Még legalább egy évig nem várható a belföldi Revolut forint számlaszám!

Még legalább egy évig nem várható a belföldi Revolut forint számlaszám

Pár nappal ezelőtt a portfolio.hu oldalán jelent meg egy interjú Léder Tamással, a Revolut magyarországi vezetőjével. Ezt ebben a cikkemben foglaltam össze.

Abban szó volt arról, hogy magyar IBAN számos, belföldi bankszámlát valószínűleg akkor fognak kapni a Revolut felhasználók, ha fióktelepet tud létrehozni Magyarországon a Revolut.

Később megjelent Index cikkében, akik ugyanúgy Léder Tamással készítettek egy interjút, abból kiderült, hogy a fióktelepprojekt és vele együtt a magyar számlaszám létesítése még legalább egy év a technológiai felkészülés miatt.

Tehát arra lehet számítani, hogy még legalább egy évig maradni fog a nemzetközi litván forint számlaszám.



Milyen forint számlaszámot kínál a Revolut jelenleg?

A Revolut felhasználók magyar forint egyenlegükhöz egy LT-vel kezdődő IBAN bankszámlaszámot kapnak, ami nem a magyarországi 3X8 számjegyű belföldi forint számlaszám.

Emiatt a Revolut forint egyenlegre nem lehet egy hazai bankból normál belföldi átutalást indítani, hanem nemzetközi átutalást kell választani.

Ez a helyi bankoknál utalásonként több ezer forint díjba is kerülhet, valamint legalább 1-3 munkanapba is telhet mire megérkezik a Revolut egyenlegre a forint összeg.

Igaz több olyan Revolut felhasználó is van Magyarországon, akik már a fizetésüket is közvetlenül a Revolut forint számlájukra kapják, de még jelenleg több cég ezt technikailag nem tudja teljesíteni vagy jogszabálynak megfelelően az utalás díját a munkáltató a munkavállalóra terhelheti (vannak olyan visszajelzések, hogy többen ki is fizetik ezt a jellemzően 2000-3000 forintos díjat a munkáltatójuknak, csak a Revolut számlájukra érkezzen a fizetés).

Hogyan lehet költséghatékonyan feltölteni a saját Revolut forint számlánkat?

A Revolut deviza egyenlegeket lakossági debit bankkártyáddal díjmentesen tudod feltölteni, ezért a Revolut nem számít fel plusz díjat (hitel, céges kártyák esetén viszont fel szokott számolni, ezt előre jelzi is).

Fontos, hogy a saját egyenlegedet csak a saját nevedre szóló, másik bankkártyával tudod felölteni, ne használd más (barát, feleség, férj stb…) bankkártyáját, mert igaz a rendszer engedi, de idővel emiatt megszüntetheti a Revolut a szolgáltatás nyújtást és be kell zárni a számlát. Erről és még további tiltott dolgokról ebben a cikkemben írtam.

A Revolut bankkártyás feltöltésről meg ebben a cikkben találsz meg minden információt.



Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revolut-tal és nem tartozok felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.