Revolut bevétele 2022-ben lendületesen növekedett – Itt a pénzügyi jelentés!

Revolut bevétele 2022-ben lendületesen növekedett

Az év vége közeledtével a Revolut egy újabb izgalmas évet zárt le, és ma végre közzétették 2022-re vonatkozó éves jelentésüket.

A fintech gyökerekkel rendelkező bank hihetetlenül sikeres év után néz vissza, amely tele volt kihívásokkal és lehetőségekkel. Nézzük meg közelebbről, milyen eredményeket értek el, és milyen kilátásokkal vágnak neki a 2023-as évnek.Nyereséges év, bár kisebb nyereséggel

Az első fontos tény, amit érdemes megemlíteni, hogy a Revolut 2022-ben ismét nyereséget könyvelt el.

A bank nettó nyeresége 7,23 millió dollár volt 2022-ben, bár ez lényegesen alacsonyabb, mint az előző évben (2021-ben) elért 33 millió dollár.

Ennek oka egy amerikai csalási incidens volt. Fontos megjegyezni, hogy ez az incidens nem érintette az ügyfelek pénzeszközeit.

Impozáns növekedési mutatók

A Revolut ugyanakkor lenyűgöző növekedést mutatott be. A bevételeik elértek 1,1 milliárd dollárt, ami 45%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Revolut 2022-es bevétel növekedése
Revolut bevételének növekedése (angol font)

Az ügyfélszám is szédítően emelkedett, 2022 végére közel 10 millió ügyféllel büszkélkedhetnek.

Magyarországon már több mint 1 millió regisztrált Revolut felhasználó van, de 2023-ban is biztosan erősen növekedett az ügyfélszám, mert Spanyolországban is kiemelkedően sokan nyitottak a Revolutnál bankszámlát.

A fizetős csomagot használó ügyfelek száma 55%-kal nőtt, és jelentős bevételt szereztek az előfizetésekből és a bankközi jutalékokból is.Diverzifikált bevételek és bővítési terv

Az év egyik kulcsmomentumaként a Revolut sikeresen diverzifikálta bevételeit. Míg a kriptopiacon és részvénypiacon a lakossági befektetések csökkentek, a bank kártya- és bankközi díjakból származó bevételei megduplázódtak.

Az előfizetésekből származó bevétel is jelentősen nőtt. A kamatbevételek számottevően emelkedtek, részben az ügyfélbefizetések növekedése miatt.

A Revolut komoly erőforrásokat szánt a növekedésre. Több mint 148 millió dollárt költöttek marketingre, és új termékek kifejlesztésére.

Az alkalmazottak számát is megháromszorozták egy év alatt, és olyan terjeszkedésre készülnek, mint Brazíliában és Új-Zélandon történő szolgáltatásindítás.

Revolut alkalmazottak számának növekedése
Revolut alkalmazottak számának növekedése

Kilátások a 2023-as évre

A Revolut lendülete továbbra sem lankad, és a társaság ambiciózus tervekkel vág neki a 2023-as évnek. Céljuk, hogy elérjék a 2 milliárd dolláros bevételt és kétszámjegyű profitmarzst érjenek el. A banknak már több mint 35 millió ügyfele és több mint 8,000 alkalmazottja van. Az alkalmazásuk továbbra is népszerű, és Európában számos országban a legtöbb letöltött pénzügyi alkalmazások között szerepel.

A Revolut számára a piaci terjeszkedés továbbra is kiemelt cél, és az Egyesült Királyságban is banki engedélykérelmet nyújtottak be. A cég vezetése bizakodó a jövőben, és úgy véli, hogy a jelenlegi alapokon felépítve képesek lesznek vezető pénzügyi szolgáltatóvá válni világszerte.

Összességében a Revolut 2022-ben nyereséges évet zárt, és az előttük álló évben is ambiciózus tervekkel bírnak. A sikert az ügyfélbázis növekedése, a diverzifikált bevételek és a folyamatos terjeszkedési stratégia hozta el, és a jövőben is hasonló lendülettel számolhatunk.

Források:

Revolut riportja »
https://www.portfolio.hu/bank/20231222/vegre-megjott-a-revolut-jelentese-szelsebesen-nottek-de-epphogy-nyeresegesek-lettek-659281
https://www.vg.hu/extra/2023/12/akar-meg-is-duplazhatja-iden-a-nyereseget-a-revolut

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revolut-tal és nem tartozok felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.