Revolut számlát készpénzzel is fel lehet tölteni mostantól!

Revolutra készpénz is befizethető

Már magyarországi Revolut ügyfelek egy kis részének elérhető a készpénz befizetési mód.

Mivel a Revolutnak továbbra sincsenek bankfiókjai és saját üzemeltetésű ATM-ei, így kiskereskedő partnereken keresztül lehet befizetni/feltölteni készpénzt a Revolut forint egyenlegedre.Mennyi a díja?

Nem ingyenes a készpénz befizetése! Mivel egy partner cég segítségével (Paysafe) tudja megoldani ezt a Revolut, aminek valószínű, hogy díja van, így a Revolut ezért 2,5%-os díjat számít fel.

Tehát, ha 100 ezer forint készpénzt fizetnél be, annak 2500 forint díja lesz.

Főbb információk és limitek

Magyarországi Revolut ügyfelek jelenleg csak forintot tudnak befizetni.

Ezenkívül limitek is vannak. Napi, havi és éves limitek érvényesek. Ezen az oldalon a Hungary sorban lehet megtekinteni a limiteket:

Egyszerre minimum 4000 forintot és maximum 290 ezer forintot lehet befizetni/feltölteni készpénzzel.

Havonta (naptári hónap) maximum 290 ezer forintot lehet készpénzben befizetni.

Évente (naptári év) maximum 1 millió 900 ezer forintot lehet befizetni.Mely helyeken lehet jelenleg készpénzt befizetni a Revolut számlára?

Ha elérhető ez a befizetési mód, akkor térképen fogsz tudni rákeresni az elérhető helyekre. Jelenleg Magyarországon OMV benzinkutakat lehet látni. A befizetésre használható helyek száma még esetleg növekedhet.

Mi a befizetés lépései?

Forint egyenleget válaszd ki, majd nyomj a ‘Hozzáadás’ opcióra. Ha neked elérhető már ez a befizetési módszer, akkor ki fogod tudni választani a ‘Készpénz befizetés’ módot:

Revolut készpénz befizetés mód

Utána térképen ki fogod tudni választani azt a kiskereskedelmi partnert, ahol készpénzt szeretnél befizetni.

Egy 30 percig érvényes vonalkód fog megjelenni, ezt fogja a hely pénztárosa beszkennelni. Ha lejárna a 30 perc, tudsz új vonalkódot generálni.

A befizetés utáni nyugtát kérd és őrizd meg. Ha bármi probléma adódna, akkor ez segít a gyorsan ügyintézésben.

Részletesebb leírást, több képernyőképet ebben a cikkemben találsz.Gyakorlati tapasztalatok

Jönnek már a visszajelzések olvasóktól, hogy mik a tapasztalatok a gyakorlatban:

  • Nem biztos, hogy minden helyen rögtön tudni fogják, hogy a Revolutra szeretnél befizetni. Előfordulhat, hogy a Paysafe szolgáltató nevét kell mondani és úgy jobban fogják tudni a pénztárnál.
  • A Revolut egyenlegeden nem fog rögtön megjelenni a feltöltött összeg. 5-10 perc is eltelhet. Ezt természetesen nem kell a pénztárnál megvárnod, a nyugtát őrizd meg addig, amíg a Revolut egyenlegeden jóvá nem íródik az összeg.

Revolut készpénz befizetés app tranzakció

Fontos ezt is figyelembe venni!

A Revolut továbbra is szokott bekérni forrásigazolást a Revolut ügyfelektől/felhasználóktól.

Ez is a pénzmosás elleni intézkedések egyik része és tudható az is, hogy sokan nem legális bevételekre használták/használják a Revolut-t vagy más fintech cégek számláit, így erre a Revolut és más online pénzügyi intézmények is odafigyelnek egyre jobban.

Ha rendszeresen érkezik be összeg saját, másik bankszámládról (vagy most már készpénzes befizetésből) vagy másik személytől a Revolut egyenlegedre, akkor nagy valószínűséggel idővel a Revolut tőled is fog kérni forrásigazolást.

Szóval az appban egy adott felületen feltöltöttem az elmúlt egy év pénzügyi források igazolását. Ilyen lehet az öröklésből származó bevétel, ingatlan eladás, ingatlan bérbeadás, befektetésekből származó jövedelem, munkahelyedről fizetés, munkabérszerződés, vállalkozói bevételek, családi támogatás, ajándék stb…

További információt még ebben a cikkemben találsz, amelyben további 4 olyan esetet is megosztok, ami miatt törölhetik a Revolut fiókját egy felhasználónak.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revolut-tal és nem tartozok felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.