Revolut 2023-as évi pénzügyi jelentése: Rekord bevételek és nyereség

Revolut bevétele 2023-ban lendületesen növekedett

A Revolut bejelentette, hogy 2023-ban bevételei meghaladták a 2,2 milliárd dollárt (1,8 milliárd angol fontot), ami 95%-os növekedést jelent a 2022-es 1,1 milliárd dollárhoz (0,92 milliárd angol fonthoz) képest. Az adózás előtti nyereség elérte az 545 millió dollárt (438 millió angol fontot), míg a nettó nyereség 19%-os volt.

Nik Storonsky, a Revolut vezérigazgatója elmondta: “Idén tettük meg a legnagyobb lépéseinket, hogy a legjobb termékeket és ügyfélélményt nyújtsuk ügyfeleinknek világszerte. Ügyfélbázisunk lenyűgöző ütemben bővül, és diverzifikált üzleti modellünk továbbra is kivételes pénzügyi teljesítményt biztosít.”

2023-as év teljesítményének kiemelt eredményei

A Revolut erős pénzügyi teljesítményt nyújtott a geopolitikai, makrogazdasági és szabályozói kihívások ellenére. A cég bevétele 95%-kal nőtt, elérve a 2,2 milliárd dollárt. Az adózás előtti nyereség 545 millió dollár volt, míg a nettó nyereség 428 millió dollárra (344 millió angol fontra) emelkedett, szemben a 2022-es 7 millió dollárral (6 millió angol font).

A vállalat diverzifikált bevételi modellje fenntartható növekedést eredményezett, egyetlen termék vagy ország sem járult hozzá a teljes bevétel több mint 30%-ához. 2023-ban a Revolut 12 millió új ügyfelet szerzett világszerte, így az összes ügyfélszám 38 millióra nőtt. Az új kiskereskedelmi ügyfelek 70%-a organikusan vagy ismerősi ajánlások útján csatlakozott.

Az ügyfél egyenlegek 38%-kal nőttek, elérve a 23 milliárd dollárt, és a fizetett előfizetések 41%-kal növekedtek. Az ügyfélhasználat felgyorsult, a tranzakciós volumen 58%-kal nőtt, elérve a 870 milliárd dollárt. 2023 decemberében a havi tranzakciók száma elérte az 590 milliót, ami 73%-os növekedést jelent.

2024-ben kilátások

A Revolut 2024 első hat hónapjában elérte a 45 millió ügyfelet, és várhatóan év végére meghaladja az 50 milliót. Új termékek és szolgáltatások bevezetésével folytatják növekedésüket, mint például az eSIM-ek, a RevPoints hűségprogram és a Revolut Robo-Advisor.

A vállalat új globális központját a londoni Canary Wharf-ban található YY épületbe helyezi át, hogy támogassa jövőbeli növekedését és globális működését.

A Revolut 2023-ban rekord bevételeket és nyereséget ért el, miközben tovább bővítette ügyfélbázisát és piacait, folytatva ezzel a pénzügyi szolgáltatások újradefiniálását.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revolut-tal és nem tartozok felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.