Revolut Pro vállalkozói számla

Revolut Pro számla

A Revolut személyes, magán számlákra vállalkozásból, gazdasági tevékenységből érkező összeg nem jöhet. Ehhez a Revolut egy Pro vagy Revolut Business számla nyitását írja elő.

Magyarországon nem köteles vállalkozói számlát nyitnia egy áfamentes egyéni vállalkozónak, használhatja egy kereskedelmi bank lakossági bankszámláját is a bevételek fogadására. Viszont a Revolut saját szabályzata nem engedi a vállalkozói bevételek fogadását személyes Revolut egyenlegekre.

Érdemes a Revolut Pro számlájáról az általános szerződési feltételek oldalát is elolvasni, mert sok információ, szabály található meg benne.

Ki használhat Revolut Pro számlát?

Magánvállalkozónak és természetes személynek kell lennie (tehát gazdasági társaságnak nem nyithat ilyen számlát).

Tehát betéti társaság (bt.), korlátolt felelősségű társaság (kft.) stb… nem nyithat és használhat Pro számlát, nekik Revolut Business csomagok közül kell választaniuk.

Továbbá nem minden üzleti tevékenységgel foglalkozó vállalkozó nyithat Pro számlát, a tiltott tevékenységi lista az ÁSZF oldalon megtalálható.

Külön számlaszám és bankkártya jár ingyen

A Revolut Pro számla a személyes Revolut fiókból érhető el, külön felülete van. Itt külön számlaszámot kapsz a deviza egyenlegeidhez. Külön fizikai kártyát és virtuális bankkártyát igényelhetsz, ezek is mind ingyenesek.

A Revolut Pro deviza egyenlegeidre rögtön tudsz hozzáadni pénzt a személyes Revolut egyenlegeidről és ki is tudsz venni a Revolut Pro egyenlegedről a személyes egyenlegeidre.

Belföldi forint számlaszám itt sincsen

Sajnos magyar, belföldi forint számlaszám itt sem jár. Ahogy a személyes Revolut fióknál, itt is litván, nemzetközi forint számlaszámot kapsz.

Ennek hátránya, hogy ha magyar ügyfelek utalnak neked, akkor ők belföldi forint utalást nem fognak tudni elvégezni, hanem nemzetközi utalást kell választaniuk a bankjuknál, ami jóval magasabb díjjal járhat és több napba is telhet, mire megérkezik az összeg hozzád. Persze, ha ezzel nincs gondja az ügyfelednek és neked sem, akkor nincs akadálya a használathoz. 🙂

Ha forintban szeretnél bevételt fogadni és a Revolut-hoz hasonlóan olcsón kezelni a dolgokat, kiutalásokat stb… akkor a Wise Business szolgáltatása lehet megfelelő, amelynél magyar, belföldi forint számlaszámot kapsz. A Wise Business-ról ebben a cikkben találsz további információkat, útmutatót a használatához.

Pénzvisszatérítés (cashback)

A Revolut csomagodtól függően a Pro számlához tartozó bankkártyás, vállalkozáshoz kapcsolódó vásárlások/fizetések után is tudsz pénzvisszatérítést kapni.

Standard és Plus csomagnál 0,4%. Premium csomagnál 0,6%. Metal csomagnál 0,8%. Az Ultra csomagnál meg 1,2%.

Nincs maximuma a pénzvisszatérítés összegére, de fontos, hogy csak a vállalkozáshoz kapcsolódó dolgokat lehet fizetni a Pro számlához kapcsolódó fizikai és virtuális kártyával, így azok után tudsz pénzvisszatérítést is kapni.

Revolut Pro számla nyitása

A Revolut app-ban a ‘Számlák’ pontba lépj be és alul az ‘+ Új hozzáadása’ gombra nyomj rá. Majd válaszd a ‘Pro számla’ pontot:

Revolut Pro számla kiválasztása

Ezután meg kell adnod a vállalkozásod jellegét, ha nincs a listában, akkor válaszd az ‘Egyéb kereskedelmi szolgáltatások’ pontot és utána röviden le tudod írni, hogy mi is a tevékenységi köröd:

Revolut Pro vállalkozás jellege megadása

Ezután megadhatod a céges weboldalad címét vagy profilodat, de ha nincs vagy nem szeretnéd, akkor nem kötelező, a Kihagyás opcióra nyomj rá:

Céges weboldal megadása

Majd ezután tudsz fizikai kártyát igényelni, de választhatod csak a virtuális kártya igénylés opciót is:

Revolut Pro kártya igénylése

Ezután minimum 10 eurónyi összeget fel kell töltened a Pro egyenlegedre egy másik bankkártyáddal vagy be kell utalnod egy saját számládról. Ez az összeg forintban fog megjelenni utána a Pro egyenlegeden.

A Pro számlád felülete ezután elérhető lesz és hasonlóan néz ki, mint a személyes Revolut fiókod:

Revolut Pro fiók felülete

Videó

Ha szeretnéd videón megnézni, akkor itt megtekintheted:
Iratkozz fel a YouTube csatornára is! ????

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

“Revolut Pro vállalkozói számla” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Üdvözöllek!
  Szeretném megkérdezni, hogy a Revolut Business app és a netes felület miért csak angol nyelvű, szemben a magánszámlákkal?
  Köszönöm.

  Válasz
  • Szia!

   Ezt nem tudom, a Revolut tud erre adni választ neked. A Revolut Business-hez ugye egy másik regisztráció kell, magyarországi cégeknél nem annyira elterjedt, mivel magyar belföldi forint bankszámlaszámot nem kínál, csak nemzetközit… (talán a kis piac miatt nem fordították le még…)
   A Revolut Pro vállalkozói számla egyéni vállalkozásoknak elérhető (https://revinfo.hu/revolut-pro-vallalkozoi-szamla/), az a személyes Revolut fiókból nyitható és így az is magyar nyelven elérhető, igaz bt. kft… stb.. az nem használhatja.
   A Wise Business számlát használják többen Magyarországon, mert ahhoz jár belföldi forint számlaszám, az magyar nyelven is elérhető, magyar nyelvű ügyfélszolgálattal: https://martincsekzsolt.hu/wise-business-szamla/

   Válasz

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.