Frissítve! Revolut azonnali kártyás átutalás díja hamarosan megváltozik!

Revolut azonnali kártyás átutalás díja hamarosan megváltozik

Frissítés! A Revolut visszavonta az egyik változtatást. A SEPA‑régión belüli országokba küldött kártyás címzett átutalások díja továbbra is 0,7% marad, nem lesz minimum 0,2 eurós díj.

A Revolutnál megváltozik a gyors kártyás átutalások díjszabása. Ez érinti a SEPA országokban, így Magyarországon kibocsátott bankkártyákra történő utalásokat, ahol az utalási díj módosul, valamint több más országban is, ahol az utalási díj felére csökken.

Fontos, hogy a sima, bankszámlára utalások díjai nem változnak a Revolutnál, itt csak a bankkártya adatokra történő, ‘Kártyás címzett’ kiutalási módnál lesznek díjváltozások!Mi is a kártyás átutalás, vagyis a ‘Kártyás címzett’ átutalási lehetőség?

A Revolutban van arra lehetőség, hogy az egyenlegedről egy másik (saját vagy más személy) bankkártya adatait megadva utalj (Card2Card funkció). Az összeg arra a bankszámlára fog megérkezni, ami a megadott bankkártyához tartozik.

Ha egy saját bankkártyádra utalnál, akkor csak a bankkártya számot kell megadnod. Ha egy másik személynek utalnál, akkor a másik személy bankkártyájának számára és az azon található névre van szükséged (logikusan biztonsági okok miatt nem kell lejárati dátumot és a háromjegyű CVC/CVV kódot megadnod, ezt ne is kérd el).

A Revolut appban, amikor egy átutalást végeznél el, akkor új címzettnél válaszd a ‘Kártyás címzett’ opciót és utána tudod megadni a kártya számot stb…:

Mi az előnye ennek az utalási módnak?

Akkor érheti meg ez a kártyás utalási módszer, ha egy deviza kiutalás magasabb díjba kerülhet a Revolutról vagy ha sok ideig, több napig is eltarthat akár az utalás és így szinte rögtön, perceken belül megérkezik az összeg.

Sokan használják forint kiutalásra ezt a módszert, mert magyarországi Revolut felhasználóknak igaz díjmentes a Revolutról forintot kiutalni egy magyarországi forint bankszámlára, de ez több órától több munkanapig is eltarthat, mire megérkezik a számlára az utalás.

A másik oka az lehet még, hogy nem magyarországi Revolut felhasználóknak (például külföldön élő magyarok) a hosszabb kiutalási idő mellé díjat is felszámol a Revolut, mert nem egy lokális utalásnak számít.

Euró utalásnak sincs díja és a Revolut gyorsan el is küldi az összeget, de a fogadó bankoknál ez akár 1-3 munkanapba is telhet, hogy ott jóváírják a számlán az összeget.

A ‘Kártyás címzett’ opciót választva szinte azonnal, percek alatt megérkezik az összeg, igaz ennek van egy díja, ami változik hamarosan.Mennyi a díja és mi változott most?

Frissítés! 2024. április 25-én emailben értesítette a Revolut a felhasználóit, hogy a SEPA‑régión belüli országokba küldött kártyás címzett átutalások díja továbbra is egységesen 0,7% marad, nem lesz minimum 0,2 eurós díj.

2024. április 27-től változik a díja. Ha egy SEPA ország (és még pár másik ország) bankkártyájára küldesz így pénzt, akkor annak lesz egy minimális 0,2 eurós díja (vagy ezzel megegyező devizában, amiben utalsz) vagy 0,7% a díj. Azt számítják fel, amelyik magasabb.

Tehát, ha eurót utalsz/küldesz bankkártyás címzett módszerrel, akkor a 0,2 eurós díj igazából maximum 28,5 euró összegű átküldésig marad meg, ekkor még 0,2 euró a díj, de afelett már a 0,7%-a több mint 0,2 euró lesz, így a 0,7%-os díj fog életbe lépni.

Mely országokra érvényes ez az új díj?

Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia és Szlovénia, Svájc, Egyesült Királyság, San Marino, Vatikánváros, Andorra, Monaco, Izland, Norvégia, Liechtenstein, Grönland Izrael, Törökország.

Hol lesz díjcsökkentés?

De további 16 országnál viszont egy jelentős díjcsökkenés lesz, ugyanis eddig 2,3% volt a díj, de ez 1%-ra csökken!

Itt eddig a minimumdíj 0,5 dollár volt, ez változik 1 euróra (vagy ezzel megegyező devizában, amiben utalsz).

Ez a 16 ország, ahol a csökkentett díj lesz érvényes: Albánia, Azerbajdzsán, Bosznia‑Hercegovina, Észak‑Macedónia, Grúzia, Kazahsztán, Kirgizisztán, Koszovó, Moldova, Montenegró, Örményország, Szerbia, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna és Üzbegisztán

A többi országra marad az eddigi 2,3%-os díj vagy a minimum 0,5 dollár.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revolut-tal és nem tartozok felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.