Revolut újítás: Kiutalás forintban, IBAN szám nélkül!

Revolutról forint kiutalás IBAN számlaszám nélkül is lehet mostantól

Eddig a Revolut forint egyenlegről egy magyarországi bankszámlára csak úgy lehetett utalni, hogy mindenképpen az IBAN bankszámlaszám formátumot kellett beírni és belföldi, 3X8 számjegyes belföldi forint bankszámlaszám formátumot nem adhattunk meg…

Ez sokaknak kényelmetlenebbé tette a forint utalást, mert meg kellett szerezni a HU-val kezdődő bankszámlaszámokat…

Viszont a Revolut app újabb frissítésével ez már nem szükséges, választhatunk, hogy a sima 3X8 számjegyes belföldi forint számlaszámot adunk meg vagy IBAN formátumot, amikor banki címzettet adunk hozzá és kiutalnánk:

Továbbra sincs belföldi forint bankszámlaszám a Revolutnál!

A Revolut továbbra sem kínál a forint egyenleghez magyar belföldi forint számlaszámot! Továbbra is litván nemzetközi bankszámlaszám van, IBAN bankszámlaformátumban.

Nem javasolt ezért bankból Revolut forint számlaszámra beutalni, mert magas költsége lehet a nemzetközi átutalás miatt.

Ha saját Revolut egyenlegedet szeretnéd feltölteni, akkor használd a saját nevedre szóló bankkártyádat és díjmentesen fel tudod tölteni a Revolut forint egyenlegedet (lakossági, debit bankkártyával). A bankkártyás feltöltésről itt találsz egy átfogó cikket.

Wise forint bankszámlára most már külföldi bankokból is be lehet utalni forintot!

Nem olyan régen jelent meg a Wise-ban a forint egyenlegnél az IBAN formátumú bankszámlaszám is és így SWIFT bejövő utalásokat is tud fogadni!

Igaz sokan nem tudták, de eddig is lehetett Revolut forint egyenlegről a Wise forint egyenlegére utalni, mert a Wise-nál elérhető volt, kicsit elrejtve az IBAN formátum és mivel a Revolut egy partnerbankot alkalmaz a forint utaláshoz, így a Wise egyenlegre már a partnerbanktól érkezett be az utalás és nem a külföldi, litván forint számlaszámról, amit a Revolut kínál a forint egyenleghez.

Viszont így már egyértelmű lesz mindenkinek és könnyen eléri a Wise appban a forint egyenleg IBAN bankszámlaszámát:

Wise forint IBAN bankszámlaszám

Továbbra is a Revolut-on a Wise forint számlára úgy kell utalni, hogy az IBAN formátumot adjuk meg, a sima belföldi forint számlaszám nem lesz rendben. A Wise forint számlaszám belföldi, de a bank címe nem Magyarországon van, így a Revolut nemzetközi utalásnak veszi…

Ezért díja is lehet a Revolut részéről a forint utalásnak, ha Wise számlára utalnál.

Revolut Standard és Plus csomagban az utalás díja, összegtől függetlenül 2000 forint. Revolut Premium és Metal csomagban hónapfordulóként az első, ilyen típusú SWIFT utalás díjmentes és utána 2000 forint utalásonként, a Revolut Ultra csomagban korlátlanul lehet díjmentesen utalni.

Olcsóbb lehet az egy bizonyos összegig, ha a Wise kártyád vagy más kártyájának az adatait megadva kártyás címzett módszerrel utalsz a Revolutról. Ebben az esetben mindegyik Revolut csomagban az utalásnak 0,7% díja van. Tehát 285 700 forint utalásig olcsóbb a kártyás címzett utalási módszer, afeletti utaláskor már olcsóbb a fix 2000 forintos díj.

Wise számlára a saját tapasztalataim alapján 1 órán belül megérkezett az összeg, de ez nem mindig biztos, így akár több órától 1-2 munkanapig is eltarthat…

Ha a kártyás címzett utalást választod, akkor pár percen belül a kártyához tartozó Wise egyenlegen lesz az összeg.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revolut-tal és nem tartozok felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.