A Revolut így véd meg a zsebtolvajoktól!

A Revolut így véd meg a zsebtolvajoktól

A Revolut bevezeti új biztonsági funkcióját, a ‘Wealth Protection’-t (lefordítva: vagyonvédelem), amely extra védelmet nyújt a Revolut felhasználók megszerzett megtakarításaihoz zsebtolvajok és telefonrablók esetén – írta a Revolut.

A funkció e hónapban (2024. június) kerül bevezetésre, pont a nyári utazási és fesztiválszezon kezdete előtt, amikor is fokozott a kockázata a telefonlopásoknak.

Ha szeretnél értesülni a funkció élesítéséről, amikortól elérhető lesz, akkor kattints ide és a megjelenő formon iratkozz fel a hírlevelemre, így erről is foglak értesíteni! 🙂

Az eddig információk alapján az eddig is ismert selfies azonosítást fogja alkalmazni a Revolut a megtakarítási számlák eléréséhez.A zsebtolvajlás száma folyamatosan növekszik

A fizikai lopások 2023-ban az összes engedély nélküli csalási veszteség 38%-áért felelősek, és a zsebtolvajlás világszerte növekvő tendenciát mutat. Például Londonban hatpercenként lopnak el egy telefont.

Valamint már nem csak úgy lopnak el telefonokat, hogy azokat ügyesen kiveszik a zsebekből, táskákból, hanem több esetben gyorsabb eszközökkel, mint elektromos biciklikkel a rablók az áldozatok kezéből kikapják a telefont, így feloldva is meg tudják szerezni azokat.

A Revolut az elsők között vezeti be ezt a biztonsági funkciót

A Revolut lesz az egyik első bank, amely ezt a funkciót bevezeti, tekintettel arra, hogy az ügyfelek átlagosan 2,6-szor több pénzt tartanak megtakarítási számlájukon, mint folyószámlájukon. A Wealth Protection a Revolut Secure részeként kerül bevezetésre, amely magába foglalja a vállalat legkorszerűbb biztonsági funkcióit, így több kontrollt biztosítva az ügyfelek számára pénzük védelme tekintetében.

Sok banki alkalmazás csupán egyetlen biometrikus azonosítási módot (mint az arc- vagy ujjlenyomat-azonosítás) használ, amikor az alkalmazást megnyitják, ami teljesen védtelenné válik, ha egy zsebtolvaj hozzáfér az eszközhöz és megváltoztatja a regisztrált ujjlenyomatot vagy képet.

A Revolut tovább lép ezen a területen az új, fejlett arcfelismerő technológiájával. Ha aktiválva van, a Wealth Protection ellenőrzi a felhasználó személyazonosságát azon selfie ellenőrzésekkel szemben, amelyeket az ügyfél a Revolut-hoz való csatlakozáskor teljesített, jelentősen nehezítve a csalók számára a megtakarítási számlákról történő pénzátutalást, még akkor is, ha a telefon biztonsága sérült.

Woody Malouf, a Revolut Pénzügyi Bűnözés Elleni Főigazgatója így nyilatkozott: „Nagyon komolyan vesszük a csalásokat és a pénzügyi veszteségeket. A telefonlopások számának növekedésével a Wealth Protection azt a plusz biztonsági réteget biztosítja ügyfeleink számára, hogy nyugodtan élvezhessék a nyarat. Ügyfeleink megnyugodhatnak, tudván, hogy még ha elveszítenék vagy ellopnák telefonjukat, megtakarításaik biztonságban maradnak.”

A Revolut emellett rendelkezik számos háttérbeli védelmi intézkedéssel is, többek között mesterséges intelligencia modellekkel, több mint 4000 képzett pénzügyi bűnözés elleni szakemberrel és egy tapasztalt csapattal, amely adattudósokból, csalás elleni szakértőkből és volt törvényvégrehajtókból áll.

2023-ban a Revolut több mint 475 millió angol font potenciális csalást akadályozott meg ügyfelei körében, és folyamatosan frissíti védelmi intézkedéseit, hogy egy lépéssel előrébb járjon a csalókkal szemben.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revolut-tal és nem tartozok felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.