A Revolut saját stablecoint tervez kibocsátani

Revolut saját stablecoint tervez kibocsátani

A londoni székhelyű Revolut, amely kriptovaluta kereskedést is kínál ügyfelei számára, saját stablecoint tervez kibocsátani – derül ki bennfentes forrásokból.

A fintech óriás, amely nemrégiben brit banki engedélyt kapott és idén 45 milliárd dolláros értékelést ért el, állítólag már előrehaladott állapotban van a stablecoin fejlesztésével kapcsolatban.

A Revolut szóvivője megerősítette, hogy a vállalat bővíteni kívánja kriptovaluta szolgáltatásait, és szabályozásközpontú megközelítést alkalmazva biztonságos környezetet szeretne teremteni a teljes kripto közösség számára.

„A kripto fontos része a határok nélküli bankolásról alkotott elképzelésünknek, és egyértelmű küldetésünk, hogy a legbiztonságosabb és legkönnyebben hozzáférhető kriptoeszköz-szolgáltatóvá váljunk” – nyilatkozta a cég képviselője.



A Revolut ezzel csatlakozna más pénzügyi szolgáltatókhoz, mint a PayPal, a Ripple és a BitGo, amelyek szintén beléptek vagy terveznek belépni a stablecoin piacra. A szektor jelenleg a Tether USDT tokenje által dominált, mintegy 119 milliárd dolláros piaci kapitalizációval, amit a Circle USDC tokenje követ körülbelül egyharmad akkora mérettel.

Mi az a stablecoin és mire jó?

A stablecoin egy olyan digitális token vagy eszköz, amelynek értékét egy stabil eszközhöz, gyakran egy hagyományos valutához (például az amerikai dollárhoz) kötik. Bár gyakran a kriptovaluták kategóriájába sorolják, a stablecoin valójában egy speciális típusú digitális eszköz, amely ötvözi a kriptográfiai technológiákat a hagyományos pénzügyi eszközök stabilitásával. Főbb jellemzői és előnyei:

  1. Értékállóság: A stablecoinok értéke kevésbé ingadozik, mint a hagyományos kriptovalutáké, ami biztonságosabb befektetési és kereskedelmi lehetőséget nyújt.
  2. Likviditás: Könnyen és gyorsan átválthatók más digitális eszközökre, kriptovalutákra vagy hagyományos pénznemekre.
  3. Határon átnyúló tranzakciók: Lehetővé teszik a gyors és olcsó nemzetközi pénzátutalásokat.
  4. DeFi alkalmazások: Fontos szerepet játszanak a decentralizált pénzügyi (DeFi) rendszerekben.
  5. Jövedelmezőség: A kibocsátók számára rendkívül nyereséges lehet, mivel a fedezetet biztosító eszközök (pl. államkötvények) kamatot termelnek.

A stablecoinok növekvő népszerűsége és az európai Markets in Crypto Assets (MiCA) szabályozási keretrendszer várható bevezetése további lendületet adhat az ilyen típusú digitális eszközök elterjedésének a pénzügyi szektorban.

Forrás: https://www.coindesk.com/business/2024/09/18/fintech-giant-revolut-said-to-be-planning-stablecoin/

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revolut-tal és nem tartozok felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.

Hozzászólás
A hozzászólásod nem fog automatikusan megjelenni, csak a moderálás után. A megadott email cím nem lesz látható és nem lesz tárolva, nem fogok hírleveleket küldeni. Viszont, ha megválaszolásra kerül a hozzászólásod, arról értesítést fogsz kapni a megadott email címedre.