Még biztonságosabbá vált a Revolut app!

Még biztonságosabbá vált a Revolut app

Nem olyan régen jelentette be a Revolut, hogy megújítja és kibővíti a biztonsági funkcióit. Az arcfelismerő (selfie ID) biztonsági funkciót kiterjeszti a vagyonvédelemre is, ez aktiválható lesz.

A Revolut app legújabb frissítésével elérhetővé is vált az új biztonsági opció és megújult ez a menüpont is.

A lényege az, hogy egy bekapcsolható funkció után nem lesz elég csak belépni a Revolut appba, ha azon belül például a megtakarítás számlákról, zsebekről ki szeretnél venni összeget, hanem kell egy további biztonsági ellenőrzés, egy selfie készítése és csak a sikeres arcfelismerés után a Revolut fiók tulajdonosa tud végül pénzt kivenni.

A Revolut ezzel a zsebtolvajoktól és olyan csalóktól próbál megvédeni, akik a telefont fel tudják oldani és így sokszor már a bankok appjaiba is be tudnak lépni, onnan meg ki tudnak utalni máshova, megtakarításokhoz, zsebekhez is könnyen hozzáférhetnek.

Sokan használnak jelkódot, számsort, ezeket akár meg is tudják szerezni a csalók, de Angliában egyre gyakoribb az az eset, hogy a telefont feloldott állapotban el tudják lopni az utcán, kikapják a telefonáló, telefont nyomkodó emberek kezéből stb…

A nyár kezdetével meg egyre többen utaznak, nyaralnak, elindul a fesztiválszezon és ekkor nőnek meg a fizikai telefonlopások száma is.

Hol éred el az új biztonsági funkciót?

Tehát elsőnek frissítsd az appot.

Majd az appban menj a bal felül található profil ikonra, majd azon belül válaszd a ‘Biztonság’ menüpontot. Itt ez a kezdő rész fogad:

Revolut új biztonsági menüpont

Majd nyomj a ‘Vágj bele’ gombra és megjelenik az új biztonsági menüpont felülete:

Revolut biztonsági menüpont felülete

Arcfelismerő azonosítással is védhető a vagyonunk

Ebben a megújult biztonsági menüpontban található meg minden olyan biztonsági funkció, ami elérhető a Revolutnál. Akár a károk megelőzésére és a megtörtént csalások utáni tennivalókat is elérjük itt.

Ami viszont egy új funkció, az a ‘Vagyonvédelem’ opció, ha erre rányomunk, akkor ezt látjuk:

Revolut vagyonvédelem menüpont

Itt be tudjuk kapcsolni külön-külön az arcfelismerő extra védelmet az egyes befektetéseinkél és megtakarításainknál.

Ha itt aktiváljuk például a zsebekre ezt a védelmet, akkor nem csak a telefonunkat kell feloldani, majd belépni a Revolut appba, hanem ha a zsebekből ki szeretnék venni pénzt, akkor előtte egy arfelismeréses biztonsági feloldást is el kell végeznünk.

Ehhez egy selfiet-t kell készítenünk és pár másodperc után végbe megy az ellenőrzés és a megadott összeg kikerül az adott zsebből:

Revolut arcfelismerés biztonsági funkció

Tehát be tudunk lépni a megtakarítási számláinkra, zsebeinkbe stb… de ha onnan ki szeretnénk venni valamennyi összeget a számláinkra, akkor ahhoz a Revolut kérni fogja az selfie azonosítást.

Revolut fiókunkat használó készülékek kezelése

Még egy másik hasznos biztonsági funkció lehet a ‘Készülékek’ menüpont.

Itt meg tudjuk azt nézni, hogy milyen eszközökön jelentkeztünk már be a Revolut fiókunkban.

Innen ki tudjuk törölni azokat az eszközöket, amelyeket már nem használunk, így arról az eszközről nem lehet belépni az appba.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revolut-tal és nem tartozok felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.