Adóazonosító számot miért kér a Revolut?

Adóazonosító számot miért kér a Revolut?

Az új Revolut felhasználók már a regisztrációt követően találkozhatnak azzal, hogy adóazonosító számot/jelet meg kell adni, de a régebben regisztrált Revolut ügyfeleknél is idővel bekéri ugyanúgy az adóazonosító számot a bank.

Ez egy kötelező információ szolgáltatás, amit ha nem teljesít a felhasználó, akkor a Revolut fiókját felfüggeszthetik.

Revolut adóazonosító szám megadása

Miért kéri ezt a Revolut?

A Revolut, mint európai bank, részt vesz a pénzmosás elleni küzdelemben (Anti-Money Laundering, itt találsz erről cikket) és ennek részeként meg kell határoznia a Revolut-nak, hogy az ügyfél/felhasználó adóilletősége melyik országban van. Ahogy minden hazai bank, úgy a Revolut is a hatóságok esetleges kérésére adatokat adhat át.

Az adóazonosító szám megadásával ez nem azt jelenti, hogy az adóhatóságoknak információt küld a számládról, pénzmozgásokról a Revolut. (természetesen, ha szükség van rá, valamilyen ok miatt a hatóságok kérhetnek pénzügyi adatokat a bankoktól és a Revolut sem kivétel ezalól…)

Hol tudod megadni az adóazonosító számodat a Revolut applikációban?

A Revolut app-ban itt tudod megnézni azt, hogy te már megadtad-e az adóazonosító számodat vagy add meg, ha még ezt nem tetted meg:

A bal felső sarokban a profilképedre vagy monogramodra nyomj rá. Azon belül menj a ‘Számla’ pontra, majd ‘Személyes adatok’ és azon belül alul fogod megtalálni az ‘Adóilletőségek’ pontot.

Hol található meg az adóazonosító szám/jel?

Fontos, hogy ez nem az adószám (adószámot egyébként külön igényelni kell és vállalkozási formákhoz szokták kérni, ha számlát állítanál ki stb…), hanem ez az adóazonosító jel, amit ma már minden személy a születése után 1-2 hét múlva megkap.

Egy 10 számjegyű számsor, amit mondjuk az adó igazolványodon legfelül az ‘adóazonosító jele:’ után találsz meg, de kinyerhető más dokumentumokból, oldalakon is (pl.: adóbevallás, banki papírok, ügyfélkapuban megkereshető…).

Hol található meg az adóazonosító szám/jel

Videó

Ha szeretnéd videón megnézni, akkor itt megtekintheted:
Iratkozz fel a YouTube csatornára is! ????

Ha lenne további kérdésed, akkor használd a kereső mezőt, sok más Revolut-tal kapcsolatos cikket találsz még:

Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Revoluttal és nem tartozom felelősséggel a szolgáltatásuk iránt. Bármilyen probléma, kérdés esetén a Revolut ügyfélszolgálatát kell felkeresni. A cikkekben olyan ajánlói (affiliate) linkek találhatóak, amelyeken keresztüli regisztrálás után akár én jutalékot is kaphatok.