Revolut biztosítás

Revolut biztosítás

Sokan érdeklődnek a Revolut felhasználóknak nyújtott biztosításokkal kapcsolatban. Nem könnyű ezzel és sok más biztosítóval kapcsolatban tapasztalatokat összegyűjteni, hogy ha baj van, igénybe kell venni a biztosítást, akkor az adott szolgáltató tényleg segít, kifizeti, amit kell. Nekem Revolut Metal előfizetésem van, így minden a Revolut által kínált biztosítás aktív a számomra, de szerencsére még nem kellett a biztosítási részéhez fordulnom, ezt én nem vettem még eddig igénybe. Ezért személyes tapasztalatokat nem fogok tudni megosztani, de a legfontosabb információkat, tudnivalókat kigyűjtöttem neked, hogy tisztán lásd ezt a szolgáltatást.

A Revolut több csomagjában is kínál különféle biztosításokat, biztosítói partnerein keresztül.

A biztosítások típusai a Revolut csomagok alapján a következők:

Revolut StandardRevolut PlusRevolut PremiumRevolut Metal
Utasbiztosítás – Külföldi egészségbiztosítás
Téli sportokra érvényes biztosítás (több infó itt)
Felelősségbiztosítás (több infó itt)
Autóbérlési önrész (több infó itt)
Vásárlás védelem (több infó itt)
Rendezvényjegy lemondás (több infó itt)
Visszatérítési védelem (több infó itt)Ki igazából a biztosító?

Azt fontos tudnod, hogy a Revolut biztosítási termékeket értékesíti és egy másik partner biztosító kezeli a biztosításodat. Ha valami történne és a biztosítást igénybe kell venned, akkor a Revolut app-ban kell elindulnod az igénylésért, de másik cég, biztosító fogja intézni az ügyedet, fizeti akár a kártérítést stb…

Tehát a Revolut a felületet adja, rendezi a csomagod alapján a biztosításokat, de az ügyintézésért nem vállal felelőséget. Érdemes ezt a Revolut oldalt átnézed, ahol ez is szerepel: „…Nem vállalunk felelősséget a közvetítésünkkel megkötött biztosításokért, ha a biztosítási partnerünk bármilyen Önnel kötött biztosítási szerződés esetében nem vagy késedelmesen teljesíti a kötelezettségeit, azt az esetet is beleértve, ha a biztosító nem képes teljesíteni az ilyen biztosítási szerződésben foglalt kötelezettségeit…”

Hol találom meg a biztosítások részleteit, feltételeit, kondícióit?

A Revolut app-ban menj alul az ‘Életmód’ menüpontba, majd ott megtalálod a ‘Biztosítás’ pontot, amin belül válaszd az Utazás részt:

Revolut biztosítások menüpont

Ezen belül látod az aktív biztosításaidat, amelyek a Revolut csomagodtól függ:

Revolut elérhető utasbiztosítások

Itt ha rámész a kiválasztott biztosításra, mondjuk a globális egészségügyi biztosításra, akkor azon belül megtalálod a legfontosabb információkat. De ha a ‘Termék áttekintése’ részre mész, akkor megjelenik az adott biztosítás ismertetője az Xcover.com weboldalán:

biztosítás áttekintése

Ezenkívül a Revolut appban sok helyen látható ilyen kis i betű ikon, amire ha rányomsz, akkor további extra feltételek, tudnivalók jelennek meg, ezeket is érdemes végignézni:

biztosításokról további infók

Ezeket érdemes átolvasnod és így leszel tisztában azzal, hogy egyes biztosítások pontosan mikor is érvényesek, mik a kondíciói stb…:Van önrész a Revolut biztosításoknál?

Igen, több biztosításnál van önrész. Ez azt jelenti, hogy ha kapsz kártérítést, visszafizetik mondjuk egy orvosi kezelés díját neked, ami 200 euró, akkor abból az önrészt levonva kapod meg az összeget.

Az önrész mértékét minden biztosításon belül megtalálod az alap információknál, ezek kárigényenként fizetendők:

Revolut biztosítás önrész

Az önrészek mértékei:

Utasbiztosítás: A kárérték összegének 10%-a, de legfeljebb 50 euró. Sürgősségi orvosi ellátás esetén nincs önrész.
Téli sportokra érvényes biztosítás: A kárérték összegének 10%-a, de legfeljebb 50 euró.
Felelősségbiztosítás: 0 euró
Autóbérlés: 0 euró
Vásárlás védelem: 50 euró
Rendezvényjegy lemondás: 0 euró

Utasbiztosítás – Külföldi egészségbiztosítás

Talán erről a biztosítás típusra kíváncsiak a legtöbben.

Nekem személyes tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban, még szerencsére nem kellett igénybe vennem ezt a biztosítást sem.

Én személy szerint mindig kötök külön utasbiztosítást egy magyar biztosítónál, ez a Revolut biztosítás csak egy plusz lenne (én a Revolut csomagra nem ezért fizettem elő, hanem a korlátlan, díjmentes devizaváltás miatt).

Az utasbiztosítás csak akkor él, ha az utazást Revolut kártyáddal vagy a Revoluthoz kapcsolódó más módon (pl. utalás) fizetted ki!

