5 leggyakoribb téves információ a Revolutról

5 leggyakoribb téves információ a Revolutról

A Revoluttal kapcsolatban sok téves, rosszul ismert információ olvasható a különböző fórumokon, csoportokban, cikkeknél kommentekben stb…

Ez annak is köszönhető, hogy a Revolutnak sok aloldala, cikke nem elérhető magyar nyelven, nem egy olyan egyszerűen felépülő szolgáltatás, mert például 5 féle Revolut csomag van. Ezenkívül országonként is eltérnek sokszor a feltételek, díjak, limitek stb…

És sokszor változhatnak a csomagok feltételei, limitek, sok minden, amit nem mindig kommunikál megfelelően a Revolut és nehéz is ezeket lekövetni.

De ezenkívül persze sok felhasználó sem jár utána a dolgoknak mélyebben vagy olyan forrásokból szerez információkat, amelyek esetleg nem lettek időközben frissítve vagy alapból rosszul lettek megadva…

Most ebben a cikkben összegyűjtöttem 5 olyan gyakori téves információt, amit több helyen olvastam, hallottam már.1. Revolut Metal csomagom van, mert abban tudok korlátlanul díjmentesen devizát váltani

Magyarországi Revolut ügyfeleknek hétköznapokon korlátlanul lehet devizát váltani úgy, hogy a Revolut nem számít fel érte díjat. Ez nem csak a Revolut Metal csomagban érhető el, hanem már a Revolut Premium csomagban is, aminek az éves díja több mint a fele a Metal csomagnak.

Ezenkívül azt is érdemes átgondolni, kiszámolni, hogy biztosan szükség van-e akár a Premium csomagra is? Sok olyan Revolut felhasználó van, aki nem használja ki a korlátlan díjmentes devizaváltást és igazából egy ingyenes, Standard csomag is elegendő lenne.

Igaz, hogy ott van egy havi limit és afelett 1% a díja hétköznapokon a devizaváltásnak, viszont a Premium csomagnak meg van egy havi vagy éves díja. Évente olyan 6,7 millió forint feletti értékben kellene váltani devizát ahhoz, hogy a Premium csomag csak emiatt megérje. Ha ekkora összeg alatt váltasz egy év alatt devizát, akkor a Standard csomag kevesebbe került volna.

Persze most itt csak a korlátlan, díjmentes devizaváltást nézzük, a Premium csomaghoz hozzáadott biztosításokat nem.2. Minden hónap első napján van a hónapforduló és akkor lehet ismét díjmentesen váltani, készpénzt felvenni

Ha készpénzt szeretnél felvenni a Revolut kártyáddal, akkor minden csomagban ennek van egy díjmentes havi limitje, amíg a Revolut nem számít fel díjat. Ezenkívül a Standard és a Plus csomagban a devizaváltásnak is van egy havi díjmentes limitje.

DE, ezek a hónapfordulók mindenkinél egyedi, a regisztráció időpontjához kötődik. Ezt meg tudod nézni az app-ban, hogy mikor van a hónapfordulód és adott hónapban mennyiért tudsz még váltani díj nélkül vagy díjmentesen készpénzt felvenni.

Itt tudod megnézni:

  • Lépj be a Revolut applikációba és menj/nyomj a bal felül található kör alakú profil ikonra.
  • Ezután válaszd ki a ‘A csomagod’ pontot.
  • Válaszd ki a ‘Készpénzfelvétel ATM-ből’ vagy ‘Devizaváltás’ opciót és utána fogod látni a hónapforduló napját és időpontját (‘Limit megújulásának dátuma: ‘).3. A Revolut egyenleget más bankkártyájával is fel lehet tölteni

Nem lehet. Minden Revolut felhasználó a saját deviza egyenlegeit csak a saját nevére szóló bankkártyával töltheti fel. A Revolut szabályzatában ez le van írva és gyakori az, hogy például emiatt zárolhatják több felhasználó fiókját.

Sajnos a Revolut appban engedélyezi a rendszer azt, hogy más nevét megadva és a bankkártya adatok, fel lehessen tölteni az egyenleget. Ezért gondolják azt sokan, hogy ez így rendben is van.

Egyébként még ebben a cikkben találsz további olyan gyakori eseteket, amelyek miatt törölhetik a Revolut fiókodat.

4. A Revolut középárfolyamon vált

Nem, a Revolut nem középárfolyamon vált, hanem fellette vagy alatta, attól függ, hogy veszel vagy eladod a devizát.

Ha például éppen az EUR/HUF árfolyama a kereskedelmi piacon 380 forint, akkor te ennél többért fogsz eurót venni, mondjuk a Revolut appban ekkor 381,3 forintot kell fizetned egy euróért.

A Revolut appban tudod mindig megnézni az aktuális árfolyamot, ami folyamatosan változik. Vagy ezen az oldalon tudod még megnézni a Revolut deviza árfolyamot.

5. A Revolut személyes számlára vállalkozásból eredő bevétel is érkezhet

Ha egyéni vállalkozó vagy, akár mellékállásban, akár főállásban és bevételed is érkezne mondjuk ügyféltől a Revolut számládra, akkor erre a személyes/magán Revolut egyenlegedet nem használhatod a Revolut szabályzata alapján.

Magyarországon a szabályok szerint, nem áfakörös egyéni vállalkozónak nem kell létrehoznia vállalkozói/céges bankszámlát. Lakossági bankszámlára is beérkezhet vállalkozói bevétel.

Viszont a Revolut saját szabályzata ezt nem engedélyezi és kötelezi a felhasználót arra, hogy Revolut Pro vagy Revolut Business számlát hozzon létre.

Ha egyéni vállalkozó vagy, akkor a Revolut Pro egy kényelmes megoldás, mert a saját, személyes Revolut fiókodban tudod létrehozni és használni, könnyen tudsz az egyenlegeid között átteni pénzt. Viszont fontos, hogy a forint deviza egyenleghez a vállalkozói bankszámládhoz is nemzetközi litván bankszámlaszámot kapsz, belföldi forint számlaszámot nem.

Ebben a cikkemben írtam részletesebben a Revolut Pro számláról.

Természetesen ezeken kívül még sok téves információ található és ezért érdemes például a Revinfo.hu oldalán található cikkeket átolvasni. Valamint fontos Revolut híreket, újításokat és változásokat emailben is megkapod, ha az alábbi formon feliratkozol.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revolut-tal és nem tartozok felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.