Így utalj Revolut-ról Wise számlára forintot!

Így utalj Revolut-ról Wise számlára forintot

Nem olyan régen jelent meg a Wise-ban a forint egyenlegnél az IBAN formátumú bankszámlaszám is és így SWIFT bejövő utalásokat is tud fogadni!

Igaz sokan nem tudták, de eddig is lehetett Revolut forint egyenlegről a Wise forint egyenlegére utalni, viszont így már egyértelmű lesz mindenkinek és könnyen elérjük a Wise appban a forint egyenleg IBAN bankszámlaszámát:

Wise forint IBAN bankszámlaszám

Továbbra is a Revolut-on a Wise forint számlára úgy kell utalni, hogy az IBAN formátumot adjuk meg. A Wise forint számlaszám belföldi, de a bank címe nem Magyarországon van, így a Revolut nemzetközi utalásnak veszi, ezért is kell az IBAN számformátum.

Tehát a Revolut appban kezdj el egy átutalást, jelöld ki Magyarországot a címzett számlájának országa résznél, viszont a ‘Címzett adatai’ mellett a ‘Számlaszám’ opcióra nyomj rá és válaszd az ‘IBAN-szám’ opciót, ezután add meg/másold be a Wise forint IBAN számlaszámát:

Revolut forint kiutalásának bankadat típusa

Lehet díja a forint kiutalásnak!

Magyarországi Revolut felhasználóknak a forint kiutalás teljesen díjmentes, bármelyik Revolut csomagban is vagy.

Viszont a Wise forint számlára a kiutalásnak egyes csomagokban díja lehet vagy korlátozottan díjmentes!

Ahogy korábban írtam a Wise forint számlájához külföldi banki adatokat láthatunk és nincs is bejegyezve a Wise Magyarországon, így a Revolut nemzetközi SWIFT utalásnak veszi a forint kiutalást egy Wise számlára.

Revolut Standard és Plus csomagban az utalás díja, összegtől függetlenül 2000 forint.

Revolut Premium és Metal csomagban hónapfordulóként az első, ilyen nemzetközi SWIFT utalás díjmentes és utána 2000 forint utalásonként.

A Revolut Ultra csomagban korlátlanul lehet díjmentesen kiutalni.

Tipp az olcsóbb kiutaláshoz

Olcsóbb lehet az egy bizonyos összegig, ha a Wise saját kártyádnak vagy más kártyájának az adatait megadva kártyás címzett módszerrel utalsz ki a Revolutról.

Ebben az esetben mindegyik Revolut csomagban az utalásnak 0,7% díja van. Tehát 285 700 forint utalásig olcsóbb a kártyás címzett utalási módszer, afeletti utaláskor már olcsóbb a fix 2000 forintos díj.

Mennyi idő alatt érkezik meg az utalás a Wise számlára?

Wise számlára a saját tapasztalataim alapján 1 órán belül mindig megérkezett az összeg, de ez nem mindig biztos, így akár több órától 1-2 munkanapig is eltarthat.

Ha a kártyás címzett utalást választod, akkor pár percen belül a kártyához tartozó Wise egyenlegen lesz az átutalt összeg.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.