Ez a változás azoknál érvényes már, akik június 28-án vagy utána lettek Premium, Metal vagy Ultra csomag előfizetők, akik június 28-a előtt már ezen csomagokban voltak, nekik 2 hónapig van türelmi idő és 2024. augusztus 28-tól lesz érvénybe ez a feltétel)

Nem csak külföldi, hanem belföldön is jár a biztosítás. Feltétele az, hogy a lakóhelytől min. 100 kilóméterre kell elutazni és legalább egy éjszakát el kell tölteni szálláson.
Nem csak repülő-, hanem vonatkésések esetén is jár kérpótlás, de itt legalább 8 órás késés szükséges…

Az XCover.com biztosító a partnere a Revolut-nak, így ők biztosítanak téged is.

Az XCover oldalán is megtalálod a különböző Revolut csomagokhoz járó biztosítások feltételeit, infókat:
Revolut Premium »
Revolut Metal »

Revolut Ultra »

Ha kárigényed lenne és használnád a biztosítást, akkor elsőnek az xcover.com oldalon regisztrálnod kell azzal az email címeddel, amivel a Revolut-n regisztráltál és adj meg egy jelszót. Ezt a regisztrációt már hamarabb is elvégezheted, nem akkor kell feltétlenül, amikor a kárigényt megtennéd.
Pár órán vagy nap múlva tudsz regisztrálni az Xcover weboldalán azzal az email címeddel, amivel a Revolut fiókod is regisztrálva van, miután jogosult lettél a Revolutnál a biztosításra.

Premium csomag esetén csak a Revolut fiók tulajdonosa biztosított.

Házastársad vagy élettársad csak a Metal vagy Ultra csomag esetében és az alábbi feltételek mellett részesülhet biztosításban:

 • Házastárs házasság, élettársi kapcsolat vagy polgári házasság révén.
 • Az élettárs az a személy, akivel már legalább 12 egymást követő hónapja együtt élsz, és aki legalább 18 éves.
 • Ha ezek a személyek a számlatulajdonossal együtt utaznak.
 • A bejelentett lakcímed a Revolut Metal-számládat kezelő országban van.
 • Olyan úton vesznek részt, amely megfelel az utazás definíciójának.

Ezekre biztosít a Revolut utasbiztosítás:

 • Sürgősségi orvosi kezelés külföldön.
 • Sürgősségi fogászati kezelés külföldön.
 • Biztosítás poggyászkésés esetére – már négyórás késés után is.
 • Biztosítás elveszett, ellopott vagy megsérült poggyászra.
 • Biztosítás járatkésés esetére – már négyórás késés után is.
 • Utazás lemondása vagy megszakítása.
 • Utazási és szállásköltségek fedezése, ha a visszautadat törlik.
 • Biztosítás a téli sportok során elszenvedett sérülésekre, valamint a téli sportfelszerelések elvesztésére, ellopása vagy károsodása esetén.

Mekkora összegig vagy biztosítva:

Sürgősségi orvosi ellátás:10 millió euró
Sürgősségi fogászati kezelés:300 euró
Járatkésés:500 euró összeghatárig
Poggyászkésések: 400 euró összeghatárig
Csomagok és utazáshoz szükséges dokumentumok:1000 euró összegig
Utazás lemondása vagy megszakítása:5000 euró
Téli sportfelszerelések:1500 euró összegig

Önrész/Levonások: A kárérték összegének 10%-a, de legfeljebb 50 euró. Sürgősségi orvosi ellátás esetén nincs önrész.

Az utazás maximális időtartama, amire érvényes a biztosítás: 30 nap Premium és Metal csomag esetén, 90 nap Ultra csomagban.

(Ha 2024. június 28-a előtt már Premium vagy Metal csomag előfizető voltál, akkor 2 hónapig még 90 nap lesz érvényben, de utána 2024. augusztus 28-tól, már 30 napra csökken)

A Revolut biztosítás fizeti mondjuk az aktuális kórházi ellátást előre?

Nem minden esetben. Más utasbiztosításoknál is a legtöbb esetben a biztosítottnak kell kifizetni az esetleges díját az ellátásnak, ha azt a kórház, más intézmény előre kérné.

A biztosító utólag téríti meg az összeget az ügyintézés, a kért dokumentumok beküldése után.

Ismereteim szerint EU-ban nem szoktak így egészségügyi ellátásért előre pénzt elkérni, ezt ugye egyrészt az EU egészségügyi biztosítás is rendezheti vagy az utasbiztosításod.

De Európán kívüli országokban gyakran hallani arról, hogy az intézmények, főleg ha nem is államiba kerülsz, hanem magánba, ott a betegnek előre ki kell fizetni az ellátás díját és nem vállalják azt, hogy majd ők a te biztosítóddal a költségeket elrendezik később.
Ebben az esetben te fizetsz (erre azért érdemes készülni anyagilag egy távolibb utazás során) és utólag a biztosítód megfelelően elutalja a kifizetett összeget a számládra.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

“Revolut biztosítás” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Szia!
  Több hónapos külföldi tartózkodás/munka/tanulmány esetén érvényes a Prémium vagy a Metál csomaghoz kapcsolódó egészségbiztosítás?
  Köszi!

  Válasz

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.