Revolut IBAN szám

Revolut IBAN szám

A Revolut a legtöbb deviza számlájához IBAN bankszámlaszámot ad a felhasználóinak, ügyfeleinek.

Van olyan deviza, ahol helyi bankszámla is elérhető, ilyen például az angol font deviza egyenleg.Hol találom meg a saját Revolut IBAN bankszámla számomat?

Lépj be a Revolut fiókodba, majd válaszd ki a megfelelő devizaszámládat és nyomj a ‘Részletek’ pontra. Ezután látni fogod a deviza egyenlegedhez tartozó számlaadatokat:

Revolut deviza számla részletek pont kiválasztása

Egyedi IBAN bankszámlaszámot kapnak a felhasználók?

Igen, minden felhasználó egyedi IBAN bankszámlaszámot kap.

2022. április 1-től a magyar forint deviza egyenleghez is egyedi bankszámlaszám jár. Ez egy nemzetközi, litván IBAN bankszámlaszám és bankszámla.

Ez azért fontos, mert ha te vagy más neked egy magyarországi bankszámláról utalna forint összegben, akkor ez így nem belföldi, hanem nemzetközi utalásnak számít. Ennek az utalási díja több lesz és több napig is eltarthat, mire a Revolut egyenlegre beérkezik az összeg, ezért érdemes ennek utánajárni az utalás előtt.

De ha családtag, ismerős, olyan személy utalna neked, aki így megbízik benned, akkor Revolut fiókodban létre tudsz hozni egy fizetési hivatkozást, amit a küldő fél megnyitva, bankkártyás fizetéssel tud neked pénzt küldeni. Ebben a cikkemben írtam ennek menetéről.

Több deviza esetén is ugyanaz a Revolut IBAN bankszámlaszám

Az megfigyelhető a Revolut fiókodban, hogy több deviza esetén is ugyanazt a litván (LT-vel kezdődő) bankszámlaszámot látod, például ha forint, euró vagy dollár egyenlegedet nézed.

Ez teljesen rendben van, mert ha a számlaszámodra eurót utal valaki, akkor a Revolut rendszere automatikusan az euró egyenlegedre fogja feltölteni az összeget, ha forintot utalnak, akkor meg a forint deviza egyenlegedet fogja feltölteni stb…

Videó

Ha szeretnéd videón megnézni, akkor itt megtekintheted:
Iratkozz fel a YouTube csatornára is! ????

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.