Revolut kártya hátrányai

Revolut kártya hátrányai

Lehetséges, hogy a Revolut, mint banki szolgáltató hátrányaira gondoltál?

De akkor elsőnek röviden összefoglalom a Revolut bank által kínált bankkártya hátrányait.

Revolut bankkártya hátrányai

A Revolut Visa vagy MasterCard típusú bankkártyát ad. Ez attól függ, hogy melyik Revolut csomag előfizetője vagy, fizikai vagy virtuális kártyát igényelsz. De a Revolut applikációban a kártya megrendelése/létrehozása előtt látod a kártya típusát.

A Revolut kártyának igazából nem igen lehet hátrányait felsorolni, mert a Visa vagy MasterCard által kibocsátott kártyákat a világon nagyon sok helyen elfogadják és a legtöbb kereskedelmi bank is ilyen bankkártyákat ad az ügyfeleinek.

Tehát, ahol a világon elfogadják a Revolut kártyád típusát, ott fogsz tudni nagy valószínűséggel fizetni.

Ugyanígy az interneten is tudsz fizetni a Revolut kártyáddal, a legtöbb webshop/weboldal elfogadja a MasterCard és Visa típusú bankkártyákat.

A Revolut lehetséges hátrányai

Akkor inkább megmutatom neked azt, hogy a Revolut banknak milyen hátrányai lehetnek. Több előnye is van, amelyekről ebben a cikkemben olvashatsz el, valamint itt többet megtudhatsz a Revolut-ról is.

Nincs magyar forint számlaszám, csak külföldi banknál vezetett nemzetközi forint számlaszám van

Litván nemzetközi forint bankszámlaszámot kapnak az ügyfelek, így erre egy magyar bankszámláról utalva forintot, nemzetközi utalásnak számíthat, aminek magasabb is lehet a díja, de ez a küldő bankoktól függ, továbbá az utalási idő is több napig tarthat. A Revolut forint egyenlegedre továbbra is ingyen tudsz más bankkártyáddal forintot feltölteni (céges-, hitel- és egyes külföldi kártyák esetén lehet díj).

De ha családtag, ismerős, olyan személy utalna neked, aki így megbízik benned, akkor Revolut fiókodban létre tudsz hozni egy fizetési hivatkozást, amit a küldő fél megnyitva, bankkártyás fizetéssel tud neked pénzt küldeni. Ebben a cikkemben írtam ennek menetéről.

Nincs saját ATM, de van ingyenes készpénzfelvételi lehetőség

Ahogy a neobankok (WiseN26 stb..) a Revoltnak sincs saját ATM-ei, így más bankok ATM-ből kell készpénzt felvenned. A Revolut biztosít havonta egy összeget, amit díj nélkül tudsz felvenni egy ATM-ből, ennek mértéke függ a csomagodtól. Viszont az ATM-ek felszámolhatnak külön díjat a készpénz felvételért, így arra érdemes odafigyelned.

Nincs magyar nyelvű ügyfélszolgálata

Jelenleg angol nyelven lehet kommunikálni a Revolut ügyfélszolgálatával. A leggyorsabb kapcsolatfelvételt az applikáción belül tudod elérni a chates ügyfélszolgálattal. Igaz próbálnak akkor is segíteni, ha nem tudsz angolul és magyarul írsz. Ekkora az ügyfélszolgálatos jelzi, hogy fordító programot használ. Próbáld meg ebben az esetben minél egyszerűbben magyarul leírni a problémát, írj helyesen, ne használj rövidítéseket stb…

Nehezen elérhető ügyfélszolgálat

Több visszajelzés is van arról, hogy néha nem olyan könnyű elérni az ügyfélszolgálatot vagy nem mindig tudnak jól segíteni, ez persze az adott ügyfélszolgálati munkatárstól is függ. Igaz fizetős csomagokban elsőbbségi ügyfélszolgálatot kapsz, így azzal jobban járhatsz. Az én személyes tapasztalatom az, hogy ha nem is rögtön, de órákon belül válaszolt az ügyfélszolgálat eddig.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.