk mögé utasítottak.1

Egyre többen nyitnak egy második bankszámlát is és így választják a Revolut-t inkább. A neobank sikerének oka az online bank által kínált előnyök, mint a cashback programok, kedvező díjstruktúra és a könnyen, élményszerűen használható mobilapp.

Továbbá egyfajta bázist is létrehozott a Revolut, mivel Madridban és Barcelonában is van irodájuk, ahol összesen 300-an (2022. júniusi adat) dolgoznak.2

Spanyol IBAN bankszámlaszám elérhető lett

Egy nagy mérföldkő volt az, hogy a Revolut már a spanyol központi bank (Banco de España) felügyelete alá tartozik. Így 2023. nyarán a spanyol Revolut ügyfelek ES-el kezdődő spanyol IBAN eurós bankszámlaszámot kaptak:

Revolut spanyol IBAN bankszámlaszám

Ez azért is előnyös, mert a SEPA országokban jellemző az, hogy adott közüzemi díjakat, előfizetéseket úgy vonnak le, hogy az IBAN bankszámlaszámot kell megadni és azt terhelik meg, ez a SEPA beszedési megbízás. Mivel eddig litván eurós bankszámlaszám volt, így voltak olyan szolgáltatók, akik nem fogadták el a SEPA megbízásokat. De egy másik fő oka volt annak, hogy a spanyol IBAN bankszámlaszámot bevezették…

A Bizum fizetési rendszer is hamarosan elérhető lesz!

A spanyol IBAN számlaszámmal elindulhatott a Bizum integrációja, ami Spanyolországban a másodperces belföldi eurós utalásokhoz kell.

Míg Magyarországon a belföldi forint banki átutalások másodpercek alatt teljesülnek, addig külföldön, például a SEPA országokban az eurós utalások 1-3 munkanapot is igénybe vehetnek.

Spanyolországban is több bankban 1 munkanap az eurós átutalás. Viszont a bankok integrálták a Bizum rendszerét és így 500 euróig az utalásokat másodpercek alatt lehet elvégezni (naponta maximum 2000 eurót lehet így utalni), csak a másik fél regisztrált telefonszámát kell megadni ehhez. Ez egy nagyon népszerű szolgáltatás, így a Revolut számára is nagyon fontos ennek az integrálása.3

Egyébként tapasztalatból tudom mondani, hogy Revolut euró egyenlegről egy BBVA spanyol bankszámlára hamarabb érkezik meg az eurós utalás, mint ahogy a Revolut értesítő ablakja eltűnik, tehát a Revolutról gyorsan ki lehet utalni, viszont a bankok már nem biztos, hogy ilyen gyorsan tudnak fogadni/jóváírni utalásokat és a kiutalások is jellemzően 1 munkanapba telnek.

Hitelkártya és hitel is elérhetőSpanyol Revolut felhasználók díjmentesen igényelhetnek hitelkártyát, amivel az első 3 hónapban 1%-t visszakapnak (cashback) a vásárlások után (de maximum 2000 eurós költéshatárig) és utána 0,2% a visszatérítés, de annak már nincs maximuma.

És további nagy előnye, hogy míg más szolgáltatók a hitelkártyával elköltött összegeket 30 nap után kell visszafizetni kamatmentesen, addig a Revolut 2 hónapnyi időt ad a hitelkártyával elköltött összegek rendezésére.

Ezenkívül személyi kölcsön/hitel is elérhető a Revolut appban, gyorsan, sok ügyintézési macera nélkül lehet igényelni maximum 30 000 eurónyi személyi hitelt (nyaralásra, ingatlan fejlesztése, személyes felhasználásra…).

Az appban megadható, hogy mennyit szeretnénk hitelben felvenni, milyen időtávon szeretnénk visszafizetni (3-96 hónap között lehet választani) és utána minden tisztán látható, hogy mennyi lesz a havi törlesztő, a kamat és a teljesen visszafizetendő összeg:

Revolut személyi hitel igénylése Spanyolországban
Természetesen pénzügyileg tudatosan kell gondolkodni és csak úgy személyes hitelhez nyúlni, ha nagyon szükséges és vállalható a törlesztése!

Miben különböznek a Revolut csomagok Spanyolországban?

Magyarországi Revolut ügyfelekhez képest Spanyolországban a Revolut csomagokban található limitek és díjak eltérnek.

Például Spanyolországban az ingyenes, Standard csomag felhasználói a havi díjmentes devizaváltás limitet túllépve 1% díjért tudnak váltani hétköznapokon, míg a Plus csomagban kedvezőbben, 0,5% díjért (Magyarországon még mind a két csomagban 0,5% a díj).

A spanyolok a Standard csomagban 30 naponta 1000 euróig, míg a Plus csomagban már 3000 euróig tudnak díjmentesen devizát váltani, de a Premium csomagban sem korlátlanul tudnak váltani, mint a magyar ügyfelek, hanem ott 20 000 euró a havi díjmentes limit.

Metal és Ultra csomagban elérhető hétköznapokon korlátlanul díjmentes devizaváltás.

A magyarországi Revolut csomagok feltételeiről, rengeteg hasznos információt és tudnivalót ebben a cikkben találsz.Magyarországon a Revolut helyzete

Magyarországon már közel 1 millió regisztráltja van a Revolutnak, ezt Léder Tamás, a Revolut magyarországi vezetője mondta el.

Viszont jelenleg és a közeljövőben sem lehet azt látni, hogy a Magyar Nemzeti Bankhoz regisztrálják és a felügyelete alá tartozzon. Valamint korábban több felhívást is közzé tett az MNB arról, hogy miért nem annyira biztonságos a Revolut és milyen hiányosságokat látnak.

Jelenleg magyar belföldi forint számlaszám sem elérhető a Revolut felhasználók számára (pl. a szomszédos Romániában van helyi román lej bankszámla is az ügyfeleknek), csak a litván nemzetközi bankszámlára lehet utalni. Ez viszont egy magyar bankból láthatóan magasabb költségekkel jár, mivel nem belföldi forint utalásról van szó és több munkanapba is telhet, mire megérkezik az összeg a Revolut egyenlegre.

Ezért a bankkártyás egyenlegfeltöltést használják sokan a saját Revolut egyenlegük feltöltésére, de ennek lehet egy napi maximum limite és lehet olyanról olvasni, hogy egyes magyar bankoknál nehézkes vagy nem megoldható a hitelesítés miatt a bankkártyás feltöltés.

1 Forrás
2 Forrás
3 Forrás

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revolut-tal és nem tartozok felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.