5 leggyakoribb téves információ a Revolutról

5 leggyakoribb téves információ a Revolutról

A Revoluttal kapcsolatban sok téves, rosszul ismert információ olvasható a különböző fórumokon, csoportokban, cikkeknél kommentekben stb…

Ez annak is köszönhető, hogy a Revolutnak sok aloldala, cikke nem elérhető magyar nyelven, nem egy olyan egyszerűen felépülő szolgáltatás, mert például 5 féle Revolut csomag van. Ezenkívül országonként is eltérnek sokszor a feltételek, díjak, limitek stb…

És sokszor változhatnak a csomagok feltételei, limitek, sok minden, amit nem mindig kommunikál megfelelően a Revolut és nehéz is ezeket lekövetni.

De ezenkívül persze sok felhasználó sem jár utána a dolgoknak mélyebben vagy olyan forrásokból szerez információkat, amelyek esetleg nem lettek időközben frissítve vagy alapból rosszul lettek megadva…

Most ebben a cikkben összegyűjtöttem 5 olyan gyakori téves információt, amit több helyen olvastam, hallottam már.Videó

Ha szeretnéd videón megnézni, akkor itt megtekintheted:
Iratkozz fel a YouTube csatornára is! 🙂

1. Revolut Metal csomagom van, mert abban tudok korlátlanul díjmentesen devizát váltani

Magyarországi Revolut ügyfeleknek hétköznapokon korlátlanul lehet devizát váltani úgy, hogy a Revolut nem számít fel érte díjat. Ez nem csak a Revolut Metal csomagban érhető el, hanem már a Revolut Premium csomagban is.

Ezenkívül azt is érdemes átgondolni, kiszámolni, hogy biztosan szükség van-e akár a Premium csomagra is? Sok olyan Revolut felhasználó van, aki nem használja ki a korlátlan díjmentes devizaváltást és igazából egy ingyenes, Standard csomag is elegendő lenne.

Igaz, hogy ott van egy havi limit és afelett 1% a díja hétköznapokon a devizaváltásnak, viszont a Premium csomagnak meg van egy havi vagy éves díja. Évente olyan 6,7 millió forint feletti értékben kellene váltani devizát ahhoz, hogy a Premium csomag csak emiatt megérje. Ha ekkora összeg alatt váltasz egy év alatt devizát, akkor a Standard vagy a Plus csomag kevesebbe került volna.

Persze most itt csak a korlátlan, díjmentes devizaváltást nézzük, a Premium csomaghoz hozzáadott biztosításokat és más díjmentes partneri előfizetéseket nem.2. Minden hónap első napján van a hónapforduló és akkor lehet ismét díjmentesen váltani, készpénzt felvenni

Ha készpénzt szeretnél felvenni a Revolut kártyáddal, akkor minden csomagban ennek van egy díjmentes havi limitje, amíg a Revolut nem számít fel díjat. Ezenkívül a Standard és a Plus csomagban a devizaváltásnak is van egy havi díjmentes limitje.

DE, ezek a hónapfordulók mindenkinél egyedi, a regisztráció időpontjához kötődik. Ezt meg tudod nézni az app-ban, hogy mikor van a hónapfordulód és adott hónapban mennyiért tudsz még váltani díj nélkül vagy díjmentesen készpénzt felvenni.

Itt tudod megnézni:

  • Lépj be a Revolut applikációba és menj/nyomj a bal felül található kör alakú profil ikonra.
  • Ezután válaszd ki a ‘A csomagod’ pontot.
  • Válaszd ki a ‘Készpénzfelvétel ATM-ből’ vagy ‘Devizaváltás’ opciót és utána fogod látni a hónapforduló napját és időpontját (‘Limit megújulásának dátuma: ‘).3. A Revolut egyenleget más bankkártyájával is fel lehet tölteni

Nem lehet. Minden Revolut felhasználó a saját deviza egyenlegeit csak a saját nevére szóló bankkártyával töltheti fel. A Revolut szabályzatában ez le van írva és gyakori az, hogy például emiatt zárolhatják több felhasználó fiókját.

Sajnos a Revolut appban engedélyezi a rendszer azt, hogy más nevét megadva és a bankkártya adatokat, fel lehessen tölteni az egyenleget. Ezért gondolják azt sokan, hogy ez így rendben is van.

Egyébként még ebben a cikkben találsz további olyan gyakori eseteket, amelyek miatt törölhetik a Revolut fiókodat.

4. A Revolut középárfolyamon vált

Nem, a Revolut nem középárfolyamon vált, hanem fellette vagy alatta, attól függ, hogy veszel vagy eladod a devizát.

Ha például éppen az EUR/HUF árfolyama a kereskedelmi piacon 380 forint, akkor te ennél többért fogsz eurót venni, mondjuk a Revolut appban ekkor 381,3 forintot kell fizetned egy euróért.

A Revolut appban tudod mindig megnézni az aktuális árfolyamot, ami folyamatosan változik. Vagy ezen az oldalon tudod még megnézni a Revolut deviza árfolyamot.

5. A Revolut személyes számlára vállalkozásból eredő bevétel is érkezhet

Ha egyéni vállalkozó vagy, akár mellékállásban, akár főállásban és bevételed is érkezne mondjuk ügyféltől a Revolut számládra, akkor erre a személyes/magán Revolut egyenlegedet nem használhatod a Revolut szabályzata alapján.

Magyarországon a szabályok szerint, nem áfakörös egyéni vállalkozónak nem kell létrehoznia vállalkozói/céges bankszámlát. Lakossági bankszámlára is beérkezhet vállalkozói bevétel.

Viszont a Revolut saját szabályzata ezt nem engedélyezi és kötelezi a felhasználót arra, hogy Revolut Pro vagy Revolut Business számlát hozzon létre.

Ha egyéni vállalkozó vagy, akkor a Revolut Pro egy kényelmes megoldás, mert a saját, személyes Revolut fiókodban tudod létrehozni és használni, könnyen tudsz az egyenlegeid között átteni pénzt. Viszont fontos, hogy a forint deviza egyenleghez a vállalkozói bankszámládhoz is nemzetközi litván bankszámlaszámot kapsz, belföldi forint számlaszámot nem.

Ebben a cikkemben írtam részletesebben a Revolut Pro számláról.

Természetesen ezeken kívül még sok téves információ található és ezért érdemes például a Revinfo.hu oldalán található cikkeket átolvasni. Valamint fontos Revolut híreket, újításokat és változásokat emailben is megkapod, ha az alábbi formon feliratkozol.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revolut-tal és nem tartozok felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.