Revolut „váratlan” és „hatalmas” díjemelése érkezik!

Revolut devizaváltási díj emelkedik novembertől

Az elmúlt napokban a vezető híroldalak is arról számoltak be, hogy a Revolut díjat emel. A címek alapján az az érzetünk támadhat, hogy a változás minden ügyfelet érinteni fog, és a díjak akár meg is duplázódhatnak.

Azonban a valóságban ez a díjemelés korántsem érint mindenkit! Sokak számára a díjmentes devizaváltás továbbra is elérhető marad. Ráadásul Magyarország volt a nagyon kevés országok egyike, ahol még ez a díjemelés nem lett bevezetve.Tehát milyen díj fog emelkedni a Revolut-nál?

A Revolut Standard csomagban az eddigi havi ingyenes limit feletti devizaváltás díja fog 0,5-ról 1%-ra emelkedni 2023. november 1-től.

Fontos, hogy a havi 350 ezer forint díjmentes limit megmarad és hétköznapokon díjmentesen lehet devizát váltani eddig az összeghatárig (vagy ezzel megegyező más deviza összegig).

Viszont az afeletti részre november 1-től hétköznapokon 1% díjat fog a Revolut felszámolni.

Ezt a változást egyébként már több országban bevezette a Revolut hónapokkal ezelőtt, magyarországi ügyfelekre így most november 1-től vezeti be a magasabb váltási díjat a Revolut.

A Revolut Plus csomagban nincs változás!

A Revolut Plus csomagban marad a 0,5%-os váltási díj, így annak a csomagnak lehet ezzel egy plusz előnye.

Hétvégenként hogyan alakul a devizaváltás díja?

A hétvégi devizaváltásra minden esetben 1%-os díj van felszámítva, függetlenül attól, hogy melyik Revolut csomagban van a felhasználó, ez eddig is így volt.

Viszont novembertől, ha elfogy a havi 350 ezer forintnyi díjmentes keret, akkor a Standard csomag felhasználóinak hétvégente 1+1, vagyis 2% díjat kell fizetni a váltásért, míg a Plus csomag felhasználóinak meg 1,5%-t.

A Revolut Standard csomag díjait itt lehet elérni (de csak angol nyelven), a Revolut többi csomagjának díjait meg ezen az oldalon lehet megkeresni.

A Revolut Premium, Metal és Ultra csomagokban továbbra is korlátlanul lehet hétköznapokon díjmentesen devizát váltani.

A különböző Revolut csomagokról ebben a cikkben tudhatsz meg többet.Miért növekedhetett ez a díj?

A Revolutnak több mint 40 millió ügyfele van és évek óta működik, viszont a bevétele, de inkább a profitja nem annyira kiemelkedő. Évek alatt sok befektetői pénzt kapott, viszont látható az is, hogy nagyon alacsony költségeik voltak az ügyfelek felé.

Várható volt az és valószínűleg a jövőben is folytatódni fog, hogy egyes díjakat növelni fognak vagy ingyenes/díjmentes limiteken csökkenteni fognak (a kezdetekben sem 350 ezer forint volt a díjmentesen átváltható keret havonta, hanem ennél több).

Stratégia lehet az is, hogy minél több ingyenes, Standard Revolut felhasználót valamelyik havi előfizetéses Revolut csomagba tereljenek.

Tényleg olyan sok Revolut Standard csomag felhasználót érint ez az emelés?

Valószínűleg sok Revolut felhasználó az év nagyobb részében nem használja ki a Revolut devizaváltás szolgáltatását. Legtöbben főleg forintban fizetnek, a Revolut egyéb szolgáltatásai miatt használják, de legtöbben nyaraláskor, külföldi utazáskor, internetes vásárlásoknál használják a devizaváltást.

Havonta sokan nem váltanak át többet, mint 350 000 ft, így azokat nem is érinti ez a díjemelés, hétköznap ugyanúgy díjmentesen fognak tudni váltani.

Az igaz, hogy egy külföldi nyaralás alkalmával ez a 350 ezer forintos keret kevés lehet, de érdemes például már hónapokkal előre devizát váltani és így el lehet kerülni a plusz díjat.

De ha valaki 500 ezer forint értékben vált, akkor a 350 ezer forint feletti részre, vagyis 150 ezer forint átváltásáért november 1-től nem 750 forintot, hanem 1500 forintot fog fizetni a Revolut-nak.Más fintech szolgáltatóknál is díjemelések láthatóak!

A Wise (korábban TransferWise) is emelt az átváltási díjain (ha forintot váltasz más devizákra), korábbi 0,5%-ról 0,88%-ra emeltek és a Wise-nál nincs díjmentesen átváltható limit, minden esetben díja van a devizaváltásnak. Igaz a Wise évek óta nyereséges cég, a londoni tőzsdén emelkedik a részvényeinek az értéke és egyre nagyobb bevételt és profitot ér el.

A Curve is 2023. november 15-től fog díjmentes limiteken csökkenteni, változtatni pár dolgon.

Hol tudod megnézni a havi ingyenes limitet és a megújulás dátumát?

Fontos, hogy a havi díjmentes limit a devizaváltás vagy készpénzfelvétel esetén nem naptári hónapfordulókor nullázódik mindenkinél, hanem ez minden felhasználónál egy egyedi dátum havonta.

Lépj a személyes profilodba (Revolut appban bal felső sarokban a kör alakú profil ikon), majd ott menj a csomagod pontra és látni fogod a devizaváltási részt (Standard és Plus csomag esetén) és a készpénzfelvétel ATM-ből részt. Lépj bele bármelyikbe és ott fogod látni a ‘Limit megújulásának dátuma:’ után a te dátumodat, valamint itt láthatod azt is, hogy még mennyi van a havi díjmentes keretedből.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revolut-tal és nem tartozok felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.