Chess.com bemutatása

Chess.com bemutatása - Revolut

Ha a sakk játék szerelmese vagy, akár kezdőként, akár profiként, aki három lépésből is tud sakk-mattot adni, akkor ez a Revolut együttműködés neked szól. 

Revolut Metal és Revolut Ultra előfizetőként, ingyenesen hozzáférhetsz a Chess.com népszerű online sakkozó platformhoz, ami többek között magyarul is elérhető. Ha már van Ultra vagy Metal előfizetésed, kattints az appban a bal felső sarokban a nevedre, majd a “csomagod” fülre és azon belül fogod látni azokat a partneri együttműködéseket, amikhez ingyen hozzáférsz. Ha nincs ilyen előfizetésed, akkor egy kis lakatot fogsz látni ugyanebben a menüpontban. 

Mi az a Chess.com? 

A Chess.com egy online sakkjátékos platform, ami elérhető böngészőn és mobil appon keresztül is. 2007-ben alapította Erik Allebest és Jay Severson, kettejük munkája jelentősen hozzájárult a sakk népszerűsítéséhez és elterjedéséhez az online térben. Olyan platformot hoztak létre, amely nemcsak játékot, hanem közösségi és tanulási lehetőségeket is kínál a sakkozók számára.

Az alapító páros egyébként a Standford Egyetemen végzett. Erik Allebest, aki a Chess.com vezérigazgatója, üzleti és vállalkozói háttérrel rendelkezik; Jay Severson pedig technológiai és informatikai háttérrel rendelkezik, így kettejük tudásának és sakk iránti szeretetének eredménye a szóban forgó platform. 

A Chess.com mára a világ egyik legnépszerűbb sakkoldalává vált, több millió felhasználóval világszerte. Az oldal folyamatosan fejlődik és bővül, új funkciókat és szolgáltatásokat biztosítva a felhasználóknak.

Mik a Chess.com főbb funkciói?

Játék:

Élő játékok: Valós időben zajló játékok különféle időkontrollokkal

Levelezési sakk: Hosszabb ideig tartó játékok, amelyek napokig vagy hetekig is eltarthatnak, így mélyebb stratégiák kidolgozására adnak lehetőséget

Automatikus párosítás: Az algoritmusok automatikusan összehozzák a játékosokat hasonló szintű ellenfelekkel

Versenyek:

Online versenyek: Rendszeresen szervezett online bajnokságok és tornák

Ranglisták: Globális és helyi ranglisták, amelyek alapján a játékosok összemérhetik képességeiket

Közösség:

Klubok és csoportok: Lehetőség csatlakozni különböző sakk klubokhoz és csoportokhoz

Fórumok: Beszélgetések, kérdések és válaszok a sakk különféle témáiban

Barátok és követők: Kapcsolattartás és más játékosok követése

Tanulás:

Oktatóanyagok: Videók, cikkek és interaktív leckék

Puzzle-k: Feladványok különböző sakk helyzetek megoldására

Elemzés: Játékok elemzése és mesterséges intelligencia által adott javaslatok a teljesítmény javítására

Mi a Chess.com top 3 előnye?

Többek között ezek az előnyök teszik a Chess.com-ot a világ egyik legnépszerűbb és legmegbízhatóbb online sakk platformjává. 

Játékélmény sokszínűsége: a Chess.com lehetőséget kínál élő játékokra különböző időkontrollokkal, levelezési sakkra, valamint automatikus párosításra, amely biztosítja, hogy a játékosok hasonló képességű ellenfelekkel mérkőzzenek meg

Oktatási anyagok minősége: a platform rengeteg oktatási tartalmat kínál, beleértve videókat, cikkeket, interaktív leckéket, puzzle-kat és játékelemzéseket. A mesterséges intelligencia által nyújtott javaslatok segítik a játékosokat a fejlődésben, így mind a kezdők, mind a haladó játékosok számára értékes tanulási eszközöket nyújt

Közösségi funkciók: az oldal lehetőséget ad a játékosoknak, hogy csatlakozzanak különböző sakk klubokhoz és csoportokhoz, részt vegyenek fórumokon, és kapcsolatot tartsanak barátaikkal és követőikkel.

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.