Revolut vélemények

Revolut vélemények

Az itt leírtak egy része az én személyes véleményem és mindenki saját maga felelős a pénzügyei kezelésének. Érdemes mindig utánaolvasni a dolgoknak, tanulni, de nem megijedni és félni az újdonságoktól.

A Revolut is sokaknak egy furcsa és új dolog, sokakat az visszatarthat, hogy nem egy olyan bank, amelynek van egy bankfiókja, ahova be lehet sétálni, okostelefon kell a használatához és furcsa az is, hogy miért válthatja az eurót, dollárt, angol fontot és még több tucat devizát olcsóbban, mint a nagy kereskedelmi bank vagy az utcai váltó…

Ebben a cikkemben sok információt megosztottam a Revolut bankról és a szolgáltatásról, ha még nem ismernéd.

Revolut véleményeket, értékeléseket fórumokról, Facebook csoportokból is szerezhetsz, valamint főleg angol nyelven a Truspilot oldalukat is megnézheted.

Az én saját véleményem és tapasztalatom az, hogy külföldi utazásokhoz, online vásárlásokhoz, devizaváltáshoz egy tökéletes szolgáltatás.

Én nagyobb összegek tárolására nem használom hosszabb ideig és nem egyedüli bankszámlám a Revolut, szerintem mindenképp érdemes egy másik kereskedelmi banknál is tartani bankszámlaszámot, bankkártyát és a Revolut mint kiegészítő szolgáltatásként érdemes használni.

Sok elégedetlen Revolut felhasználó?

Lehet fórumokon, Facebookon találkozni elégedetlen Revolut felhasználókkal, akiket legtöbb esetben a Revolut kizárt a szolgáltatásából és nem nyithatnak többé Revolut számlát vagy olyan költségekkel találkoztak, amelyekre nem számítottak stb…

Az látható, hogy nagyon sok elégedetlen Revolut felhasználó nem igen ismerte meg a szolgáltatást, sok információ tévesen tudott, sokszor csak megérzésből végeztek el műveleteket.

Ezért is gyűjtöttem össze ebben a cikkben azokat a leggyakoribb eseteket, amikor a Revolut kizárhatja és törölheti a szolgáltatását egy felhasználójának.

Továbbá még összeszedtem az 5 leggyakoribb téves információt, amelyek sokszor rossz szájízt okozhatnak egy-egy felhasználónak a Revolut használatakor.

Biztonságos a Revolut? Mennyire van biztosítva az ott tartott pénzed?

Az itt leírtaknak nem az a célja, hogy elijesszen a Revolut-tól, de érdemes ezek információk tudatában használni és úgy ott tartani a pénzedet, tőzsdézni, kriptózni stb… Én szinte minden nap a Revolut-t, de az én személyes véleményem és így is teszek, hogy hosszú ideig, nagyobb összeget nem tartok itt. Átmeneti pénzmozgásokra használom, devizaváltásra és például a megtakarításomat nem itt tartom és nem itt kereskedek a tőzsdén Revolut app-ban.

Nagyon sok befektetői pénzt kapott eddig a Revolut és ezért is teheti még meg azt, hogy sok szolgáltatása, funkciója ilyen olcsó. Viszont ezzel együtt több éve működik, de még egy évet nem tudott lezárni nyereségesen, tehát jelentős profitot nem termelt még a cég.

A Revolut egyelőre nem leánybankja a Magyar Nemzeti Banknak és ezt még nem is kérvényezte. Jelenleg a litván pénzügyi felügyelethez tartozik az összes Revolut regisztrált felhasználó. Ez azt jelenti, hogy ha valami gond lenne a céggel, esetleg egy csőd történne, akkor nem az Országos Betétbiztosítási alaphoz kellene fordulni a magyar ügyfeleknek, hanem a litván betétbiztosítási alaphoz kellene menni, ahol mondjuk litván vagy angol nyelven tudnánk kommunikálni.

Minden Revolut Bank ügyfél 100 ezer eurónyi összeggel van biztosítva. Fontos, hogy ez a biztosítás a befektetésekre nem terjed ki, tehát ha tőzsdézel, kriptókba fektetsz be a Revolut-on, ott nem vagy ezzel az összeggel bebiztosítva. Továbbá a Revolut nem egy brókercég, így a felületén vásárolt részvényeket egy másik brókercégen keresztül veszi meg a Revolut.

Jelen helyzetben egy esetleges probléma esetén nem a hazai, hanem a (betétesenként ugyancsak maximum 100 ezer eurónyi kifizetést szavatoló) litvániai betétbiztosítási rendszer állna helyt a 20 millió Revolut ügyfél pénzéért, beleértve a hazai betéteseket. A magyarországi leánybankok esetében viszont a hazai Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) vállalja ezt a garanciát.

A magyar Országos Betétbiztosítási Alap „tesztelve” volt legutóbb a Sberbank csődjénél, ott napokon belül az ügyfelek kártalanítva lettek. Azt én nem tudom, hogy a litván betéti bank is ilyen gyorsaságban végezne el egy esetleges kártalanítást.

Tehát csak megfontoltan, nem az összes vagyonodat/megtakarításodat, inkább csak kisebb részét és ne hosszú távon tartsd itt (szerintem). Igen, tisztában vagyok azzal, hogy a magyar bankok elég sok díjat levesznek, mint éves bankkártya díj, utalásonkénti sms díjak, netbankos utalásoknál tranzakciós állami díj, plusz még a bank is felszámolhat utalási díjat stb… ezek egyébként nem csak a Revolut-nál nincsenek, de más országokban sem kell normál bankoknál ezekért fizetni… de ezek mellett fontosabb a biztonság, ha már több éven át felhalmozott vagyonod, megtakarításod van, akkor azt több helyen elosztva tartsd és talán inkább fektesd be.

Az itt és más cikkeimben leírtak sem számítanak befektetési vagy pénzügyi tanácsadásnak, ez a saját magánvéleményem, néhol tapasztalatokkal kiegészítve.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.