Revolut kamatfizetés elérhető lett mindenkinek!

Revolut megtakarítás számla mindenkinek elérhető

Eddig nem minden magyarországi Revolut felhasználónak volt elérhető a kamatfizetés 2023 év vége óta, amikor ez megjelent.

Viszont mostantól minden Revolut felhasználó létre tud hozni megtakarítási számlát, de egyelőre csak forint devizában lehet létrehozni és kamatot szerezni.

A megtakarítás számlával kapcsolatos pár fontos infó:

  • Pénzfeltöltés és -felvétel bármikor.
  • Nincs minimális befizetési összeg.
  • Napontja jóváírt kamat.
  • A litván betétbiztosítási rendszer védi.
  • Maximum 20 millió forintot tarthatsz a befektetési számlán (bármennyi számlát nyitsz, akkor is összesen ez a maximum).

A Revolut oldalán angol nyelven itt elérhető és letölthető a megtakarítási számlához kapcsolódó feltételek, dokumentum.Mekkora a kamat mértéke és mikor történik a jóváírása?

Az éves kamatok mértéke a Revolut csomagodtól függ. Fontos, hogy ezek éves kamatok, amelyeket egy napra elosztva naponta fizet ki, írja jóvá a megtakarítás számládon a Revolut.

Ezek bruttó kamatok, a Revolut levonja a litván forrásadót, ami 15%, így a számládra a nettó kamatot fogod megkapni végül:

Standard csomag: 1,25% – nettó kamat: 1,06%
Plus csomag: 1,25% – nettó kamat: 1,06%
Premium csomag: 3,25% – nettó kamat: 2,76%
Metal csomag: 4,25% – nettó kamat: 3,61%
Ultra csomag: 4,75% – nettó kamat: 4%
(pontosan a nettó kamatot a Revolut appban láthatod)

Hogyan tudsz megtakarítás számlát létrehozni?

A Revolut fiókodban menj a Számlák menübe, majd +Új hozzáadása gombra nyomj rá, válaszd a Megtakarítások pontot és utána létre tudod hozni a Megtakarítás számlát.

Revolut megtakarítási számla felülete

Miért alacsonyak az éves kamatok a forint megtakarításra?

Itt a Revolut UAB Bank fizeti ki a kamatokat, nem egy külön partner befektető cég alapjába fektetsz be, ahogy ez több más országban (pl.: Németország) van a Revolut felhasználóknál a megtakarítási számlákon.

Igaz abban az esetben magasabbak az éves kamatkifizetések, de nem a litván betétvédelem védi megtakarítást 100 ezer euró összegig, ahogy itt a forint megtakarítási számlánál is van.

Fel kell tüntetni az adóbevallásban az itt megszerzett kamatokat?

Igen, mindig a következő évi adóbevallásnál ezt a megszerzett kamat kifizetést be kell vallani.
Fontos információ lehet az is, hogy Litvániában a 15%-os forrásadót a Revolut levonja és befizeti a kamatokból.

A Revolut-ban le tudod tölteni a szükséges dokumentumot és az esetleges adóbevallásnál fel tudod azt használni. A Revolut nem intézi helyetted a kamatok bevétele utáni adatszolgáltatást az adóhatóság felé.
Adófizetési kötelezettséggel járhat az ilyen bevétel szerzése. Érdemes akár könyvelő, szakember segítségét kérni.

Lightyear egy másik és talán jobb alternatíva!

A Lightyear egy másik szolgáltató, ahol a forintra jelenleg évi 5% kamatot fizet, havonta írják jóvá a kamat összegét.

A Lightyear számlanyitása ingyenes és nincs havi számlavezetési díj sem. Könnyedén lehet rá utalni és nem csak forintra, hanem euróra, angol fontra és amerikai dollára is fizet kamatot.

Ezenkívül díjmentes TBSZ (Tartós befektetési Számla) nyitható, részvények, ETF-ek is vásárolhatóak.

Egy teljes útmutató cikket a Lightyear használatáról itt találsz.

Ha ezen a linken regisztrálsz a ZSOLT kóddal a Lightyear-re, feltöltöd a számlád legalább 19 000 forinttal, akkor bónuszként kapsz $10 értékben töredékes részvényt. (Felhasználói feltételek érvényesek. A befektetés kockázattal jár.)

Ha Lightyear TBSZ számlát szeretnél nyitni, akkor itt regisztrálj a ZSOLTFX kóddal és átválthatsz akár 1 millió forintot is más devizára, konverziós díj nélkül!

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revolut-tal és nem tartozok felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.