Headway bemutatása

Headway bemutatása

A Headway egy olyan alkalmazás, ami rövid tartalom formátumokkal támogatja a személyes fejlődést, 15 perc alatt segít átfutni egy könyvet, összefoglalva annak kulcsfontosságú gondolatait és mondanivalóját. Az app neve is erre utal: “Headway: 15-Min Book Summaries”, tehát 15 perces könyv összegzések. Az oktatáshoz kötődő appoknál az elsők között van. 

A Revolut partneri előfizetések között a Headway Premium is szerepel, ami Revolut Ultra előfizetéshez ajándékba jár. 

FONTOS: ha már Headway-előfizető vagy, a meglévő Headway-előfizetésedet le kell mondanod ugyanazon a platformon, ahol elindítottad azt (ez lehet a Headway weboldala, az App Store vagy a Google Play Áruház).

Mi a Headway? 

A Headway egy 2019-ben indult EdTech startup, aminek Anton Pavlovsky az alapítója. Az ötletgazda küldetése, hogy könnyen elérhetővé és élvezetessé tegye a tanulást. 

A Headway útja a kezdetektől, napjainkig egy nagyon vizuális grafikán görgethető végig a weboldalukon. 4 év alatt, 3 fős cégből 170+os céggé nőtte ki magát. Néhány főbb mérföldkő:

 • 2019 (alapítás)
 • 2020 (35 országból van letöltés az App Storeban és a TOP1-es “book summary” app lett a világon))
 • 2021 (10 millió letöltés; 100+ országban; TOP3 legtöbbet letöltött oktatási app az USA-ban)
 • 2022- (Különböző díjak bezsebelése design és edtech témában, több, mint 15 millió letöltés 140+ országban és több, mint 170 főre nőtt a Headway csapat)

Az app világszerte, rövid időn belül népszerű lett, jelenleg több, mint 30 millió felhasználója van. Egy olyan oktatási közösség, ahol a felhasználók átfogó tudást szerezhetnek, a bestseller könyvekből, napi 45 perc időráfordítással, egy hónapban, 90 könyv lényegi része kerülhet a birtokodba, de tudsz több napos kihívásokat is beállítani magadnak, meghatározva, hogy egy nap hány könyvből szeretnél tudást szerezni. 

Így működik a Headway

Az alkalmazás középpontjában rövid, 15 perces könyv összefoglalók állnak, amik a legnépszerűbb témákat ölelik fel, mint az üzlet, egészségügy, pszichológia, nevelés stb. 

Minden összefoglaló a lényegi ötleteket és kivonatokat tartalmazza, könnyen áttekinthető formában. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kategóriák alapján böngésszenek és keressenek az összefoglalók között.

Minden szöveges összefoglalóhoz van audió verzió is, amit professzionális szinkronszínész mondott fel, így akár útközben is tanulhat a felhasználó. 

A Headway regisztrációnál első körben végig kell menned egy 3 perces teszten, aminek ezek a lépései:

 1. Korhatár besorolás (18-24; 25-34; 35-44; 45+) 
 2. Nem megadása
 3. Érdeklődési témakörök kiválasztása; pl.: érzelmek; motiváció; táplálkozás; kreativitás; önfejlesztés; képességek; szerelem és kapcsolatok; wellness; sport
 4. A megadott 9 személy közül ki kell választani ki az aki inspirál téged
 5. Gondolkodásmód kiválasztása
 6. Skálán reagálni a következőre: Mindig tudod, hogy valóban mit akarsz?
 7. Milyen személyiség vagy? Vezető vagy követő? 

És még van néhány ezekhez hasonló kérdés, ami azt a célt szolgálja, hogy az önértékelésen keresztül olyan tartalmakat ajánljon a Headway amiben fejlődni tudsz. Tehát nem zúdítja rád a teljes könyvtárat, hanem a válaszaid alapján kialakítja a számodra optimális tanulási procedúrát és anyagot. 

Kinek ajánlott a Headway

A Headway célja, hogy értéket biztosítson mindenkinek, aki hatékonyan szeretné bővíteni tudását, ráadásul rövid időn belül, a lehető legnagyobb rugalmassággal. Vannak azonban bizonyos felhasználói csoportok, akik kiemelten profitálhatnak az app használatával: diákok; szakemberek; tanárok; szülők; sportolók.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.